Ar fi trebuit sa fac numai dovlecei umpluti, dar m-am intalnit in frigider si cu cateva vinete si rosioare asa ca pana la urma dovleceii mei s-au transformat in legume umplute cu carne de vita, asa cum ne permite dieta dukan. Rezultatul a fost unul delicios si foarte satios. Este o reteta foarte practica, ideala pentru zilele toride de vara cand nu prea ne trage inima sa stam in bucatarie zilnic.
- Timp preparare: 1 ora
- Timp fierbere: 45 minute
- Portii: 4-6 persoane
- Tip reteta: dukan (faza croaziera/ PL – proteine + legume)
Ingrediente
- 1 kg carne slaba tocata de vita
- 4-5 dovlecei
- 2 vinete medii
- 4-5 rosii mari
- 3 oua
- 200 gr crema de iaurt
- 1 ceapa medie
- sare
- piper
- patrunjel
Mod de preparare
- Spalam legumele si le stergem cu hartie absorbanta de bucatarie. Taiem partea superioara a rosiilor si dovleceilor si taiem vinetel in 2-3 bucati (depinde de marimea lor)
- Scobim miezul legumelor cu o lingura si il punem intr-un vas de plastic.
- Pudram interiorul legumelor cu sare si le lasam cu partea scobita in jos, pe un gratar, pentru cca 30-40 minute.
- Amestecam carnea tocata cu ouale, crema de iaurt, ceapa data prin razatoare, sare si piper dupa gust.
- Dupa 40 de minute, clatim legumele si le tamponam in inteior cu hartie absorbanta de bucatarie.
- Le umplem cu amestecul de carne tocata.
- Le acoperim cu partile superioare taiate la inceput ( putem acoperi vinetele cu felii de rosii).
- Mixam, la robot, miezul legumelor si il punem in cratita in cratita in care se afla legumele umplute.
- Turnam apa pana cand ajungem aproape de partea superioara a legumelor.
- Acooperim cratita cu un capac si lasam legumele sa fiarba la foc mic pentru 45-60 de minute sau pana cand sunt perfect patrunse.
- Le servim calde cu putina crema de iaurt pe deasupra si, daca dorim, patrunjel tocat marunt.
- Pofta buna!!
Note
- Crema de iaurt se obtine din iaurt simplu, natural, cu 0,1% grasime, lasat la scurs peste noapte, intr-o sita de bumbac sau intr-o sita in care am pus o bucata de tifon.
- In functie de cat este de slaba carnea de vita folosita, mai puteti adauga inca 2-3 linguri de crema de iaurt. Carnea tocata trebuie sa aiba o consistenta finala un pic cremoasa pentru a obtine niste legume umplute suculente si delicioase.
Autor: +Laura Adamache
Ce dovlecei palariosi si infuriati !:)
De-abia am terminat ardeii umpluti si deja reteta ta im face cu ochiu’ !:)
Week-end linistit !
:)))) Da da, sunt infuriati bine si dolofani rau!
Pup dulce si ma bucur ca iti place reteta!
Desi nu tin vreo dieta (doar incerc sa mananc mai sanatos) o sa fac si eu aceasta reteta,zilele urmatoare. o sa revin cu impresii. Weekend placut.pupici
Raluca, iubita, abia astept sa imi spui daca ti-au placut!
Pup dulce!!
Ce faine sunt, si ce culori frumoase ai imbinat acolo. Pozele super, ca intodeauna! Te pup, draga Laura!
Poliana, scumpa, ma bucur ca-ti plac pozele si reteta!
Pup dulce!!
O reteta foarte ispititoare… dovleceii au fost deja trecuti pe lista de cumparaturi cu care mergem maine in piata. Un weekend minunat!
Haplea, ma bucur tare mult ca iti place reteta!
Cat de frumos arata, nu m-am gandit la aceasta reteta 😀
Daria, draga mea, ma bucur ca iti place!
Pup cu drag!
Hmmmmmmm…..ce bunatate ai facut tu aici ! Deja imi ploua in gura numai citind reteta.
O idee minunata pentru un meniu.
Te tzuc Laura !
Sidy, iubita, ma bucur mult ca-ti place! Pup dulce dulce!!
Gand la gand cu bucurie ! In wk si eu am gatit acelasi fel de mancare :), putin diferita reteta insa la fel de gustos si aratos. Dovleceii si vinetele sunt absolut delicioase ! Iar zucchini sunt senzationali !
dana, iubita, e o mancarica ideala de vara. Eu fac foarte des legume umplute pentru ca tin mult si sunt satioase bine.
Pup dulce si sa-ti fie de bine!!
Ce idee faina! Si asa sunt singura acasa si nu mai stiu ce sa fac de mancare… maine ii fac!
Lavinia, scumpa, tare ma bucur ca iti plac. Daca-i incerci sa imi spui cum ti-au placut!
Pup dulce!
Cat de bine pot sa arate!
Prima poza din post e perfecta!