Stelute cu ciocolata, alune si lapte condensat – desert rapid
Stelute de ciocolata cu alune si lapte condensat, o reteta rapida de bomboane pentru intreaga familie. Pas cu pas reteta de bomboane simple.
Am facut aceste delicioase stelute cu exact 10 ani in urma si de atunci le tot prepar, mai ales vara cand caldura nu prea te indeamna sa aprinzi cuptorul. Este o reteta simpla si rapida care seamana foarte mult la gust cu ciocolata de casa (click aici pentru reteta). Puteti da orice forma va place acestor mici delicii sau le puteti taia in cubulete. Eu am folosit o ciocolata cu 70% cacao, gustul a fost suficient de dulce pentru mine, dar daca doriti sa fie foarte dulci, puteti sa o inlocuiti cu aceeasi cantitate de ciocolata cu lapte.
Este o reteta pe care o puteti prepara chiar si cu cei mici, se vor distra de minune. Iar daca sunteti fan ciocolata, va propun mai jos si urmatoarele retete fara coacere care se pot prepara fara efort in aceste zile toride.
Stelute de ciocolata cu alune – Ingrediente (7-8 bucati)
- 175 g ciocolată neagră
- 100 g lapte condensat
- 50 g alune tocate potrivit
- 50 g zahăr praf vanilat
- 20 g unt
Bomboane cu ciocolata, alune si lapte condensat – Mod de preparare
- Topim la bain-marie ciocolata tăiată în bucăţele mici, amestecată cu laptele condensat şi untul.
- În momentul în care ciocolata este complet topită, stingem focul şi scoatem vasul din bain-marie.
- Adăugăm zahărul pudră vanilat, alunele tocate nu foarte mărunt şi amestecăm până la omogenizare.
- Punem compoziţia într-o formă tapetată cu folie de plastic alimentară (formăm un strat de cca 2 cm grosime) şi o lăsăm să se răcească.
- După ce s-a răcit, decupam steluţe cu ajutorul unei forme sau tăiem compozitia în cubuleţe de cca 2 cm.
După ce am decupat bomboanele, le putem pudra, pe ambele părţi, cu puţină cacao. O variantă delicioasă a alunelor, sunt fructele deshidratate: caise, piersici, smochine, stafide.
Am incercat aceasta reteta dar mi se pare ca este prea mare contimutul de grasimi: din laptele condensat, din ciocolata si pe deasupra untul. E buna, dar data viitoare voi modifica reteta putin. Multumesc pentru idei.