Tort Dukan cu fructe de padure


Tort Dukan cu fructe de padure – Retete Culinare Torturi

Tort cu fructe de padure

Chiar daca suntem la dieta, nu puteam sa nu fac un delicios tort cu fructe de padure, cu ocazia implinirii frumoasei varste de 36 de ani, nu? Bineinteles ca este vorba despre un tort dukan, extrem de lejer, dar foarte foarte gustos. Imi cer scuze pentru absenta pozelor din timpul prepararii, dar promit ca imediat dupa ce-l refac, voi completa reteta tortului cu poze pas cu pas.

Ingrediente – Tort Dukan cu fructe de padure (blat 18-20 cm Ø)

  • 8 linguri tarate ovaz
  • 3 oua
  • 125 g iaurt natural 0,1%
  • 2 linguri cacao degresata
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri indulcitor lichid

Ingrediente Mousse de fructe de padure

  • 300 ml lapte degresat 0,1%
  • 2 galbenusuri
  • 2 lingurite pline amidon de porumb
  • 2 linguri indulcitor lichid
  • 4 foi gelatina (8 g)
  • 5 linguri iaurt  grecesc degresat/crema de iaurt
  • 4-5 picaturi esenta fructe de padure
  • 4-5 picaturi esenta unt

Ingrediente Mousse de ciocolata

  • 300 ml lapte 0,1%
  • 2 galbenusuri
  • 2 lingurite pline amidon de porumb
  • 2 linguri indulcitor lichid
  • 4 foi gelatina (8 g)
  • 2 linguri rase cacao degresata
  • 4 linguri iaurt grecesc degresat/crema de iaurt
  • 4-5 picaturi esenta de ciocolata
  • 4-5 picaturi esenta de unt

Ingrediente Sirop

  • 100 ml apa rece
  • 4-5 picaturi esenta fructe de padure
  • 2-3 linguri indulcitor lichid

Gelatina de fructe de padure

  • 400 ml apa
  • 3 plicuri infuzie de fructe de padure
  • 12 gr gelatina praf

Mod de preparare blat tort dukan

  • Macinam foarte fin taratele de ovaz.
  • Separam galbenusurile de albusuri si le mixam pe acestea din urma pana nu mai cad de pe paleta mixerului.
  • Mixam galbenusurile, amestecate cu indulcitorul, aromele si iaurtul, pana cand obtinem o consistenta cremoasa. Adaugam taratele de ovaz, cacaoua si praful de copt trecut prin sita si amestecam bine.
  • Incorporam, cu grija si amestecand de jos in sus, albusurile, cremei de galbenusuri.
  • Tapetam forma cu hartie de copt pe care o udam in prealbail si o stoarcem foarte bine si adaugam aluatul.
  • Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20-25 de minute. Inainte de a-l scoate din cuptor, intepam blatul cu o scobitoare. Daca aceasta iese uscata, blatul este gata, daca iese umeda, il mai lasam inca 5-6 minute in cuptor.
  • Il scoatem din  forma dupa ce s-a racorit in forma cca 3-4 minute, indepartam cu grija hartia de copt si il lasam sa se raceasca pe un gratar.

Mod de preparare mousse de fructe de padure

  • Punm gelatina la inmuiat, in apa rece, pentru 10 minute.
  • Mixam galbenusurile, amestecate cu indulcitorul, pana se deschid la culoare.
  • Incalzim laptele pe foc mic pana atinge punctul de fierbere. Nu trebuie sa fiarba ci doar sa fie fierbinte.
  • Oprim 2 linguri de lapte iar restul il turnam treptat peste galbenusuri. Amestecam bine in timp ce turnam laptele.
  • Dizolvam amidonul in cele 2 linguri de lapte si il adaugam cremei.
  • Punem crema pe foc mic, adaugam esentele de unt si fructe de padure si o fierbem pana cand se ingroasa discret.
  • Stingem focul, adaugam foile de gelatina bine stoarse si o lasam sa se raceasca.
  • Cand este usor calduta, o adaugm treptat peste iaurtul grecesc si amestecam pana la completa omogenizare.

Mousse de ciocolata

  • Punem gelatina la inmuiat, in apa rece, pentru 10 minute.
  • Mixam galbenusurile, amestecate cu indulcitorul si cacaoua, pana obtinem o crema omogena.
  • Incalzim laptele pe foc mic pana atinge punctul de fierbere. Nu trebuie sa fiarba ci doar sa fie fierbinte.
  • Oprim 2 linguri de lapte iar restul il turnam treptat peste galbenusuri. Amestecam bine in timp ce turnam laptele.
  • Dizolvam amidonul in cele 2 linguri de lapte si il adaugam cremei.
  • Punem crema pe foc mic, adaugam esentele de unt si ciocolata si o fierbem pana cand se ingroasa discret.
  • Stingem focul, adaugam foile de gelatina bine stoarse si o lasam sa se raceasca.
  • Cand este usor calduta, o adaugam treptat peste iaurtul grecesc si amestecam pana la completa omogenizare.

Mod de preparare sirop

  • Amestecam apa cu esenta si indulcitorul.

Mod de preparare gelatina de fructe de padure

  • Punem la inmuiat gelatine in 2-3 linguri de apa, pentru 10 minute
  • Fierbem apa pe foc mic. Cand atinge punctul de fierbere, stingem focul si adaugam pliculetele de infuzie de fructe de padure.
  • Dizolvam gelatina la bain marie. Mare atentie sa nu fiarba! O adaugam infuziei de fructe de padure, amestecam bine si acoperim vasul cu un capac.
  • Il lasam acoperit pentru 10-15 minute, apoi eliminam pliculetele si o lasam sa se raceasca complet.

Asamblare tort

  • Cu un cutit cu lama subtire si foarte bine ascutita, indepartam partea superioara a blatului.
  • Fixam un cerc de patiserie in jurul blatului si apoi il insiropam cu siropul de fructe de padure.
  • Formam primul strat din mousse-ul de fructe de padure si il bagam a frigider pentru cca 30-45 de minute sau pana cand mousse-ul se intareste suficent pentru a suporta greutatea stratului de mousse de ciocolata.
  • Adaugam mousse-ul de cioco peste cel de fructe de padure si bagam din nou torul la frigider pentru 30-45 de minute.
  • Acoperim stratul de mousse de ciocolata cu gelatina rece, care va fi lichida chiar si dupa racire si il bagam la frigider pana a doua zi.
  • Il decoram cu fructe de padure, capsuni sau cu ce dorim. Fructele nu sunt tolerate in primele doua faze ale dietei, dar noi le-am consumat partial. Este foarte lejer si parfumat.

Va invit sa serviti o feliuta de tort si va multumesc pentru minunatele urari!

Felie tort cu fructe de padure

Pupicei tuturor!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Tort Dukan cu fructe de padure
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 30 Review(s)

124 comentarii la “Tort Dukan cu fructe de padure

  1. FLORY spune:

    La multi ani sanatosi si fericiti.Sa ai parte de toate bucuriile din lume si sa ti se implineasca toate dorintele.Tortul arata fantastic,ca de obicei!Bacioni

  2. roxana constantin spune:

    La multi ani!iubita mea ,esti minunata,iti multumim ca ne impartasesti si noua bunatatile acestea.Familia mea iti iubeste toate retetele.Pupici

  3. Florentina spune:

    Cu ocazia zilei de nastere iti doresc sa fii sanatoasa, plina de energie si inspiratie, sa te simti mereu apreciata si iubita. La multi ani !

  4. Timea spune:

    La multi ani cu multa sanatate ca sa ne incanti cu minunatiile tale! Sper ca ai petrecut minunat in aceasta zi frumoasa! Tortul arata excelent!

  5. Andra spune:

    La multi ani cu sanatate si multa fericire draga Laura!
    Felicitari pentru toata munca ta si mii de mutumiri pentru ca ne inspiri de fiecare data cu retete minunate!
    Cu drag,
    Andra

  6. Cristina Maria spune:

    La Multi si Buni Ani Laura ! De 2 luni de cand am descoperit blogul tau te urmaresc cu mare placere (si chiar fac cu succes retetele tale din Revistele FEMEIA si RETETE Bucataria de azi). Iti multumesc.

    • Laura spune:

      Cristina, draga mea, multumesc mult pentru urare!! Sper tare mult sa-ti placa retetele din revistute!
      Pup dulce si te mai astept pe la mine!

  7. Laura Paul Dume spune:

    Ohh Laura!!! la multi ani!! inca odata, si sa ai parte numai de sanatate si fericire!! Tortuletul arata divin!!!!!!!!!! si abia astept sa ne dai si reteta!! 🙂

  8. victoria spune:

    LA MULTI ANI !! DUMNEZEU SA ITI DARUIASCA MULTA SANATATE, TOT CE E MAI BUN SI MAI SFANT, NUMAI BUCURII SI IMPINIRI !!

  9. Anita spune:

    Sa traiesti multi ani cu sanatate, fericire, impliniri si multa iubire!!!
    Multumesc pentru daruirea ta, Laura !!!
    La multi ani !!!

  10. adriana lupu spune:

    Un sincer La Multi Ani Laura!Sa ai parte in viata doar de prieteni adevarati,de multa sanatate si multe bucurii.Domnul sa iti implineasca toate dorintele si sa te bucuri alaturi de cei dragi tie multi,multi ani.Te pupam

  11. Mirela spune:

    La multi Ani,draga Laura, te pup mult si îți multumesc ca existi!Eu consider,ca ești o persoana tare deosebita. Multa sanatate si la fel de multă fericire îți doresc! Te pup cu mult drag, Mirela

  12. A spune:

    Draga Laura,
    Ce varsta frumoasa! La Multi Ani, sa fii sanatoasa, frumoasa, voioasa si fericita! Si mereu prezenta pe pagina inimilor noastre!

  13. violeta spune:

    Va rog sa ma iertati ca va deranjez vin cu rugamintea la d-voastra sa publicati un articol despre fetita mea Leontina Nicoleta care are nevoie urgent pentru a se opera in America in clinica din Detroit. Diagnosticul fiind retinopatie de prematuritate.
    Mai multe detaliI le gasiti pe adresa de blog:
    0769244865-mama-Violeta Calin
    Va multumesc pentru sprijinul acordat.
    Astept mesajul d-voastra la adresa de e-mail
    Va multumesc anticipat!

    • Laura spune:

      Violeta, draga mea, multa sanatate ii doresc fetitei tale! Sunt convinsa ca Dumnezeu o va ajuta sa se faca bine cat se poate de repede.
      Am adaugat un banner cu link spre blogul ei pe pagina mea speciala dedicata cazurilor umanitare:

      Multa sanatate, putere si credinta!

  14. Lia spune:

    Laura, la multi ani, scumpa mea. Trebuie sa te felicit, nu stiu cum reusesti sa faci din produse dietetice o minunatie dulce si gustoasa. Tot vad retete de dieta pe alte bloguri si nu imi face cu ochiul nici o reteta din asta Dukan dar tortuletul tau, vaiiiiiiiiiii Doamne, arata bestial. Si e dietetic. Si ma gandesc ca are un gust incredibil. Il voi face. Te pup si felicitari inca o data pentru frumoasa varsta.

  15. GINA spune:

    LA MULŢI ANI ! SANATATE , FERICIRE SI TOT CE ÎŢI DOREŞTI SĂ SE IMPLINEASCĂ .
    REŢETELE TALE SUNT GROZAVE , MAI ALES TORTURILE.

  16. Andreea spune:

    Draga Laura, cu o mica intarziere iti doresc La multi ani cu multa sanatate si voie buna! Sa-ti dea Dumnezeu tot ce e mai bun pentru tine, sa ai multa putere de munca, pace si liniste sufleteasca si nu in ultimul rand muuuulta iubire pentru ca noi, oricum, te iubim tare mult! 🙂 Pup cu mare drag! Servesc si eu o feliuta de tort. ♥

  17. Raluca B spune:

    Tortul arata divin si sunt convinsa ca e delicios.dar unde as putea sa gasesc esenta de unt, fructe de padure si ciocolata?pupici

  18. adina spune:

    la multi ani , laura si de la mine, sa fii fericita si implinita.
    tortul arata demential,dar mi se pare super greu de facut, asa ca il las balta.
    asta pt ca incerc sa reduc dulciurile pe cat posibil.

  19. Licuta Marin spune:

    La multi ani, Laura!!!Sanatate si numai bucurii iti doresc!Servesc si eu o feliuta din minunatul tort:)!Pupici!

  20. Simona spune:

    La Multi Ani!!! Parca mai ieri salivam la tortul de 35 🙂 dar nici cu alsta nu-mi e mai bine!!
    Sa fi sanatoasa, fericita si sa ai parte numai de bucurii!
    Pupici dulci

  21. dina spune:

    LA MULTI ANI LAURA,O INTREBARE,CE ESTE AIA INFUZIE DE FRUCTE DE PADURE?NU STIU DACA GASESC IN AMERICA ASA CV.,SI GLUTEN DE GRIU,CE-I ALA?MULT.

  22. poppteo spune:

    Buna ziua

    la multi ani,

    si as dori sa fac acest tort frumos dar normal (adica nu dukan). care ar fi deci corespondenta pt toate picaturile de unt, ciocolat, etc, infuzii, etc.

    multumesc

    • Laura spune:

      Teo, draga mea, din pacate nu pot sa-l transform intr-un tort clasic. Practic, ar trebui modificata toata reteta (blat, tipuri de mousse, gelatina, etc) iar in acest caz, ar fi vorba despre un tort complet nou pe care eu nu l-am testat si nu garantez ca-ti va iesi.
      Pup cu drag!

  23. Anda spune:

    Buna,

    Multe felicitari pentru toate minunatiile pe care le faci. Sincer, te invidiez 🙂
    O sa incerc si eu cateva retete dar nu sunt sigura ca ma pot ridica la nivelul tau.
    Si am o intrebare. Eu sunt in Anglia si aici, din pacate, nu se gaseste esenta de unt si nici de fructe de padure. Poti cumva sa-mi indici un site de unde le pot comanda pe net? Si care este denumirea lor exacta?
    As aprecia mult daca mi-ai putea trimite un mail.

    Multumesc mult anticipat si pentru ca se apropie sarbatorile de iarna, iti doresc anticipat Sarbatori Fericite si dulci.

    • Laura spune:

      Draga Anda, multumesc mult pentru aprecieri si urari!
      Iti doresc si eu Sarbatori Fericite si un An Nou mai bun!
      Eu le cumpar de pe un site italian: tibiona.it.
      Esenta de unt se numeste aroma di burro si cea de fructe de padure, aroma di frutti di bosco.
      Pup cu drag!

  24. Ana Maria spune:

    Buna Laura! am gasit si facut ( unele ) niste retete delicioase si vreau sa iti multumesc ca ne ajuti sa ne mai indulcim putin sau sa mai gatim si altceva decat mancarea clasica…as vrea sa fac totrul acesta ( cel de 36 de ani 🙂 ) dar unde gasesc eu esenta de ciocolata,esenta de fructe de padure si indulcitor lichid?????????..multumesc frumos

    • Laura spune:

      Draga mea, ma bucur tare tare mult ca-ti plac retetele mele.
      Indulcitor lichid se gaseste in orice supermarket. Esentele se gasesc un pic mai greu, din pacate. Eu le-am cumparat online dintr-un magazin din Italia, Tibiona se numeste.
      Poti gasi multe esente in magazinul online din Romania pastaidevanilie.ro
      Pup cu drag!

  25. Corina spune:

    Buna,
    Desi am terminat regimul de mult timp (si nu l-as recomanda nimanui), nu ma pot opri din facut dulciuri dukan 🙂
    Am incercat si aceasta reteta, pe care am schimbat-o putin:
    – in loc de esenta de fructe de padure am folosit esente dr oetker de visine si capsuni,
    – in loc de iaurt grecesc in mousse-ul de fructe de padure am folosit crema de iaurt cu bucati de fructe de padure (stiu ca nu e permis la dukan, dar nu aveam iaurt grecesc 0% olympus in casa) – ideea e ca se poate folosi si iaurt 0% amestecat bine cu cateva fructe de padure
    – in loc de esenta de ciocolata am folosit esente de rom si de arahide (aveam prin casa esenta de arahide dukan pe care o cumparasem din franta pentru a-mi face nutella dukan)
    – aceeasi esenta de arahide am folosit-o si in blat
    – siropul l-am facut tot cu esente de visine si capsuni, dar mi-a parut rau ca nu am folosit un sirop natural de afine din auchan (ingrediente: miere si afine)
    – gelatina am facut-o fierband 10 min 350g amestec fructe de padure congelate, zeama de lamaie, coaja portocala, indulcitor (stevie si xilitol) si adaugand apoi 1/2 plic gelatina
    – am adaugat si cateva pepite de ciocolata neagra in mousseul de cioco, care nu a fost o idee buna deloc
    Ce nu am inteles e ce se intampla cu partea superioara a blatului. Eu am pus-o intre cele doua mousseuri. A iesit cam inalt, facut in tava de silicon rotunda de 18 cm.
    A iesit genial la gust si aspect, prietenul meu a spus ca e cel mai bun dulce dukan pe care l-am facut, si crede-ma, am facut multe 🙂 Reteta data de tine e perfecta pt dukan. Ma intrebam daca nu as putea renunta data viitoare la galbenusurile din budinca de ciocolata, pentru ca stau rau cu colesterolul dupa atatea luni de dukan.
    Ps: reteta asta nu apare la categoria dukan, ci la categ torturi, eu am gasit-o cu search pe google. Poate ar fi util sa o pui si la categ dukan 😀
    Ps2: succes pe mai departe, te urmaresc de mult timp (odata cu tortul am facut si delicioasa supa crema de ciuperci)

    • Laura spune:

      Draga mea, ma bucur mult ca ti-a placut tortul. Foarte interesante modificarile aduse de tine.
      Referitor la intrebarile tale, am congelat partea de sus a blatului si am folosit-o, din cate imi amintesc, la o prajitura. Poti renunta la galbenusuri dac folosesti budinca de ciocolata din comert. Exista budinci care se pot consuma si in dieta dukan.
      Am adaugat reteta in categoria Retete dietetice dukan.
      Te pup cu drag si iti multumesc pentru sugestii si aprecieri!

  26. dana spune:

    Buna Laura,
    Am si eu ceva nedumeriri..
    de ce se foloseste indulcitor lichid si nu zahar brun?
    toate esentele si indulcitorul lichid de care ai vorbit contin aditivi ?
    nu este prea mare cantitatea in linguri, tinand cont ca o lingurita de extract ar ajunge la o ceasca de zahar?
    Multumesc

    • Laura spune:

      Draga mea, este un tort dedicat celor care urmeaza dieta dukan, deci nu putem folosi zahar brun…Sigur, in functie de indulcitorul folosit, putem diminua numarul lingurilor folosite. Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor