Spaghete italiene cu ton, usturoi, ulei si ardei iute
Spaghete cu ton si usturoi, o reteta simpla de vara cu gust usor picant. Retetea pas cu pas de spaghetti.
Daca va plac spaghetele cu ulei, usturoi si ardei iute (spaghetti aglio, olio e peperoncino) sigur o sa va placa si reteta pe care v-o propun astazi. Pe langa usturoi, ulei si ardei iute am adaugat si o conserva de file de ton Lotka, in suc propriu si doar daca doriti, putin patrunjel proaspat la sfarsitul prepararii.
Produsele Lotka sunt versatile, pot fi utilizate in diverse combinatii si mancaruri, au un continut bogat in Omega 3, vitamine si minerale.
Este o reteta de paste simpla si rapida, de vara, cu care va puteti rasfata intreaga familie. Va invit cu drag sa o incercati!
MAI MULTE RETETE DE PASTE AICI
Spaghete cu ton si usturoi – Ingrediente (2-4 persoane)
- 300 g spaghete/bucatini
- 1 conserva file de ton Lotka, in suc propriu (200 g)
- 4 catei usturoi
- 50 ml ulei de masline
- 1-2 ardei iute uscat
- sare dupa gust
- patrunjel proaspat tocat (optional)
Spaghetti cu usturoi si ton – Preparare pas cu pas
- Punem pe foc o oala plina cu apa. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita plina de sare si pastele. Fierbem pastele conform instructiunilor de pe cutie.
- Intre timp, scurgem tonul Lotka, tocam marunt 2 catei de usturoi si zdrobim ceilalti doi catei cu lama unui cutit.
- Zdrobim ardeii iuti si, daca dorim un gust mai putin iute, eliminam semintele.
Cei doi catei de usturoi zdrobiti vor ramane necuratati, ne folosesc pentru aromatizarea uleiului de masline, apoi ii vom elimina din tigaie.
- Punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si adaugam cateii de usturoi zdrobiti.
- Cand uleiul s-a incalzit, eliminam cateii si adaugam usturoiul tocat si ardeiul iute.
- Sotam cateva secunde, mare atentie sa nu ardem usturoiul, apoi adaugam tonul file Lotka scurs.
Cu o furculita, rupem fileul de ton in bucatele mai micute.
- Scurgem pastele (pastram cca 50 ml din apa in care au fiert) si le adaugam in tigaie. Adaugam si apa pastrata si amestecam pe foc mediu, cca 1 minut.
- Stingem focul, adaugam patrunjelul tocat marunt si le gustam cu pofta.
Tocmai ce am preparat și mâncat spaghete cu ton. Au ieșit bune, însă eu am greșit ca am pus ulei de măsline dar am păstrat și uleiul din conservele de ton.
Ceva rapid și bun. Mulțumesc pentru rețetă!
Cu mult drag! Ma bucur mult ca ti-a placut reteta!
Foarte bun,și se face rapid
Delicios!