Salata de ton cu dovlecei si feta, reteta de vara
Salata de ton cu dovlecei si branza feta, o reteta simpla si rapida pentru zilele calduroase de vara. Reteta de salata cu legume, ton, oua si rucola. preparare pas cu pas.
Ce poate fi mai gustos decat o salata pentru un pranz de vara? Salatele sunt preferatele mele in acest sezon. Se fac rapid, sunt satioase si nu in ultimul rand, foarte sanatoase. Am o multime de retete de salata, dar astazi va propun sa incercati salata de ton cu dovlecei si branza feta. Pe langa dovlecei, am fript si cateva felii de cartofi, iar tonul file Lotka in ulei de masline a imbogatit gustul acestei salate de vara.
Va recomand sa folositi ingrediente de cea mai buna calitate pentru preparatele voastre, fie ca este vorba de salate, mancaruri sau deserturi. Vara trebuie sa profitam din plin de legumele de sezon pentru ca au un gust minunat, sunt pline de minerale si vitamine.
Pentru ca pun mereu accentul pe calitate, am folosit o conserva de file de ton Lotka in ulei de masline. Produsele Lotka sunt versatile, pot fi utilizate in diverse combinatii si mancaruri, au un continut bogat in Omega 3, vitamine si minerale.
Incercati si aceasta reteta de de salata de ton cu castraveti si rosii, este delicioasa!
Salata de ton cu dovlecei si feta – Ingrediente (2-4 persoane)
- 1 conserva de ton file Lotka in ulei de masline (200 g)
- 2 dovlecei medii
- 2 cartofi medii
- 2 oua fierte tari
- 100 g branza feta
- 100 g rucola
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingura otet balsamic/otet de mere
- sare
- piper
Salata de ton cu legume fripte, branza feta si rucola – Preparare pas cu pas
- Pentru inceput fierbem ouale. Le punem intr-o craticioara plina cu apa, adaugam 1 lingurita de sare si le fierbem 10 minute, calculate din momentul in care apa incepe sa fiarba. Le lasam sa se raceasca complet intr-un vas plin cu apa foarte rece.
- Spalam dovleceii, ii stergem bine (nu le curatam coaja) si ii taiem in feliute subtiri. Curatam cartofii de coaja si ii taiem si pe ei in feliute subtiri.
- Punem gratarul pe foc si cand este incins, il ungem cu ulei. Frigem feliile de dovlecel, cate 2-3 minute pe fiecare parte, apoi le scoatem pe o farfurie si le condimentam cu putina sare si 1 lingura de ulei de masline.
- Frigem feliile de cartofi, pe gratarul uns cu ulei, cate 3-4 minute pe fiecare parte, apoi le scoatem pe o farfurie si pe pudram cu putina sare. Feliile de cartofi trebuie sa fie subtiri, astfel incat sa se patrunda bine.
- Lasam legumele sa se raceasca complet.
- Punem rucola intr-un vas, adaugam 2 linguri de ulei de masline, 1 lingura de otet balsamic, putina sare si amestecam.
Cum asamblam salata de ton si legume?
- Punem pe un platou salata de rucola, iar pe deasupra formam un strat alternand feliile de dovlecei, si cartofi si ouale taiate in feliute subtiri.
- Peste acest strat, adaugam tonul file Lotka scurs, rupt in bucatele potrivite, si buchetele de branza feta.
- Condimentam salata cu piper proaspat macinat si, daca este nevoie, cu inca putina sare.
- Salata de ton cu dovlecei si feta se mananca imediat. Pofta buna!