Suc revitalizant cu mango si papaya, suc de casa natural, fara conservanti
Suc natural cu mango si papaya, reteta de suc natural de casa, fara conservanti, pentru micul dejun. Suc de fructe la storcator cu melc si reteta de biscuiti, pas cu pas, cu pulpa ramasa de la suc.
Astazi am pentru voi 2 retete delicioase, sanatoase, perfecte pentru un mic dejun care sa ne asigure energia si buna dispozitie pana la masa de pranz. Sucul de mango, papaya, morcovi, mere si putin ghimbir are un gust extraordinar! Ideal ar fi sa il consumam imediat dupa ce il preparam, pentru ca asa ne bucuram de toate proprietatile nutritive ale acetor delicioase fructe si legume, dar sucul acesta natural, de casa, fara conservanti, se poate pastra in frigider, in sticle, pentru 24 de ore.
Nu folositi recipiente de plastic pentru conservarea sucului, recomand intotdeauna recipientele de sticla.
Ce facem cu pulpa de fructe ramasa de la suc?
Nu aruncam pulpa fructelor ramase de la suc. Sunt atat de multe retete delicioase si sanatoase pe care putem sa le facem cu ce ramane dupa preparea sucului! Astazi va propun o reteta simpla de biscuiti sanatosi cu fructe care vor completa micul dejun al intregii familii. Mai jos reteta de biscuiti, pas cu pas.
Suc natural de casa cu fructe si legume – Continut bogat de minerale si vitamine
- Papaya – numita si ” fructul ingerilor”, are un continut bogat in vitaminele B,C,D si vitamina E, acid folic, potasiu si fibre.
- Mango – fructul meu preferat, este plin de sanatate! In pulpa lui parfumata gasim vitamina C, vitamina B6 si vitamina E. Cat despre continutul de minerale, mango este bogat in potasiu, magneziu, cupru si mangan. La fel ca majoritatea fructelor, este bogat în apa, sarac in grasimi si proteine.
- Morcov – Referitor la proprietatile nutritive, morcovul este o adevarata sursa de minerale: fier, calciu, magneziu, cupru, zinc. Dar nu doar atat, morcovul este bogat in pro-vitamina A (carotenoide), vitaminele B si C. Dintre toate legumele, reprezinta cea mai bogata sursa de beta-caroten, transformata în vitamina A de catre organism atunci cand este nevoie.
- Mar – Marul contine mai multe vitamine (B1, B2, B3, vitamina A și vitamina C) și minerale (sodiu, potasiu, fier, calciu si magneziu). Dintre acestea, componentele cele mai importante in fruct sunt vitamina C si potasiul.
- Ghimbir – ne aduce un plus de gust si sanatate in preparatele noastre. Ghimbirul stimuleaza functia digestiva, are proprietati antioxidante si energizante, intareste sistemul imunitar, calmeaza greata, ajuta la scaderea colesterolului si este un bun antiinflamator.
Pentru prepararea sucului de fructe si legume, am folosit noul meu storcator cu melc Heinner, model HSJ-200X. Puterea maxima este de 200W, iar recipientele pentru suc si pulpa au cate 600 ml fiecare. Este un storcator perfect pentru spatiile mici si nu este deloc zgomotos. Deci daca va treziti dimineata, inaintea celor dragi, puteti prepara linistiti un suc sanatos fara sa ii treziti pe cei dragi.
Suc natural cu mango si papaya – Ingrediente (600ml suc)
- 1 mango bine copt
- 1 papaya bine coapta
- 2 morcovi medii
- 1 mar verde/rosu
- 1 bucatica mica radacina ghimbir (cca 3 cm)
Suc natural cu mango si papaya – Preparare pas cu pas
- Curatam coaja fructului de papaya, il taiem pe lungime, scoatem semintele si il taiem in cubulete.
- Curatam mango, il taiem in jumatate, eliminam samburele si taiem pulpa in bucatele potrivite.
- Curatam morcovii, taiem marul in doua jumatati si curatam cotorul.
Storcator cu melc Heinner, model HSJ-200X – Instructiuni de utilizare
Inainte de prima utilizare, introducem toate componentele aparatului, fara unitatea centrala, bineinteles, in apa calda, apoi le scurgem si le stergem cu grija.
Dupa ce asamblam aparatul, introducem fructele sau legumele, taiate in bucati, in tubul de alimentare, apasam butonul „ON” si extragem sucul.
Capacul pentru retinerea sucului ramane inchis pana cand cilindrul transpararent se umple. In acest moment, deschidem capacul si umplem vasul cu suc.
Nu introducem in storcator fructe cu coaja lemnoasa (alune, nuci, migdale) si nici fructe de genul bananelor care au un continut redus de suc.
In cazul in care am pus prea multe fructe in storcator, punem comutatorul pe pozitia „R”, iar axul melcat va functiona in sens invers, pentru a scoate fructele sau legumele in exces.
Dupa prepararea sucului, apasam butonul „O”, il golim si il spalam. Foarte utila pentru curatatrea sitei este periuta care vine o data cu acest storcator.
- Punem bucatile de fruct in storcator, iar cand cilindrul transparent se umple, desfacem capacul si lasam sucul sa curga in recipientul de plastic.
- Nu aruncam pulpa eliminata pe al doilea tub! Vom face in continuare niste biscuiti deliciosi pentru micul dejun!
Biscuiti cu pulpa de fructe din storcator – Ingrediente (18 biscuiti)
- 150 g pulpa de fructe
- 1 ou mediu
- 30 ml ulei
- 140 g faina
- 4 g praf de copt
- 50 g fulgi de ovaz
- 60 g zahar
- 30 g stafide
- 1 varf cutit sare
Biscuiti cu pulpa de fructe – Preparare pas cu pas
- Punem pulpa de fructe intr-un vas, adaugam oul, zaharul, sarea si uleiul si amestecam pana la omogenizare.
- Punem in vas faina amestecata cu praful de copt, fulgii de ovaz, zaharul si stafidele. Framantam pana cand obtinem un aluat omogen.
- Cu mainile usor unse cu ulei, facem bilute de aluat, de dimenisunea unui ou micut.
- Asezam biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt, ii aplatizam si ii coacem, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 30 minute sau pana suprafata este frumos rumenita.
- Scoatem tava din cuptor, asezam biscuitii pe un gratar si, dupa ce s-au racit, ii pudram cu putin zahar pudra.
- Iata cum putem prepara un mic dejun plin de sanatate! Pofta buna!
……………………………………..
Dragilor, va invit la un concurs frumos, organizat impreuna cu prietenii de la Heinner, pe pagina facebook Laura Adamache! Concursul incepe astazi, 30.10.2020, la ora 20:00!
Premiul consta intr-un minunat Aspirator vertical Heinner Cloudy Sky HVC-V21.6GR!!
Concursul se desfasoara EXCLUSIV pe pagina facebook Laura Adamache! Astept cu drag sa va inscrieti la concurs!
Super reteta. Ne poți da și valori nutriționale pentru acei biscuiți? Ma gândesc ca nu trebuie adăugat mult zahar, pulpa fructelor fiind si ea intrucatva dulce, nu? Întreb pentru fetita mea cu DZ 1. Mulțumesc
Multumesc pentru reteta Laura. In tot orasul nu am gasit papaya.. cu ce pot inlocui?!
Draga mea, cu pere. Eu fac des acest suc cu pere in loc de papaya, este minunat.
Super reteta de suc si de biscuiti, am sa incerc si eu. Nu va suparati, ce reprezinta DZ 1 ? Multumesc pentru reteta!
Multumesc pentru reteta, sucul este demential!
Cu mult drag! Sa iti fie de bine!
Super reteta pentru un mic dejun sanatos! Multumesc pentru reteta, biscuitii sunt geniali by the way!
Cu mult drag! Sa iti fie de bine!