Mancare de varza dulce de post


Retete culinare de Post – Mancare de Varza Dulce

Mancare de Varza Dulce Retete de Post
Mancare de varza dulce de post, reteta fara carne

Mancare de varza dulce de post, o reteta delicioasa fara carne, ideala pentru post sau vegetarieni. Reteta mancare de varza dulce de post.

Mancarea de varza dulce este o mancare rapida, ideala pentru postul care va incepe foarte curand. Daca nu tineti post si doriti o mancare de varza putin mai bogata, va recomand sa incercati versiunea cu carne a acestei delicioase retete.

M-am chinuit mult timp pana cand am gasit in Italia o varza dulce asemanatoare ca gust si textura cu varza din Romania. Dupa multe incercari, am descoperit varza creata cu foile subtiri. Are un gust delicios, usor dulce si nu isi pierde consistenta dupa preparare.

Mai jos aveti si reteta de mancare de varza cu carne. Neaparat servita cu mamaliguta si ardei iute. Click pe poza de mai jos pentru reteta pas cu pas.

Mancare de varza cu carne

Ingrediente – Mancare de Varza dulce de post

  • 2 verze medii
  • 1 praz mediu (doar partea alba)
  • 10-12 rosii cherry
  • 1 ardei gras mare
  • 1 ardei mic iute
  • 3 linguri ulei de masline
  • 80-90 ml suc de rosii
  • 1 cana apa /supa vegetala
  • sare
  • piper boabe
  • piper macinat
  • marar
  • 1 crenguta uscata cimbru

Mod de preparare – Mancare de varza dulce de post

  • Tocam varza marunt, o pudram cu sare si o framantam bine. O punem intr-un vas si o lasam cca 10 minute sa se inmoaie.
  • Taiem prazul in feliute subtiri si ardeiul gras in cubulete potrivite.
  • Punem uleiul intr-o cratita, pe foc mic. Cand este incins, adaugam prazul si ardeiul gras. Dupa ce s-au inmuiat, adaugam varza dulce.
Mancare de Varza Dulce de Post - preparare varza, legume
  • Amestecam sucul de rosii cu apa usor calduta/supa vegetala si il turnam peste varza.
  • Adaugam crenguta de cimbru, marar tocat marunt, boabele de piper, piperul macinat si un ardei mic iute uscat si tocat marunt (daca ardeiul este prea iute, eliminati semintele inainte de a-l adauga in mancarea de varza dulce).

retete de post sugestii

  • Acoperim cratita cu capac si lasam mancarea de post sa fiarba pe foc mic, pana cand varza s-a inmuiat complet.
  • Inainte cu 10 minute de-a stinge focul, adaugam si rosiile cherry. In acest fel, se vor patrunde cum trebuie, dar nu isi vor pierde forma.
  • Servim mancarea de varza dulce de post alaturi de o mamaliguta fierbinte.

Mancare de Varza dulce de Post - detaliu final

Va doresc Pofta buna!

Note 

  • Se poate consuma si in Dieta Dukan – Croaziera PV. Uleiul de masline este admis intr-o cantitate de 1 lingurita/zi. In acest caz, folosim doar 1 lingura de ulei de masline si 1 lingura cu apa cand calim prazul si ardeii. Daca folosim 2 linguri cu ulei de masline, vom consuma mancarea in 4 zile.
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Mancare de varza dulce de post
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 118 Review(s)

33 comentarii la “Mancare de varza dulce de post

  1. JB spune:

    ..prin unele parti ale tarii la varza dulce se pune si o frunza de dafin – vireaza usor gustul ….recomandarea cu mamaliga este excelenta !

    • Laura spune:

      JB, este foarte gustoasa si varianta cu dafin. Mie imi place tare mult, sotului mai putin.
      Cu mamaliga este divina!

  2. adriana spune:

    Laura draga e super buna varza,am facut si eu ieri si sa papat tot,tot.Astazi am prestat checul mulino bianco,imi era dor de gustul lui.Te pupam si sa ai o zi frumoasa.

  3. Gusturisiculori spune:

    Buna Laura
    Sunt sigura ca mancarea de varza este foarte gustoasa.
    Am dorit sa-ti spun ca-mi place foarte mult compozitia fotografica ce ai creat-o si cum ai asortat culorile. Astazi imi cumparasem aceste farfurii fara idee clara cum le voi putea folosi din puct de vedere” fotografic”, cu ce mancare se va combina mai bine:) Bravo!

  4. dana spune:

    Si eu tocmai am cumparat varza pentru iarna si ma gandeam sa o incerc cu o mancare de varza de post, cu siguranta aceasta reteta este delicioasa !

  5. Doru spune:

    Azi a fost prima date cind am rasfoit site-ul tau si am fost foarte impresionat de profesionalitate si bun gust. Felicitari.

  6. Margareta spune:

    Buna Laura, te admir de mult timp si ma inspir din retetele tale, dar am o curiozitate, care iti sunt rezultatele dupa dieta Dukan de cand o tii si cat ai reusit sa slabesti.
    Iti doresc o zi buna si o saptamana frumoasa si usoara.

    • Laura spune:

      Draga mea, dieta functioneaza perfect. Am tinut-o mai mult decat planuisem initial si am dat jos putin mai mult decat doream, dar nu imi strica.
      Te pup cu drag!

  7. Ani spune:

    Imi place mult varza, si cred ca reteta ta este delicioasa…eu o sa incerc si varianta cu frunza de dafin…Dar, mai am o intrebare: care este diferenta intre varza verde si varza alba? Multumesc pentru raspuns.

    • Laura spune:

      Ani, in Italia exista doua tipuri de varza: una mai deschisa la culoare si cu frunza groasa, ideala pentru salata si cealalta mai inchisa la culoare, cu frunze subtiri si crete, ideala pentru gatit.
      Cu mult drag!

  8. Rares spune:

    La ce pagina scrie in carte ca se poate folosi ULEI de masline ? sau unde a spus/scris oficial Dukan ca se foloseste „ulei de masline” in dieta Dukan ? In carte scrie clar FARA ULEI (fie el de masline etc) singurul ulei folosit in dieta Dukan este cel de parafina (si acesta trebuie folosit in anumite conditii).(Daca eu gresesc dati-mi va rog raspunsurile la intrebari,nu spun aceste lucruri din rautate dar chiar m-ati facut curios). Oricum varza e buna doar cu apa, FARA ulei.

    • Laura spune:

      Rares, pe pagina oficiala a site-ului dieta dukan exista informatia aceasta.

      „L’olio d’oliva (1 cucchiaino al giorno) per il suo importante apporto di omega 3, polifenoli e vitamina E (anti-ossidanti), tutti elementi indispensabili per la nostra salute, è autorizzato sin dalla fase di crociera.” – 1 lingurita de ulei de masline/zi pentru aportul de omega 3, este autorizat incepand cu faza de croaziera.
      A fost introdus relativ curand printre alimentele tolerate.

  9. Viorica spune:

    Am facut si eu varza dupa reteta aceasta si a fost foarte apreciata de meseni. Mie imi placea mai mult cea acra dar a fost buna si asa. Am pus mai mult de 2 linguri de ulei 😉

  10. Mihaela Cristina spune:

    Buna ziua, o sa incerc si eu mancarea cu varza de post, si eu sunt in Italia si chiar nu reusesc sa disting care este cea dulce, am o intrebare: varza cea creata se numeste pur si simplu verza? nu trebuie luata cealalta cu foaia alba si crocanta exact?
    Multumesc anticipat pentru raspuns,
    Mihaela Cristina

    • Laura Adamache spune:

      Draga Mihaela, varza creata pentru mancare se numesete cavolo verza, iar varza cu foaie crocanta, deschisa la culoare, buna pentru salate, se numeste cavolo cappuccio.
      Cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor