Reteta de inghetata cu ciocolata foarte cremoasa, cu doar 3 ingrediente – Reteta cu preparare in 10 minute, fara masina de inghetata!
Reteta de inghetata de ciocolata cremoasa facuta in casa pe care v-o prezint mai jos este preferata mea pentru ca este:
- Inghetata de ciocolata de casa, cremoasa, simpla, gata in 10 minute!
- Reteta de inghetata fara masina de inghetata, cu doar 3 ingrediente.
- Inghetata de ciocolata fara oua.
Cum se face inghetata cremoasa de casa (fara ace de gheata!!), cu frisca si ciocolata.
De cate ori mananc inghetata, imi aduc aminte de scoala generala. Aveam exact langa scoala un chiosc verde, imi amintesc si acum ferestrele micute si vopseaua un pic scorojita a chioscului, de unde cumparam in pauza covrigi sau inghetata la cornet. Preferata mea era inghetata de ciocolata pe care o mancam cu o pofta teribila. Exact cu aceeasi pofta am mancat si inghetata de ciocolata pe care v-o propun putin mai jos.
Din categoria deserturi de vara simple si rapide, inghetata ocupa primul loc in bucataria mea. Inghetata de ciocolata cu 3 ingrediente o sa va placa la nebunie. Eu o ador! Este foarte cremoasa, nu contine oua si nu avem nevoie de masina de inghetata pentru prepararea ei. In maxim 10 minute o avem deja pusa in casolete la congelator. V-am facut curiosi?
Rezista de minune in congelator, 1 luna, in recipiente inchise ermetic, nu se formeaza ace de gheata. Stiti ca inghetata fara masina trebuie amestecata din cand in cand ca sa nu formeze acele ace de gheata? Nu este necesar sa facem acest lucru la aceasta reteta. Pur si simplu punem compozitia intr-o casoleta, o acoperim si o punem in congelator. Cand vreti sa o serviti, o scoateti, cu cca 1-2 minute inainte, o puneti in cupe si gata desertul de vara cremos.
Puteti pune in inghetata fistic, alune, nuci, bobite de ciocolata amaruie sau ciocolata alba, coaja confiata de portocale etc.
Va invit sa o incercati cat mai curand, o sa fie pe placul intregii familii!
Incearca si → Reteta de inghetata de cicocolata clasica
Inghetata de ciocolata de casa – Ingrediente (6-8 persoane)
Pentru prepararea acestei retete (6 – 8 portii de inghetata) avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 400 ml smanatana naturala pentru frisca + 2 linguri zahar pudra vanilat (25 g)
- 70 g cacao
- 325 g lapte condensat indulcit
Cum se face inghetata de ciocolata fara masina, fara oua? – Preparare pas cu pas
- Punem laptele condensat intr-un vas, adaugam cacaua si amestecam pana la omogenizare.
- Intr-un vas separat punem smanatana pentru frisca si incepem sa mixam. Cand frisca incepe sa capete consistenta, adaugam zaharul pudra si mixam la viteza mica inca 1-2 minute.
Ca sa obtinem o frisca perfect mixata, smantana, vasul si paletele mixerului trebuie sa fie foarte reci. Nu folositi zahar tos pentru ca acesta se topeste greu, doar zahar pudra din comert. Zaharul pudra din comert contine putin amidon, acesta ajuta smantana sa se mixeze perfect.
- Punem in vasul in care am mixat frisca, crema de lapte condensat si cacao si amestecam cu grija de jos in sus, pana la omogenizare.
- Punem inghetata intr-un vas, il inchidem cu capac, si il punem in congelator pentru minim 6 ore.
- Nu este nevoie sa amestecam inghetata in timp ce sta la congelator. O sa fie perfect cremoasa dupa timpul de repaus.
Pofta buna!
Arata delicios. Trebuie sa întreb totuși, care e smântână pentru frișcă? Nu am observat în comerț decât frișcă lichidă, smântână de gătit și smântână normala cu diverse grade de grăsime. Mulțumesc!
tatiana, frisca lichida trebuie sa folosesti. Cu drag!
Există smântână pentru frișcă „La Dorna”, Whipping Cream for cakes and desserts de la „Pilos” și altele
Cantitatea de lapte condensat este in grame sau in mililitri?
Eu am cantarit in grame.
am facut, si mltumesc de reteta. tin totusi sa precizez ca am mai adaugat zahar la frisca, mi se parea un pic cam cioco-amarui, probabil depinde de gust. revin peste sase ore cu un review final. pupici!
destul de buna, desi a facut ceva ace de gheata. dar probabil dublul standard al produselor in tari diferite isi spune cuvantul. am pus zahar pudra cu aroma de rom, si a iesit cu gust de ciolcolata Rom 🙂
Sa va fie de bine!
Înghețată este foarte bună, cremoasa, fără ace de gheata. Am respectat reteta și am folosit lapta condensat îndulcit Prodlacta, 8%grasime și smântână lichida 35% de la Olympus. Am adăugat fulgi de migdale. Perfecta pentru gustul meu. Mulțumesc Laura, felicitări pentru rețete.
Sa va fie de bine, draga Camelia!
Se poate înlocui cacaua cu ciocolata topita?
Am înlocuit cacaua cu ness. Absolut delicioasa! Mulțumesc!