Couscous cu ciuperci si spanac (de post, cu legume)


Couscous cu legume, reteta de post cu ciuperci si spanac

couscous cu ciuperci si spanac detaliu final

Couscous cu ciuperci si spanac, reteta simpla si rapida, de post. Ingrediente si preparare pas cu pas couscous de post sau vegetarian. 

Dragilor, astazi va propun o delicioasa reteta pentru cei care tin post sau sunt vegetarieni sau, pur si simplu, pentru cei care vor un pranz sau o cina lejere. Eu ador couscousul, fie combinat cu legume, cu fructe de mare, cu carne etc. Pentru ca tin post, de data aceasta am ales sa fac couscous cu legume, o combinatia excelenta, care sigur va fi pe placul intregii familii. Mai mult de 15 minute nu dureaza prepararea, deci daca va place couscousul, neaparat incercati aceasta reteta.

Eu am folosit ciuperci congelate, un mix de hribi si galbiori, dar puteti sa folositi si ciuperci proaspete (hribi, galbiori, champignon).

Aici aveti si o reteta de couscous cu fructe de mare si broccoli, delicioasa si foarte simplu de facut

Couscous de post cu spanac si ciuperci – Ingrediente (2 persoane)

  • 120 g couscous
  • 240 g supa de legume/apa fierbinte
  • 240 g ciuperci (hribi, galbiori, champignon)
  • 1 catel de usturoi
  • 150 g spanac proaspat
  • 2 linguri ulei de masline/floarea soarelui (pentru sotat legumele)
  • 1 lingura ulei de masline pentru couscous
  • 1 ardei mic iute uscat (optional)
  • sare dupa gust
  • patrunjel (optional)

Couscous cu spanac si ciuperci – Preparare pas cu pas

  • Punem uleiul intr-o tigaie, adaugam usturoiul, necuratat, dar zdrobit usor, si ardeiul iute.

Daca folositi ardei iute uscat si totusi nu doriti sa aveti un gust prea iute in farfurie, eliminati semintele inainte sa il adaugati in tigaie.

  • Le sotam 1-2 minute, pe foc mediu, apoi adaugam ciupercile congelate.

Eu am avut galbiori mici pe care i-am lasat intregi, iar hribii erau deja congelati in cubulete potrivite. Daca folositi ciuperci proaspete, urmati exact acelasi procedeu, doar ca adaugati putina apa sau supa de legume, cca 50 ml.

couscous cu ciuperci si spanac

  • Sotam ciupercile, pe foc moderat, cca 10 minute, apoi adaugam spanacul taiat in fasii potrivite si sare dupa gust. Daca folositi baby spanac, nu este nevoie sa il taiati.

couscous cu ciuperci si spanac

  • Amestecam si mai lasam pe foc pana cand lichidul s-a evaporat. Lasam mixul de ciuperci si spanac sa se odihneasca pana cand preparam couscousul.

Cum preparam couscousul

  • Couscousul se prepara foarte foarte simplu.

preparare couscous

  • Il punem intr-un vas, apoi adaugam peste el supa de legume sau apa, fierbinti, si acoperim cu capac. Il lasam sa absoarba tot lichidul, cca 5-6 minute, apoi il amestecam cu 1 lingura de ulei de masline.

preparare couscous

  • Adaugam mixul de ciuperci si spanac si amestecam bine. Daca doriti, puteti adauga si patrunjel proaspat tocat marunt. Bineinteles, vedeti daca mai trebuie si niste sare si, daca sunteti fani piper, asa cum sunt eu, puteti sa il adaugati in couscous.

couscous cu ciuperci si spanac detaliu

  • Pofta buna si Post Binecuvantat!
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Couscous cu ciuperci si spanac
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor