Biscuiti de casa, cu nuci, mere si scortisoara
Biscuiti cu mere si nuci, reteta cu fructe de toamna. Reteta pas cu pas de biscuiti rustici de casa, gata in 10 minute.
Nu stiu voi, dar eu ador toamna! Atatea legume si fructe minunate sunt in acest sezon, care abia asteapta sa fie transformate in retete delicioase, cum sa nu iubesti acest minunat anotimp? Zilele trecute am adunat merele si nucile din curte si pentru ca nu mai aveam nimic dulce in casa, am facut niste biscuiti rustici cu mere, nuci si scortisoara.
In 10 minute pregatim aluatul, ii punem in tava, iar coacerea dureaza 15 minute. Daca va doriti o reteta rapida cu mere, de savurat la micul dejun sau de pus in pachetelul de scoala sau serviciu, acesti biscuiti sunt o idee foarte buna.
Daca nu aveti nuci, le puteti inlocui cu alune sau migdale. Biscuitii cu mere si nuci se pastreaza intr-o cutie metalica, inchisa ermetic, pentru cca 2-3 zile.
Va propun sa incercati si aceste retete cu mere
Biscuiti cu mere si nuci – Ingrediente (12 biscuiti)
- 160 g faina
- 1 ou mediu
- 70 g zahar tos fin
- 100 g unt moale
- 60 g nuci macinate fin
- 1 lingurita scortisoara (4 g)
- 5 g praf de copt
- 1 mar taiat cubulete potrivite
- 125 g nuci tocate potrivit (pentru tavalit biscuitii)
- un varf cutit sare
Biscuiti de casa cu mere si nuci – reteta video pas cu pas
Biscuiti rustici cu mere – reteta text
- Punem intr-un vas untul moale si zaharul si mixam pana la omogenizare.
- Adaugam oul si mixam pana cand este inglobat in amestecul de crema de unt si zahar.
- Adaugam scortisoara, nucile macinate, faina, praful de copt, sarea si mixam.
Daca aluatul este prea dens, puteti adauga o lingura de lapte. Aluatul trebuie sa fie cremos, exact ca in video.
- Adaugam cubuletele de mar si amestecam, cu grija, pana le incorporam in aluat.
- Formam biscuiti rotunzi si ii tavalim prin nucile tocate potrivit.
- Asezam biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem, in cuptorul preincazit, la 180°C, 15 minute.
- Scoatem tava din cuptor, lasam biscuitii sa se raceasca in tava cateva minute, apoi ii mutam pe un gratar. Dupa ce s-au racit complet, ii pudram cu zahar pudra si ii gustam cu pofta.
- Se topesc in gura acesti biscuiti. Pofta buna!
Si marul cand se pune?
Scrie in reteta.mai citeste o data.la sfarsit,inainte sa se formeze bilutele de biscuiti
Care e faza cu merele???
Biscuitii se mznanca cu cubuletele de mar?
Scrie in reteta.poate tu nu ai primit textul complet,se pun fix la sfarsitul operatiunii de mixare,inainte de a le da forma de biscuiti si a-i tavali in nucile tocate
Foarte buni! Azi i-am incercat!🥳