Coaste de porc, cartofi si rosii la cuptor, reteta simpla
Reteta de coaste de porc cu cartofi la cuptor a fost astazi o alegere delicioasa pentru pranz. Acum cateva zile am invitat cativa prieteni la un gratar, dar pentru ca aveam destul de multa carne, am pastrat 4 coaste maricele de porc pentru o alta reteta. Vinerea cam bate vantul in frigiderul meu, asa ca am pregatit un pranz simplu si rapid cu coastele de porc ramase, cartofi, rosii, usturoi si cimbru.
Reteta cu coaste chiar este foarte simpla, poate fi o idee pentru pranz sau chair pentru cina, daca preferati o masa mai bogata.
Am uns coastele dor cu putin ulei, sare, piper si cimbru, apoi le-am lasat in frigider cca 1 ora. Puteti sa le tineti mai mult daca doriti (2-3 ore). Daca vreti, puteti sa folositi si putina boia dulce sau iute, dar de data aceasta eu am ales sa le fac fara, au fost delicioase!
Iata cum fac eu reteta de coaste fragede si suculente de porc la cuptor. Va recomand cu drag sa incercati aceasta reteta simpla cu carne de porc!
Coaste de porc cu cartofi – Ingrediente (2-4 persoane)
- 4 coaste mari de porc
- 4 cartofi rosii medii
- 7-8 rosii cherry
- 3-4 catei usturoi
- 2 lingurite cimbru uscat
- 4 linguri de ulei de floarea soarelui/arahide
- 200 ml apa
- sare
- piper
Coaste de porc cu cartofi la cuptor – Preparare pas cu pas
Daca avem coaste mari de porc, le taiem in doua. Eu am obtinut 8 bucati din cele 4 coaste. Daca nu sunt mari, este mai bine sa le lasati intregi.
- Ungem coastele cu 2 linguri de ulei, apoi le pudram cu sare, piper proaspat macinat si cimbru, dupa gust.
- Punem coastele de porc intr-un vas, il acoperim cu folie de plastic alimentara si le punem in frigider pentru minim o ora.
- Dupa repaus, punem celelalte 2 linguri de ulei intr-o tava antiaderenta si coastele de porc. Adaugam cca 100 ml de apa calda in tava si o acoperim cu folie de aluminiu.
- Coacem coastele, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30 de minute.
- Dupa cele 30 de minute, coastele prind un pic de culoare si se inmoaie putin.
- Le scoatem din tava, adaugam cartofii curatati si taiati in bucati potrivite, rosiile cherry intregi si cateii de usturoi intregi, necuratati.
- Condimentam legumele din tava cu sare, piper proaspat macinat si 1 lingurita de cimbru. Amestecam bine legumele. In acest punct, daca doriti, puteti adauga si o lingurita de boia dulce.
- Peste stratul de legume, adaugam coastele de porc si inca 100 ml apa calda.
- Acoperim tava cu folie de aluminiu si o punem in cuptor.
- Coacem delciioasele coaste de porc cu cartofi inca 30 de minute, la 180°C.
- Scoatem tava din cuptor, indepartam folia de aluminiu. Introducem coastele in cuptor si le coacem inca 20-25 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.
- Le servim calde, sunt atat de fragede si gustoase! Pofta buna!