Rulada cu Carne de Pui si Legume


Retete culinare aperitive – Rulada cu carne de pui si legume

Rulada aperitiv cu carne de pui

Rulada cu carne de pui si legume este un aperitiv lejer si delicios, ideal pentru masa de Craciun.

Ruladele sarate cu carne de pui mi-au placut intotdeauna, dar nu stiu din ce cauza nu le-am facut mai des pana acum. Carnea de pui sau carnea de curcan sunt ideale pentru acest tip de rulade. Spun acest lucru pentru ca reteta de rulada pe care v-o propun astazi este fiarta si nu coapta la cuptor. In cazul in care doriti sa folositi alt tip de carne, va recomand carnea de curcan. Pentru mesele de Craciun sau Revelion, va recomand sa incercati aceasta reteta simpla de rulada.

Ingrediente – Rulada cu carne de pui si legume

  • 800-900 g carne de pui (piept/pulpe)
  • 2 oua
  • 3-4 rosii deshidratate
  • 4 ciuperci champignon mici
  • 3-4 castraveti murati mici
  • 1 lingura capere
  • marar
  • sare
  • piper
  • 1 frunza dafin, boabe piper, boabe ienupar (apa in care vom fierbe rulada)

Mod de preparare – Rulada cu carne de pui

  • Dezosam pieptul de pui/copanele, il spalam si il stergem cu hartie absorbanta de bucatarie.
  • Punem in robotul de bucatarie cca 600 g carne de pui si o mixam pana cand obtinem o pasta.
  • Taiem in cubulete potrivite celelalte 200 g de carne de pui ramase si le adaugam peste pasta de pui. Adaugam rosiile deshidratate, ciupercile champignon, castravetii murati  toate taiate in cubuleti mici. Adaugam caperele desarate si scurse bine, mararul tocat marunt, sarea si piperul. La sfarsit adaugam cele doua oua si amestecam pana la completa omogenizare.

Rulada cu carne de pui si legume detaliu preparare

  • Udam bine o bucata mare de hartie de copt si apoi o stoarcem foarte bine. Asezam compozitia de carne pe hartia de copt si o rulam, cu multa grija pentru ca este destul de moale, in hartia de copt. Rulam „salamul” obtinut intr-o a doua foaie de hartie de copt, udata si stoarsa si ea foarte bine si apoi legam capetele cu sfoara de bucatarie.

Rulada cu carne de pui si legume preparare

  • Umplem o oala incapatoare cu apa calda, adaugam boabele de piper, ienupar si foaia de dafin si o punem pe foc mediu. Cand apa se apropie de punctul de fierbere, adaugam rulada. Acoperim oala partial cu un capac si o lasam sa fiarba pt cca 1 ora.
  • Dupa ce a fiert complet, o scoatem din apa si o lasam pe un fund de lemn sa se raceasca foarte bine.
  • Dupa ce s-a racit, o taiem in felii potrivite si o servim.

Rulada cu carne de pui si legume platou

  • Pofta buna!

  NOTE

  • Puteti inlocui rosiile deshidratate cu niste cubulete de ardei. Daca folositi ardei galbeni, verzi si rosii, rulada va iesi mai colorata si mai vesela.
  • Caperele se pot inlocui cu felii de masline verzi sau negre.
  • Daca nu aveti robot, dati carnea de pui de 2 ori prin masina de tocat.
  • Puteti adauga in apa in care vom fierbe rulada: 1 ceapa micuta, 1 morcov, putina telina si radacina de patrunjel.
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Rulada cu Carne de Pui si Legume
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 127 Review(s)

34 comentarii la “Rulada cu Carne de Pui si Legume

    • Laura spune:

      Ma bucur tare mult ca iti place aceasta rulada. Este un pic mai dietetica, dar deosebit de gustoasa.
      Sa ai un nou An plin de sanatate, fericire si realizari!

  1. cristina spune:

    Buna. Ai niste retete incredibile. Si, cel putin tie iti ies fenomenal 🙂 Am incercat destule si au fost incredibil de gustoase:)Succes in continuare.

    • Laura spune:

      Cristina, draga mea, tare mult ma bucur ca iti plac retetele mele!
      Pup cu drag!
      Sa ai un nou An plin de sanatate, fericire si realizari!

  2. Lidia spune:

    Arata foarte bine. Vreau sa fac rulada, dar nu stiu cum sa o fierb. La foc mare/mic? Eu am observat ca daca fierb la foc mic se patrunde mai bine(de exemplu cartofii), dar trebuie sa fie ceva care se poate verifica. Ori rulada nu se poate verifica.Sper sa im raspunzi ca in weekend vreau sa o incerc

    • Laura spune:

      Lidia, draga mea, rulada se fierbe la foc mic pentru ca apa nu trebuie sa fiarba in clocote mari.
      Am sa scriu si in reteta acest lucur. Multumesc ca mi-ai atras atentia.
      Sa ne spui cum a iesit in caz ca o incerci.
      Te pup!

  3. Ana Clapon spune:

    Draga Laura, retetele tale sunt senzationale, eu una te urmaresc de putina vreme si sa stii ca desi am o varsta si cunosc o sumedenie de trucuri, de retete pe care le-am facut, recunosc ca m-am cam plictisit de ele asa incat intalnirea mea cu tine aici e ca o boare de aer (culinar) proaspat. Am pus in practica multe din propunerile tale si au avut un succes asteptat de altfel. Iti multumesc mult si te urmaresc permanent cu maaaare placere. Iti doresc un an nou plin de idei, sanatate si prietene -(si de ce nu) prieteni pasionati de arta asta atat de gustata si consumata. LA MULTI ANI! pentru inceput de an.
    prof. ana Clapon

  4. Lidia spune:

    Done.Am facut rulada. E delicioasa, si mai important este ca Irina(3 ani) a mancat din ea. Va fi o reteta pe care o voi mai repeta. Multumim de reteta. Continua tot asa Laura 🙂

    • Laura spune:

      Anne, daca vrei sa o coci la cuptor, pune rulada intr-o forma de chec tapetata cu unt/ulei si pesmet, iar pe deasupra unge-o cu 1 galbenus amestecat cu 2-3 linguri cu smantana/lapte si pudreaz-o cu putin cascaval ras.
      Te pup!

  5. Iulia spune:

    Buna! as dori sa fac reteta pt masa festiva de revelion, trebuie sa recunosc : arata minunat si cred ca tot la fel de minunat ii este gustul 😉 Am citit mai sus despre varianta de a o face la cuptor in forma de chec. Nu mai e nevoie sa pun apa , nici hartie de copt? nu va iesi prea uscata? Astept raspunsul tau 🙂

    • Laura spune:

      Draga Iulia, iti dau raspunsul pe care i l-am dat mai sus lui anne: „daca vrei sa o coci la cuptor, pune rulada intr-o forma de chec tapetata cu unt/ulei si pesmet, iar pe deasupra unge-o cu 1 galbenus amestecat cu 2-3 linguri cu smantana/lapte si pudreaz-o cu putin cascaval ras.”
      Te pup!

  6. Elena spune:

    Foarte, foarte delicioasa reteta. Am facut-o deja pentru doua ocazii speciale, aici, in Canada, si a fost un succes cu toti. Nu au gustat pe aici nimic care se compara. 🙂

  7. lucia spune:

    buna , oare hartia de copt nu se umezeste si iese continutul ? este harie de copt obisnuita ? cea care este ca pergamentul ? multumesc !

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, iti garantez ca nu iese continutul. Am folosit hartie normala de copt, hartie pergament. Cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor