Chec pufos cu ciocolata, fructe de padure si iaurt – desert simplu
Chec cu ciocolata alba si mix de fructe de padure (afine, mure, coacaze, zmeura), preparare pas cu pas. Chec gata in 10 minute, reteta va asteapta mai jos.
Checul mi se pare cea mai buna solutie pentru micul dejun, asta daca preferati un mic dejun dulce. Este o prajitura care se face rapid si care se poate conserva pentru mai multe zile. Prepararea acestui chec cu ciocolata alba si fructe de padure dureaza 10 minute, nu mai mult. Putem folosi fructe proaspete sau congelate. Eu am folosit un mix de fructe congelate si, dupa cum puteti vedea in poze, fructele nu s-au lasat la fund, s-au distribuit uniform in aluat.
Daca faceti checul cu fructe congelate, este obligatoriu sa le puneti congelate in aluat, usor pudrate cu faina. Daca alegeti un mix de fructe de padure proapspete, trebuie sa le pudrati cu putina faina. Faina formeaza un invelis si impiedica fructele sa se depuna in partea inferioara a checului.
Cat despre ciocolata alba, nu conteaza marca, dar este important sa fie de buna calitate. Nu va recomand ciocolata alba de menaj, eu personal am avut cateva experiente destul de nefericite cu ea.
Va propun sa incercati si urmatoarele retete de chec. Se fac cat ai bate din palme, ii puteti implica si pe cei mici la prepararea lor.
Chec cu ciocolata alba – Ingrediente (forma 30×12 cm)
- 300 g faina
- 40 ml ulei de floarea soarelui/arahide
- 150 g zahar
- 3 oua medii
- 100 g iaurt natural
- 80 g ciocolata alba
- 100 g mix fructe de padure (afine, mure, zmeura, coacaze)
- 1 plic praf de copt
- 1 varf cutit sare
Chec pufos cu ciocolata alba si fructe de padure – Preparare pas cu pas
- Punem intr-un vas, ouale, sarea, zaharul si iaurtul si amestecam pana la omogenizare (cca 1 minut) nu mai mult.
- Topim ciocolata alba la bain-marie si o lasam sa se raceasca putin.
Atentie, ciocolata alba trebuie sa fie cremoasa in momentul in care o adaugam in aluat, dar nu calda.
- Peste mixul de oua, zahar si iaurt, adaugam ciocolata topita si uleiul si amestecam pana la omogenizare (cca 1 minut).
- Amestecam faina si praful de copt si o cernem direct in vasul cu aluatul checului. Amestecam pana obtinem o consistenta omogena.
- Scoatem fructele din congelator, le pudram cu 1 lingura rasa de faina, eliminam excesul de faina, si le adaugam in compozitia checului. Amestecam rapid cu o lingura, astfel incat fructele sa fie bine distribuite in aluat.
- Punem checul in forma tapetata cu unt si faina, il nivelam cu grija si il coacem, in cuptorul preincalzit la 180°C, caldura de jos si de sus, treapta a treia, pentru circa 35 minute.
Inainte de a scoate checul din cuptor, faceti proba cu scobitoarea. Daca iese umeda, il mai lasati la copt inca 5-10 minute si repetati proba.
- Lasam checul sa raceasca in forma (cca 5 minute) Apoi il rasturnam pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet.
- Il puteti pudra cu zahar pudra sau, asa cum am facut eu, il ornam cu ciocolata alba topita.
- Nu va spun cat este de bun! Combinatia dintre fructele usor acrisoare si ciocolata alba este minunata! Pofta buna.