Saratele de casa cu cascaval


Crackers cu cascaval, reteta simpla de saratele de casa

saratele de casa cu cascaval detaliu

Saratele de casa cu cascaval, un snack simplu si delicios pentru intreaga familie. Saratele sau crackers care se topesc in gura, reteta pas cu pas. Saratele din aluat fraged pentru branzeturi si mezeluri. 

Aceste saratele fragede de casa cu cascaval au un aspect tare simpatic, nu-i asa? Seamana mult cu feliile de cascaval cu gauri, de fapt acest tip de cascaval este unul dintre ingredientele principale ale retetei. Cat sunt de fragede, o sa va las pe voi sa descoperiti, dar va spun de acum ca aceste saratele sau crackers, creeaza dependenta. Le puteti savura ca atare, dar merg foarte bine cu mezeluri sau branzeturi, iar daca va intrebati daca le puteti servi cu o bere rece, raspunsul este un da hotarat!

Sa nu va inchipuiti ca aceste saratele cu cascaval se fac greu. Din contra, reteta este atat de simpla, incat puteti sa o faceti impreuna cu cei mici. Decupajul saratelelor ii va distra de minune! Cand eram mica, mami ma lasa sa tai saratelele si chiar daca nu erau perfecte, eram mereu laudata de ai mei. Desi aceste saratele de casa nu au aspectul traditional, gustul este cel putin la fel de bun. Sunt atat de fragede, se topesc in gura! Daca doriti, puteti sa puneti si putin piper in aluat, mie personal imi place foarte mult piperul.

Haideti sa vedem cum se face reteta de saratele sau crackers de casa cu cascaval, fragede si atat de gustoase, incat nu o sa va opriti din mancat!

Saratele de casa cu cascaval – Ingrediente (20 bucati)

  • 200 g faina
  • 120 g unt
  • 2 oua mici
  • 60 g cascaval Emmental ras
  • 50 g parmezan ras
  • 1/4 lingurita mica sare
  • piper proaspat macinat (optional)

Saratele cu cascaval, reteta de casa – Preparare pas cu pas

Preparare aluat de saratele fragede

  • Punem untul rece, din frigider, taiat in cubulete mici, in vasul robotului. Adaugam faina si sarea si mixam pana obtinem un aluat sfaramicios.

Daca nu avem robot, punem faina intr-un vas, iar in centrul ei adaugam untul rece taiat in cubulete foarte mici. Framantam pana cand aluatul devine sfaramicios.

  • Adaugam ouale intregi, cascavalul si parmezanul si, doar daca doriti, piper proaspat macinat.
  • Mixam pana cand aluatul este omogen. Aluatul va avea o consistenta cremoasa, moale.

aluat saratele

  • Il invelim intr-o folie de plastic alimentara si il aplatizam. In acest fel se va raci uniform.

aluat saratele

  • Il punem in frigider si il lasam sa se odihneasca 30 de minute cel putin. Eu l-am lasat 30 de minute si l-am intins foarte usor.

Modelare saratele fragede cu gauri

  • Pudram planul de lucru cu putina faina si intindem aluatul intr-o foaie rotunda de cca 6-7 mm grosime. Taiem aluatul in triunghiuri. Hotarati voi cat de mari vor fi triunghiurile.

aluat saratele

Cu cat aluatul este mai subtire, cu atat saratelele vor fi mai crocante.

  • Cu ajutorul unui dui rotund, facem gauri in fiecare triunghi. Daca nu aveti un dui rotund, puteti folosi un capac mic, iar pentru gaurile mai mici, un pai.
  • Asezam saratelele in tava de cuptor, tapetata cu hartie de cuptor, la o distanta de 1-2 cm intre ele.

crackers tava

  • Le coacem in cuptorul preincalzit la 190°C, functie traditionala (caldura de jos si de sus), pe etajul din mijloc al cuptorului, 15 minute sau pana cand suprafata s-a rumenit uniform.
  • Dupa ce s-au copt, le scoatem din cuptor si le lasam 2-3 minute sa se raceasca in tava. Le scoatem din tava si le asezam pe un gratar unde le vom lasa sa se raceasca complet.

saratele de casa cu cascaval detaliu

  • Le gustam cu cea mai mare pofta! Merg perfect cu mezeluri, branzeturi sau ca snack la un film sau un meci, cu o bere rece.

saratele de casa cu cascaval detaliu

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Saratele de casa cu cascaval
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 14 Review(s)

12 comentarii la “Saratele de casa cu cascaval

  1. Miha spune:

    Arata fabulos!
    Numai bune pt o petrecere reusita!
    Multumim ca impartasesti cu noi retetele tale minunate!
    O primavara frumoasa!

  2. Monica spune:

    Delicioase, abia daca au ajuns intregi pe masa, dispareau din cutia in care le-am pus cu o zi inainte. Pana si resturile ce au ramas din gauri le-am copt si au fost savurate. Am folosit un pai gros si unul normal. Multumesc pentru idee, se pot folosi in atatea combinatii.

  3. Madalina Marin spune:

    Arata delicios si as dori sa le fac pentru o aniversare. Le pot pregati seara si servi a doua zi? Se pastreaza bine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor