Retete culinare – Saratele cu gust de pizza
Saratelele cu gust de pizza sunt un aperitiv minunat, potrivit in orice moment al zilei.
Daca va plac saratelele, dar si pizza, si vreti sa le savurati pe amandoua in acelasi timp, incercati aceasta minunata si simpla reteta de saratele cu gust de pizza. Eu le-am dat un usor gust afumat, cu ajutorul sarii afumate si le-am „parfumat” cu oregano. Am obtinut niste saratele crocante, care au disparut de pe masa intr-un timp record.
Ingrediente – Saratele cu gust de pizza (20 bucati)
- 180 g faina
- 100 g branza philadelphia
- 50 g unt
- 60 g ketchup
- 1/2 lingurita praf de copt
- sare afumata
- ulei de masline
- oregano
Mod de preparare – Saratele cu gust de pizza
- Amestecam faina cu praful de copt si apoi o cernem.
- Amestecam faina cu branza, untul la temperatura camerei si ketchup-ul. Framantam pana cand obtinem un aluat omogen.
- Intindem aluatul, pe planul de lucru usor pudrat cu faina, intr-o foaie de cca 0,4-0,5 cm.
- Taiem aluatul in patratele de 4X4 cm sau, daca va place mai mult forma clasica de saratele, in bastonase.
- Ungem fiecare bucatica de aluat cu ulei de masline si apoi le pudram cu sare afumata si oregano. Daca doriti, puteti condimenta saratelele cu mac, susan, busuioc deshidratat, etc.
- Coacem saratelele in cuptorul preincalzit la 180°C, functia traditionala, etajul al doilea de jos in sus, pentru 12-14 minute.
- Dupa ce le scoatem din cuptor, le asezam pe un gratar si le lasam sa se raceasca.
- Asa cum spuneam la inceput, aceste saratele cu gust de pizza, sunt ideale in orice moment al zilei. Daca sunteti fani bere, le puteti savura in compania ei, iar daca berea nu se inscrie pe lista preferintelor voastre, le puteti servi simple sau in combinatie cu diferite sosuri.
Pofta buna!
Ai incercat reteta? Trimie-mi poza!
Sumar
Nume Reteta:
Saratele cu gust de pizza
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
13 Review(s) Based on
Delicios arata si usor de preparat!!!
Buburuza, draga mea, sunt rapide foc si delicioase.
Pup cu drag si ma bucur ca-ti plac!!
Ce bune!
Bune rau, Rocsy scumpa!
Puuuup!
Ce frumoase sunt !!!!!! <3
magda, scumpa mea, tare ma bucur ca-ti plac!!
Pupici!!
Bunăăă🥰 Spune-mi te rog, se pot păstra mai multe zile ??
Foarte bine arata, au o culoare super! Pozele sunt minunate ;)Pup, Laura draga.
Poliana, scumpa mea, ma bucur tare mult ca-ti plac!!
Pupicei dulci si o zi minunata sa ai!!
Bune-bune! 🙂 Merita incercate!
Roxana, iubita, chiar ca merita!
Pupici!
o sa le incerc si eu weekend-ul viitor.arata foarte bine.pupici
Pupici, scumpa mea! Sa-mi spui cum au iesit, da?
An scos reteta si mi-am blocat imprimanta. Dar , le voi incerca .:)
Aoleu!! Sper sa rezolvi problema cu imprimanta cat mai curand. Si eu am patit-o de vreo 3 ori pana acum si e tare frustrant, mai ales cand ai nevoie zilnic de imprimanta.
Te pup si sper sa iti placa daca le incerci!!
O gustare perfecta!:)
Adina, draga mea, asa este. Se pot rontai la orice ora.
Pup!
arata super….de unde pot lua sare afumata?daca nu am merg facute?
Cristina, draga mea, ma bucur ca-ti plac! Eu am sarea de la , dar vad ca acum nu mai au pe stoc.
Sigur ca se pot face si fara sare afumata. Poti folosi putina sare grunjoasa.
Te pup!
S-a rezolvat problema cu imprimanta. Urmaresc cu interesul blogul. Multe retete vor fi puse in aplicare in bucataria mea.
Ma bucur mult ca s-a rezolvat!
Multumesc mult ca imi urmaresti blogul si ca-ti plac retetele!
Pup cu drag!
De cand asteptam o reteta minunata ca asta! Nu-ti spun ca am crakers-ii la retetele favorite de post cand e vorba de rontaiala. Pe astia sa nu-i intepam? Minunata culoarea si savoarea, imi inchipui! Abia astept sa-i incerc! Nu gasesc sare afumata aici unde sunt, dar nu ma indoiesc ca vor iesi deliciosi si fara. Revin cu impresii dupa ce reusesc sa-i fac. Pup dulce!
Ionela, scumpa, ma bucur mult ca-ti place reteta asta! Pe astia nu-i intepam, ii lasam sa se umfle un picut.
Pup cu drag!!
Ca de obicei ne incanti cu retete noi si bune! Abia astept sa le fac si eu. Dar cred ca fac din cantitati duble, 20 de saratele sunt cam putine pt noi :). Pup
sunt foarte bune.acu le-am terminat de facut.asa au mancat copii.felicitari pt retete am incercat multe de pe acest blog si imi plac
Dana, draga mea, pupa copilasii din partea mea. Pup dulce si pe tine si multumesc ca le-ai incercat!
Buna Laura,
Tocmai am facut saratelele 🙂 , nu m-au iesit chiar crocante, cred ca aluatul a fost un pic mai grosut decat ar fi trebuit, dar pot sa zic ca de acum, saratelele astea vor fi pe lista retetelor favorite. Atat de repede se fac….si sunt perfecte pt o seara de film:) Super bune. Nu cred ca o sa ramana nici macar una pe maine..:))
Pupicei dulci si un weekwnd placut!
Laura, draga mea, tare ma bucur ca ti-au placut. Cu cat le faci mai subtirele, cu atat ies mai crocante.
Pup cu drag si o zi excelenta iti doresc!
Sunt tare bune, le-am facut si eu azi. pupici
Raluca, draga mea, ma bucur mult ca ti-au placut!!
Pupicei!!
Foarte bune si foarte usor de facut a fost o joaca sa facem saratele cu baietii mei multumesc 🙂
Cu mult drag, Eva!
Ma bucur mult ca v-au placut.
Am vrut sa renunt la a face saratelele fiindca nu am gasit azi branza philadelphia, dar dupa ce am citit si comentariile, numai nu ma lasa sufletul sa renunt 🙂 Asadar, ma intreb: as putea sa o inlocuiesc cu ceva? Sau unde se gaseste de cumparat? (da Doamne sa fie aproape de casa, sa nu trebuiasca sa merg prin traficul asta infernal :)) )
Multumesc!
Alina, draga mea, poti inlocui philadelphia cu orice alta crema de branza care are o consistenta asemanatoare branzei philadelphia. Mascarpone si quark sunt cele mai potrivite pt aceasta reteta.
Pup cu drag!
Multumesc!
Iti doresc un an nou deosebit de frumos! 🙂
Cu mult drag, Alina mea draga!
Un 2013 plin de realizari si sanatate!
Buna! Merge sa pui si niste mozzarela peste sa se topeasca la cuptor?:)
Le-am trecut pe lista de meniu pentru o petrecere de copii si as vrea sa stiu daca preparate cu o zi inainte isi pastreaza textura .
Draga mea, isi pastreaza consistenta daca le pui intr-o cutie metalica, inchisa ermetic.
Te pup!
Multumim doamna Adamache, voi face cateva din aceste bunatati in aprilie cand imi vin copii din Germania. Am mai incercat unele din retetele dvs. si au fost super. Si pentru ca astazi este 8 martie va doresc o primavara cu bucurii si un week-end linistit. Cu stima, Lucretia
Minunate saratelele eu le-am facut de cateva ori.Multumesc Laura
Ma bucur mult ca ti-au placut, draga mea.
Buna, le-am incercat si nu stiu cu ce am gresit au iesit gumate … deloc crocante .. le am lasat mai mult in cuptor dar tot nu s au facut crocante