Muffins de Post cu Vanilie si Cacao


Retete culinare Muffins – Muffins de post cu vanilie si cacao

Muffin de Post cu Vanilie si Cacao

Asa cum v-am promis pe facebook, dupa negresa de post cu rom, astazi va tentez cu reteta acestor deliciosi muffins de post cu vanilie si cacao. Este o reteta de post simpla si rapida care sigur va fi indragita de toata familia.

Ingrediente – Muffins de post cu vanilie si cacao

  • 250 g faina
  • 160 g zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 250 ml lapte de soia/apa
  • 30 ml ulei
  • 1 pastaie vanilie/esenta de vanilie
  • 1 lingura cacao
  • 100 g ciocolata amara

Muffins de post – Mod de preparare

  • Intr-un vas adaugam zaharul, faina amestecata cu praful de copt si ulterior cernuta.
  • Intr-un vas separat amestecam laptele de soia/apa, uleiul si semintele unei pastai de vanilie/esenta de vanilie.
  • Adaugam ingredientele lichide peste cele solide si amestecam pana se omogenizeaza. Nu amestecam prea mult daca vrem sa obtinem niste muffins cu adevarat pufosi.
  • Impartim aluatul in doua partie egale. Intr-una dintre jumatati, adaugam 1 lingura cu cacao si amestecam.
  • Umplem pe trei sferturi hartiutele de muffins, intai cu aluatul cu vanilie, apoi cu cel cu cacao.
  • Coacem muffins in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 minute.
  • Dupa ce ii scoatem din cuptor, ii lasam sa se raceasca si apoi ii decoram cu ciocolata usor calduta, topita la bain-marie sau in cuptorul cu microunde.
  • Ii servim cu pofta! Sunt deliciosi!

Muffin de Post cu Vanilie si Cacao-detaliu

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Muffins de Post cu Vanilie si Cacao
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 69 Review(s)

52 comentarii la “Muffins de Post cu Vanilie si Cacao

  1. Carmen spune:

    Asteptam reteta asta de cand ai pus poza pe facebook. Acum le-am scos sdin cuptor si nu-mi vine sa cred cat sunt de pufoaseeee!
    Sant mai bune decat cele cu ulei sau unt. foarte bune au iesit. Te pup si mai astept retete asa bune. Ne mai dai?

  2. Raluca spune:

    Am incercat reteta asta cu o mica modificare. In loc de ciocolata de deasupra, am pus dulceata de fructe de padure facuta cu niste fructe congelate in timp ce muffins erau la cuptor. A iesit un deliciu. Acum poate manca si mama mea un desert delicios de post.

  3. mihaela spune:

    Am incercat si eu…dar nu mi-au iesit pufoase:( is pline de gauri, dar nu arata ca ale tale Laura. Singura modificare a fost zahar brun in loc de zahar alb. Vreo sugestie?
    Multumesc

    • Laura spune:

      Mihaela, draga mea, exista doua cauze care au produs aceste gauri: prea mult praf de copt sau un cuptor mult prea incins. De obicei, aluaturile introduse intr-un cuptor prea fierbinte, sufera un soc termic si se dezvolta mult prea brusc si anormal.
      Ce tip de cuptor ai si exact cat praf de copt ai pus?

    • mihaela spune:

      praf de copt =2 lingurite, dar cuptorl a fost de vina- mult prea incins..e cuptor pe gaze cu trepte de la mic la foarte mare, iar eu i-am dat drmul la foarte mare de cum m-am apucat de reteta…si dupa ce am introdus briosele in max 5 min era gata dupa testul scobitorii:(( s-au mancat oricum, dar mai incerc pana o sa-mi iasa ca ale tale:)

      Multumesc

      • Laura spune:

        Banuiam ca vinovat a fost cuptorul.:(( Daca le mai refaci, preincalzeste cuptorul inainte foarte foarte bine si, in momentul in care le bagi in cuptor, regleaza-l pe mediu spre mic. Forma o poti pune pe treapta de mijloc a cuptorului.
        Pup cu drag si astept sa-mi spui cum au iesit!

  4. crina spune:

    Au iesit foarte pufosi si gustosi. S-au terminat intr-o clipa. Maine fac portie dubla , cu fructe si putin cocos.
    Multumim pentru reteta.

  5. Maria spune:

    Prima data mi-au iesit cam clicoase ,cred ca din cauza ca nu le-am lasat mai mult in cuptor …Dar a doua a fost perfecta

  6. loredana spune:

    Buna,sunt foarte incantata de retetele tale,am incercat foarte multe dintre ele, super toate,felicitari,imi doresc sa ne impartasesti cat mai multe,te pup.

  7. Ramona spune:

    Au iesit super-super, ca la carte! 🙂 Eu am modificat reteta, cu ce aveam prin bucatarie. Am folosit melasa, in loc de zahar, ciocolata neagra rasa in loc de cacao si fresh de portocale in loc de apa/lapte. Nu a mai fost nevoie de vanilie 🙂 Am sa repet reteta cu siguranta 🙂 Astept cu nerabdare orice reteta de prajituri vegane (de post) 🙂

  8. Anca spune:

    Laura acum mi-am luat lapte de soia sa-i fac si eu,dar oare mai stii cate bucati de muffinsi ti-au iesit din cantitatile de mai sus?Multumesc mult!

    • Laura spune:

      Anca, draga mea, din cate imi amintesc, mi-au iesit 12 muffins. Imediat dupa ce o sa-i repet, o sa trec numarul exact in reteta.
      Pup cu drag!

  9. Anca spune:

    Rapizi si foarte buni. Am adaugat niste afine pe care le aveam in congelator a doua oara cand i-am facut. Mi-au iesit 12 bucati. Si au disparut imediat… 🙂

  10. Florentina spune:

    Intr-adevar sunt tare pufosi. Cred ca ar trebui mai mult ulei pt ca mie mi s-au lipit de hartie. Ceea ce la varianta de ne-post nu mi s-a intamplat. Sau sa fie de vina laptele de soia (l-am preparat eu in casa)???? Oricum sunt tare deliciosi…

    • Laura spune:

      Florentina, draga mea, si mie mi s-a intamplat acelasi lucru si am schimbat hartiile cu unele care erau deja unse cu ulei.
      Daca nu gasesti asa ceva, unge hartiutele cu putin ulei, nu pune mai mult ulei in compozitia muffins-ilor.
      Pup cu drag!

  11. Mary S spune:

    Buna Laura,sunt atat de bune,le-am facut de multe ori pana acum si au iesit bune de fiecare data,am sa le mai fac si vineri când astept musafiri si le fac si pe alea cu mure.mai caut ceva retete pe la tine ca vreau sa fac 3-4 feluri la desert iar daca am noroc si imi iasa totul bine o sa-ti trimit poze pe Facebook sa vezi rezultatul.multumesc si mult succes in continuoare in tot cea ce ti-ai propus sa faci!

  12. veronica spune:

    buna,vroiam sa intreb de ce cantitatea de apa este egala cu cea de faina ca mie mi-au iesit foarte apoase a trebuit sa mai adaug 100 de grame de faina si mi-au iesit foarte fainoase,multumesc 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor