Salata de ardei copti – reteta simpla traditionala


Salata de ardei copti, reteta simpla cu legume

salata de ardei copti detaliu

Salata de ardei copti, o excelenta garnitura pentru fripturi si alte retete cu carne. Preparare pas cu pas salata cu ardei, cu mici secrete. Reteta de salata cu ardei fripti pe plita.

Astazi va propun o reteta simpla cu legume, pe care sunt sigura ca o cunoasteti multi dintre voi. M-am gandit ca poate este de ajutor gospodinelor incepatoare, asa ca va invit sa vedeti cum fac eu aceasta salata cu ardei intregi. Nimic complicat, desigur, dar sunt cateva sfaturi de care trebuie sa tineti cont daca va doriti o salata gustoasa.

In copilarie, dupa salata de vinete (vezi aici reteta), cea de ardei copti era cea mai populara in bucataria mamei. Cand eram la munte, ardeii erau copti pe foc de lemne, dar cand ne intoarceam in Bucuresti, mami ii frigea pe plita, pe aragaz. Parca si acum simt parfumul ardeilor copti care, desi usa bucatariei era inchisa si geamul larg deschis, invada toata casa.

Cu ce mancam salata de ardei copti?

In primul rand este o garnitura perfecta pentru carne la gratar, preparata la cuptor sau prajita. Tocanita de cartofi (vezi aici reteta) este divina cu cativa ardei copti alaturi! Carnatii, chiftelele, parjoalele, puiul fript sau o delicioasa si suculenta friptura de porc, toate merg de minune cu aceasta salata.

Iata cateva sugestii de preparate care se pot gusta alaturi de salata de ardei. Click pe linkurile de mai jos pentru retete.

Pui alla diavola

Coaste de porc cu cartofi la cuptor

Cum fac salata de ardei copti? – Sfaturi utile

  • Indiferent de metoda de preparare a ardeilor (gratar pe lemne, plita aragaz sau cuptor), dupa ce se racesc, niciodata sa nu ii clatiti sub jet de apa rece. Isi vor pierde absolut toata aroma. Pentru curatare, ne vom umezi degetele intr-un bol cu apa rece si vom curata pielita ardeilor.

  • Recomand ardeii capia pentru salata pentru ca sunt mult mai aromati decat ardeii grasi, insa iese gusoasa si cu ardei grasi.

  • Pentru vinegreta, va sfatuiesc sa folositi un otet de vin sau de mere cu un maxim de 7°.

Iata cum fac eu aceasta delicioasa salata cu ardei kapia.

Salata de ardei copti – Ingrediente (8 ardei kapia)

  • 1 kg ardei capia galbeni si rosii
  • 4-5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri otet de vin/mere 7°
  • sare
  • sucul care ramane dupa curatarea ardeilor
  • 1-2 catei usturoi (optional)

Salata de ardei intregi, copti – Preparare pas cu pas

  • Punem plita pe foc mediu si o lasam sa se incinga, Spalam ardeii, si ii stergem.

ardei copti pe plita salata

  • Ii punem pe plita incinsa si ii frigem pana cand se rumenesc uniform pe fiecare parte (cca 10-15 minute).

ardei copti pe plita salata

  • Ii scoatem de pe plita si ii asezam intr-un vas. Acoperim vasul cu folie de aluminiu sau cu un capac si ii lasam sa se raceasca cca 30 de minute.

ardei copti in vas

Dupa ce s-au racit, curatam cu grija pielita. NU aruncam sucul ramas in vas dupa racirea ardeilor. Acesta va fi baza vinegretei pentru salata de ardei.

  • Pentru sosul salatei de ardei copti, punem uleiul intr-un vas, adaugam otetul, sare dupa gust si sucul ramas in vas dupa coacerea ardeilor, trecut printr-o strecuratoare cu gauri mici. Amestecam bine.
  • Punem ardeii curatati intr-o farfurie adanca sau un platou si adaugam peste ei vinegreta obtinuta.

Eu nu pun usturoi, mi se pare ca acopera gustul ardeilor, dar, daca doriti, in vinegreta puteti adauga 1-2 catei de usturoi zdrobiti sau dati prin razatoarea cu gauri mici.

  • Acoperim platoul cu folie alimentara si il punem in frigider pentru cca 1 ora inainte sa o consumam. In acest fel ardeii copti vor imprumuta gustul sosului.
  • Gustam ardeii cu mare pofta, sunt deliciosi!

 

salata de ardei copti detaliu

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Salata de ardei copti
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Un comentariu la “Salata de ardei copti – reteta simpla traditionala

  1. Dora Ilie spune:

    Arata atat de bine acesti ardei, incat as putea manca pana as simti ca bubui. Cautam o reteta buna si iata ca am gasit. Cat timp a trait mama, doar ea s-a ocupat de asemenea delicatese. Sper sa imi iasa la fel de buni. Multumesc pentru reteta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor