Frigarui de pui, reteta delicioasa pentru gratar
Ador frigaruile de pui, desi, asa cum am spus de nenumarate ori, carnea de pui nu se numara printre preferatele mele. Cu toate acestea, in ultima perioada, puiul nu-mi lipseste din frigider si il gatesc des sub forma de frigarui sau la cuptor.
Bineinteles ca daca faceti frigaruile la gratarul din curte, sunt mai mult decat delicioase, dar si in aceasta versiune sunt bune foc si satioase.
Ingrediente – Frigarui de pui (8-9 frigarui)
- 600 g piept de pui
- 1 vanata medie
- 2 cepe rosii noi
- 1 ardei rosu
- 3-4 rosii
- 10-12 ciuperci champignon
- 2 dovlecei
- 2-3 ardei iuti verzi
- usturoi deshidratat
- 150 ml lapte degresat
- boia dulce
- sare
- piper
- 2-3 linguri ulei de masline
- 8-9 bete pt frigarui
Mod de preparare – Frigarui de pui
- Daca le facem la gratarul din curte, punem betele la inmuiat, in apa rece, pentru 30 de minute. In acest fel, le protejam de caldura puternica emanata de carbuni sau lemne. In cazul in care le facem in bucatarie, sarim peste acest pas.
- Taiem pieptul de pui in bucatale potrivite pe care le punem intr-un vas ceramic. Le acoperim, in intregime, cu lapte si le bagam in frigider pentru 1 ora.
- Dupa 1 ora, le scurgem si le mutam intr-un vas separat. In acelasi vas adaugam legumele taiate in bucatele de aceeasi dimensiune cu bucatile de pui. Le condimentam cu usturoi deshidratat, boia dulce, sare si piper si le amestecam bine. Acoperim vasul cu o folie de plastic alimentara si il bagam in frigider pentru inca 1 ora.
- Formam frigaruile, alternand bucatile de pui cu cele de legume. Ungem frigaruile de pui cu putin ulei de masline.
- Le prajim pe gratarul incins foarte foarte bine, cate 3-4 minute pe fiecare parte, sau pana cand carnea este complet patrunsa.
- Servim frigaruile de pui calde. Sunt foarte bune!
Pofta buna si weekend minunat!!
Se pot consuma in dieta dukan (croaziera – PV)
Sumar
Nume Reteta:
Frigarui de pui la gratar
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
82 Review(s) Based on
Numai cum ma uit la ele mi se face pofta..
Si mie!:) Ma bucur ca-ti plac, Hiris!
Arata minunat 😉 Cam asta am de gand sa mananc si eu in urmatoarea luna 😉 Doar gratare si salata, fara sa mai gatesc sofisticat, doar relaxare si mancare sanatoasa 😉
Te pup!
Andreea, scumpa, vara parca e mai greu sa stai in bucatarie asa ca salatele si gratarele sunt cele mai bune optiuni.
Pup dulceee si vara minunata sa ai, draga mea!!
…cum reusesti tu de fiecare data sa transformi cate o banalitate intr-o opera de arta… 🙂
Te invidiez pentru dedicatia cu care iti intretii blogul, fie vara, fie iarna, si mi-as dori sa am si eu determinarea ta 🙂
Andi, multumesc foarte foarte mult pentru aprecieri!! Imi place atat de mult sa gatesc incat intretinerea blogului mi se pare extrem de naturala.
Ma ajuta mult si faptul ca lucrez in domeniul asta. Bucataria este „biroul” meu.
O zi excelenta iti doresc si iti multumesc pentru vizita!
Laura, multumesc de reteta, eu ador frigaruiul de pui, am vrut sa te intreb ce rol are laptele aici? Sa ai un sfirsit de saptamina minunat.
Diana, draga mea, laptele fragezeste carnea de pui si ii da un gust minunat si o consistenta mai suculenta.
Pup cu drag!
Este dimineata,deci timp pt cafea 🙂 dar ma luat foameaaa cand am vazut pozele!
Buburuza, draga mea, eu le-as manca si la micul dejun, atat de mult imi plac!:))
Pup cu drag!
Combinatiile tale de ingrediente sunt delicioase !:)
Week-end fain!
Adina, scumpa, ma bucur ca-ti plac!
Pup dulce!
mmmmm ce bune sunt! Vreau si eu pt maine 4 buc :))
Timea, scumpa, si eu o sa fac in weekend o tura.
Pup dulce si ma bucur ca-ti plac!!
Ador aceste frigarui!!!
Arata foarte bine frigaruile facute de tine,iar laptele face asa de frageda carnea incat ai manca,ai manca,…Super bune! Pupici si o duminica frumoasa sa ai Laura
Ai dreptate, Adriana, scumpa! Intr-o sambata am mancat vreo 3 frigarui pentru ca erau atat de bune incat cu greu ne puteam opri.
Pup dulce!!
Am facut greseala de a citi articolul impreuna cu prietenul meu, acum cred ca nu mai scap – vrea frigarui! Arata delicios! 🙂
:)))) Se fac atat de simplu, Roxana, draga mea. Si sunt lejere lejere. Pup si spor la buacatrit!!
Sa nu citesti retetele de torturi alaturi de prietenul tau ca la ele chiar e munca multa.:))
Mmmm,ce pofta mi-ai facut!!usoare,sanatoase si cu un aspect deosebit
Pup si o zi buna!!
Lubita, scumpa, au fot foarte bune. Noi le facem foarte des vara.
Pup!
Laura am o urgentaaa maree. Ajuta-ma te rog cu o reteta de faguri, am mai facut dupa retete de pe net, dar au iesit…gumati. Pls, ajuta-ma, sau poate stie vreo cititoare de-a ta o reteta buna:)
Ella, draga mea, cu mare drag te-as ajuta numai ca nu am inteles ce fel de reteta doresti. Te rog mult sa imi dai mai multe detalii.
Pup cu drag!
Arata nemaipomenit!:)
Ma bucur ca iti plac, Cosmin!
Laura, faguri din aceia care se fac in forma de fonta..Nu stiu daca am voie sa pun poze, dar..ca sa iti faci o idee 🙂
Merci totusi pentru raspunsul rapid, pup:)
Ella, scumpa, chiar nu stiam ca se numesc asa. Daca se numesc faguri, inseamna ca sunt dulci, nu? Daca da, uite o reteta foarte buna si rapida:
https://www.lauraadamache.ro/2011/11/waffe-cu-vanilie.html
Au forma de inimioara dar le poti da orice forma doresti.
Pup cu drag!!
Merci mult pentru raspuns, pana la urma i-am facut dupa reteta pe care o aveam, pt ca nu mai aveam rabdare, era pofta prea mare:)). Dar data viitoare pun in practica reteta propusa de tine, o zi minunata sa ai!! 🙂 Ti pup.
Ella, draga mea, cu mult drag! Pup cu mult drag!
Foarte bine arata!Laptele fragezeste carnea? Se poate pune si carnea de porc in lapte?
Ionela, draga mea, laptele fragezeste carnea, intr-adevar. Poti tine si carnea de porc in lapte dar este indicat sa inlaturi partea grasa de pe margini ianinte de-a o pune in lapte.
Pup cu drag!
Buna Laura..cam cate frigarui iti ies din compozitia asta..pentru ca o sa am musafiri peste cateva zile,si vreau sa-mi fac o idee..merci mult de tot!
Seila, draga mea, mie mi-au iesit in jur de 10 frigarui.
Pup cu drag!
Le-am facut. Sunt delicioase.
Cum fac dacă nu le fac la grătar?
Le poti coace la cuptor, stropite cu putin ulei, la 180°C, cuptor preincalzit, cca 15 minute pe fiecare parte.
cum adică ceapa roșie nouă? Nouă?
Leon, ceapa rosie noua inseamna ceapa rosie verde, proaspata, nu veche.
f bune bravoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
Sa va fie de bine, draga mea! Ma bucur mult ca ti-a placut reteta!
Buna, Laura! Vreau sa fac si eu aceasta varianta de frigarui, dar nu stiu ce se face cu ardeii iuti? Multumesc!
Draga Camelia, ardeii iuti se taie in bucatele si se alterneaza cu celelalte legume si bucatile de pui. Daca nu iti plac, ii poti elimina din reteta sau poti sa ii inlocuiesti cu ardei gras verde.