Fursecuri fragede cu stafide, reteta simpla si rapida
Fursecuri su stafide, reteta video si reteta text pas cu pas. Biscuiti sau fursecuri fara unt. foarte simplu de facut, ingrediente si mod de preparare.
Pentru ca si eu si sotul meu preferam sa mancam la micul dejun ceva dulce, fac de multe ori dulciuri rapide, fara prea multa bataie de cap. Fursecuri, biscuiti, muffins, briose sau chec se numara printre preferatele noastre. Aveam in dulap o punga de stafide (pe care eu le ador) asa ca nu am stat prea mult pe ganduri si am facut o tava de fursecuri, atat de fragede, se topesc in gura! Prepararea nu dureaza mai mult de 5 minute, coacerea 12 minute, deci in mai putin de 20 de minute ne putem rasfata cu acesti biscuiti/fursecuri deosebit de gustosi.
Se pot conserva intr-o cutie metalica, la temperatura camerei, pentru cca 3 zile, dar, sincer, nu cred ca va vor ramane prea multe fursecuri dupa ce o sa le gustati. Desi nu contin unt (sunt fursecuri cu ulei) sunt foarte foarte fragede, deci daca aveti toate ingredientele in casa, va recomand sa le incercati imediat.
V-am pregatit si reteta video de fursecuri astfel incat modul de preparare sa fie pe intelesul tuturor.
Iata mai jos si alte sugestii de retete de fursecuri, simple si rapide:
Fursecuri cu stafide – RETETA VIDEO PAS CU PAS
Fursecuri rapide si fragede – RETETA TEXT PAS CU PAS
Ingrediente – 18-20 fursecuri cu stafide
- 220 g faina
- 5 g praf de copt
- 1 ou mare
- 125 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 100 ml ulei de arahide/floarea soarelui
- 125 g stafide
- un varf cutit sare
- zahar tos (pentru pudrat fursecurile)
Fursecuri fragede si simple – Preparare pas cu pas
- Punem stafidele intr-un vas micut si le acoperim cu apa rece. Le lasam la inmuiat 15 minute, apoi le scurgem si le stoarcem foarte bine.
- Punem oul intr-un vas, adaugam zaharul, zaharul vanilat, sarea si uleiul si amestecam pana la omogenizare (circa 1 minut).
- Adaugam faina treptat si amestecam cu o lingura. Cand aluatul devine greu de amestecat cu lingura, il framantam cu mana pana la omogenizare.
- Adaugam stafidele si framantam pana cand le incorporam in aluat.
- Formam mici bilute de aluat si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Pastram o distanta de 2-3 cm intre biscuiti pentru ca se vor extinde in timpul coacerii.
- Aplatizam centrul fiecarui fursec (vedeti in reteta vieo cum am procedat) si ii pudram cu putin zahar tos.
- Coacem delicioasele fursecuri cu stafide, in cuptorul preincalzit la 180°C, pe treapta a doua a cuptorului, cu caldura de jos si de sus, cuptor electric, pentru 12 minute.
Mare atentie la timpul de coacere! Fursecurile trebuie sa fie doar usor colorate la suprafata. daca le coaceti prea mult, se vor intari dupa ce sa racesc.
- Lasam fursecurile in tava 2-3 minute, apoi le scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca complet.
- Le servim cu pofta, sunt foarte fragede! Pofta buna