Rulada fara coacere cu biscuiti, crema de mascarpone, nuca de cocos si fistic
Rulada fara coacere cu biscuiti, crema de cocos si fistic, un desert rapid si delicios. Pas cu pas rulada de biscuiti, ingrediente si mod de preparare.
Pentru ca inca este foarte foarte cald aici, in ultima perioada am facut mai mult deserturi fara coacere, iar aceasta rulada de biscuiti cu crema de mascarpone, nuca de cocos si fistic se numara printre preferatele mele. Se face rapid, este o reteta de rulada foarte gustoasa, perfecta pentru pofta de dulce din zilele fierbinti de vara. Eu am folosit biscuiti digestive clasici, dar ii puteti inlocui cu orice tip de biscuiti care au o consistenta asemanatoare.
Daca sunteti in impas si nu stiti ce alte duclicuri fara coacere puteti face in aceste zile toride, iata mai jos cateva sugestii:
- Rulada de biscuiti cu crema de ciocolata
- Salam de biscuiti cu nuci si mascarpone
- Cosulete cu crema de mascarpone si cafea
Rulada de biscuiti fara coacere – Ingrediente (rulada de cca 25 cm lungime)
- 300 g biscuiti digestive clasici
- 30 g cacao
- 50 g zahar pudra vanilat
- 125 ml lapte rece
- 50 g unt moale
- un varf cutit sare
Crema de mascarpone, nuca de cocos si fistic – Ingrediente
- 150 g branza mascarpone
- 75 g zahar pudra vanilat
- 50 g fulgi de nuca de cocos
- 50 g granule de fistic
- 1-2 linguri lapte rece
Aluat rulada de biscuiti – Preparare pas cu pas
- Punem biscuitii in robot. Daca nu aveti robot, puteti pune biscuitii intr-o punga si ii zdrobiti cu facaletul.
- Adaugam cacaua, sarea si zaharul pudra vanilat si mixam pana cand obtinem o pudra fina.
- Adaugam untul moale si treptat laptele rece.
In functie de biscuitii pe care ii folositi pentru aceasta reteta de rulada, este posibil sa intre mai mult sau mai putin lapte decat cel mentionat in reteta. De aceea va recomand sa il adaugati treptat. In momentul in care aluatul este omogen, moale si usor lipicios, nu mai adaugati lapte.
- Infasuram aluatul intr-o folie alimentara de plastic, il presam usor si il punem in frigider pentru 30 de minute. Intre timp ne ocupam de crema.
Crema de mascarpone, nuca de cocos si fistic pentru rulada – Preparare pas cu pas
- Punem branza mascarpone intr-un vas, adaugam zaharul pudra, fulgii de nuca de cocos si granulele de fistic si amestecam cu o lingura.
- Adaugam 1-2 linguri de lapte, astfel incat sa obtinem o consistenta cremoasa.
- Scoatem aluatul din frigider, eliminam folia de plastic.
- Punem aluatul intre doua foi de hartie de copt si il intindem cu facaletul la o grosime de 1 cm.
- Eliminam hartia de copt de deasupra si intindem crema peste aluatul de biscuiti.
- Avem grija sa lasam cca 1 cm din margini fara crema.
- Formam rulada ajutandu-ne de hartia de copt pe care este asezat aluatul de biscuiti. Infasuram rulada in hartia de copt pe care a fost asezata, apoi intr-o folie de aluminiu.
- Punem rulada de biscuiti in congelator pentru 30 minute. Inainte de a o servi, o puteti tavali prin fulgi de nuca de cocos.
- O gustam cu pofta, este delicioasa!
Love und vielen Dank für das tolle Rezept.
Grüße sendet,
Gabriel
Foarte apreciata de copii si se face repede, nu ai nevoie de extra cunostinte 😀
Ma bucur mult ca ti-a placut.