Salata Nicoise


Salata Nicoise, o reteta simpla si rapida de salata frantuzeasca

salata frantuzeasca nicoise asezata pe un platou
Salata Nicoise – Laura Adamache

Delicioasa salata nicoise vine la noi din sudul Frantei, mai exact din Nisa (Nice). Desi reteta originala de salata Nicoise contine oua fierte tari, rosii, ardei grasi, masline, anghinare si ansoa, in timp a suferit modificari si a fost imbogatita cu alte legume delicioase: cartofi, fasole verde etc.

 

Eu am adaugat putina mazare proaspata fiarta, am condimentat-o foarte bine cu un sos vinaigrette si am savurat-o cu multa multa placere.

Salata Nicoise – Ingrediente

  • 4-5 cartofi noi medii
  • 125 g fasole verde
  • 125 g mazare
  • 30-35 g masline negre fara samburi
  • 150 g ton in ulei/natural
  • 3-4 rosii medii
  • 3 oua mici
  • 1 salota/1 ceapa mica rosie
  • 6 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet
  • sare
  • piper

Salata Nicoise – Mod de preparare

  • Punem la fiert cartofii in coaja intr-o oala cu apa si sare. Dupa ce au fiert, ii scoatem pe un fund de lemn si ii lasam sa se raceasca.
  • Curatam fasolea, o spalam si o taiem in bucatele de 3-4 cm maxim. Umplem o craticioara cu apa calda, adaugam 1 lingurita rasa de sare si cand aceasta incepe sa fiarba, adaugam fasolea. O fierbem 5-6 minute. Dupa ce a fiert, o trecem rapid printr-un jet de apa rece si o lasam la scurs si racit intr-o sita.
  • Umplem o craticioara cu apa calda, adaugam 1 lingurita rasa de sare si cand aceasta incepe sa fiarba, adaugam mazarea curatata. O fierbem 3-4 minute, apoi o scurgem si o clatim rapid intr-un jet de apa foarte rece. O punem intr-o sita sa se scurga si raceasca complet.
  • Fierbem ouale cca 7-8 minute in apa in care adaugam 1 lingurita de sare. Dupa ce au fiert, le lasam sa se raceasca.
  • Emulsionam uleiul de masline cu otetul pentru sosul vinaigrette.
  • Punem intr-un bol incapator, cartofii reci, curatati si taiati in felii subtiri, fasolea si mazarea verde, maslinele taiate in feliute subtiri, tonul scurs de ulei si sfaramat cu o furculita, salota curatata si taiata in feliute subtiri, rosiile taiate in patru si condimentam cu sare, piper si 3/4 din sosul vinaigrette. Amestecam foarte bine dar cu grija.
  • Adaugam ouale, curatate si taiate in doua sau in patru, iar pe deasupra lor adaugam restul sosului vinaigrette.
  • Gustam salata nicoise cu multa pofta! Este delicioasa!
salata nicoise, salata frantuzeasca cu legume
Salata Nicoise – Retete culinare Laura Adamache
Pofta buna!
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Salata Nicoise
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

27 comentarii la “Salata Nicoise

  1. vasi spune:

    O salata, pe cat de simpla, pe atat de completa ca si arome si gusturi. Superba prezentare!
    Mazarea este din gradina ta?
    Pupici!

    • Laura spune:

      Vasi, ma bucur tare mult ca-ti place! Anul acesta nu am plantat mazare dar la anul sigur plantez. Si fasole.:)
      Pupici dulci!!!

  2. The Wandering Oltean spune:

    Superb arata.
    Undeva aproape de unde lucrez este un mic „hole in the wall” loc frantuzesc si de cite ori ajung acolo exact salata asta o iau.
    Ti-am zis ca arata superb ?

  3. Anki spune:

    Salata ca salata, e o reteta minunata, stim…
    Insa decorul….. waw!!! e de vis, minunat arata fotografiile tale !!! M-am indragostit de scandurica, de platouase, de serveturi…. 🙂 Multumesc, Laura, iar mi-ai adus zambetul pe buze cu fotografiile tale desavarsite!

  4. Adina spune:

    Pentru ca te apreciez ,pe micul meu blog gasesti un premiu !:)
    Daca tot sunt aici,servesc si o lingura de salata !
    Pupici !

    • Laura spune:

      Chiar si doua sa servesti, draga mea!! Multumesc din suflet pentru premiu.
      Am sa trec chiar acum pe la tine!
      Pup dulce!

    • Laura spune:

      Draga mea, nu prea se poate consuma in Dukan. Daca elimini cartofii, mazarea, uleiul, maslinele si inlocuiesti tonul in ulei cu cel natural, o poti consuma in croaziera, in zilele de PV. In consolidare poti introduce mazarea si cartofii, in limitele impuse de dieta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor