Tarta rapida cu macrou, reteta simpla de aperitiv
Astazi am pentru voi o tarta rapida cu macrou, cartofi si masline, o bunatate de savurat la pranz, sau la cina, impreuna cu cei dragi. Asa cum va spuneam, aceasta tarta se face foarte rapid, sa spunem ca doar fiertul cartofilor dureaza putin mai mult, dar ii puteti fierbe chiar cu o zi inainte pentru ca vom avea nevoie de ei reci pentru aceasta tarta delicioasa.
Seamana mult cu rosti, placinta renumita elvetiana de cartofi, dar spre deosebire de aceasta, tarta cu macrou si cartofi va fi coapta la cuptor. Vom obtine un gust minunat, dar cu mai putine calorii. Suna bine, nu-i asa?
Grosimea tartei este foarte importanta pentru un rezultat perfect, asadar vom intinde compozitia la o grosime de maxim 2 cm. In acest fel, crusta o sa fie crocanta, iar miezul pufos si plin de savoare.
Am folosit 2 conserve de macrou file Lotka, in ulei de masline dar daca nu sunteti prieteni cu macroul, va recomand tonul file Lotka in ulei de masline. In ambele variante, tarta iese minunat!
Tarta cu macrou, cartofi si masline – Ingrediente (forma 30×35 cm)
- 500 g cartofi rosii (cantariti cruzi)
- 2 conserve de macrou file Lotka, in ulei de masline (115 g/ 1 conserva)
- 50 g masline negre fara samburi
- 50 ml lapte
- 50 g parmezan
- 80 g faina
- 25 ml ulei de masline + 2 linguri de ulei de masline pentru uns tarta
- 50 g pesmet
- 1 lingura plina patrunjel tocat
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Preparare pas cu pas – Tarta rapida cu macrou si cartofi
- Pentru inceput, spalam cartofii (NU ii curatam si NU ii taiem) si ii punem intr-o cratita adanca. II acoperim cu apa, adaugam 1 lingurita de sare si ii fierbem 30-35 minute sau pana cand furculita intra usor in ei.
Ca sa fiarba in acelasi timp, este bine sa alegem cartofi de aceeasi marime. Puteti sa folositi si cartofi albi, daca doriti, mie personal imi plac foarte mult cei rosii pentru aceasta reteta.
- Scoatem cartofii din cratita si ii lasam sa se raceasca complet. Curatam coaja si ii zdrobim cu o furculita. Trebuie sa avem mici bucatele de cartof in tarta.
- Adaugam parmezanul ras, maslinele tocate in bucatele potrivite, patrunjelul, laptele la temperatura camerei, macroul file, scurs de ulei, si rupt in bucatele potrivite si uleiul de masline.
- Adaugam sare si piper dupa gust.
- Amestecam cu o lingura, apoi adaugam faina si amestecam pana la omogenizare.
- Compozitia finala va fi densa, foarte bine legata.
- Tapetam forma cu hartie de copt, o ungem cu putin ulei de masline si adaugam compozitia tartei in tava, intr-un strat uniform.
- Pudram intreaga suprafata cu pesmet si o stropim, din loc in loc, cu ulei.
- Coacem tarta rapida cu peste, in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 25-30 de minute sau pana cand suprafata s-a rumenit frumos.
- Scoatem tarta din cuptor, o lasam sa se raceasca 5-6 minute in tava, apoi o taiem in bucati si o servim simpla, cu salata sau cu legume de sezon.
- Este delicioasa! Pofta buna!