Sandvis de vara cu ton si anghinare, simplu si rapid
Sandvis cu ton si anghinare, o gustare rapida si delicioasa pentru mic dejun sau pranz.
Nu mai tin minte exact cand am gustat prima data aceste sandvisuri, dar a fost dragoste la prima degustare. Acum, ori de cate ori ne oprim sa mancam un sandvis bun, aleg mereu combinatia ton, maioneza, anghinare si oua. Daca nu ati incercat pana acum minunea asta de sandvis, nu mai stati pe ganduri. Este extraordinar de gustos!
Fac aceste sandvisuri foarte des vara, le pastrez in frigider, nu mai mult de 24 de ore, invelite frumos in folie de plastic alimentara. Ca sa fie un pic mai lejere, eu le fac cu paine integrala cu seminte sau cu paine neagra.
Am folosit ton file Lotka, in suc propriu, preferatul meu pentru retete sanatoase si delicioase. Produsele Lotka, pe baza de macrou si ton, au un continut bogat in Omega 3, vitamine si minerale.
Haideti sa incercam impreuna aceste minunate sandvisuri cu ton si anghinare, ce ziceti?
Sandvisuri cu ton si anghinare – Ingrediente (4 persoane)
- 1 conserva file de ton Lotka, in suc propriu (200 g)
- 4 felii de paine integrala cu seminte
- 6 bucati anghinare in ulei
- 2 oua fierte tari
- sare (dupa gust)
- piper (dupa gust)
- 100 g maioneza
Sandvisuri cu ton si anghinare- Preparare pas cu pas
- Scurgem anghinarea si filelul de ton, in doua site separate.
- Punem ouale intr-o craticioara, le acoperim cu apa usor calduta, adaugam 1 lingurita de sare si le fierbem 10 minute (numaram din momentul in care fierbe apa).
- Oprim focul, le scurgem si le lasam sa se raceasca in apa rece.
- Ungem o felie de paine cu putina maioneza, cca 1 linguita plina pe fiecare felie, (vezi reteta de maioneza de casa aici).
- Curatam ouale si le taiem in feliute subtiri.
- Adaugam cate 1 ou feliat pe doua felii de paine unse cu maioneza (cu celelalte doua felii vom inchide sandvisurile)
- Adaugam anghinarea taiata in felii potrivite si fileul de ton desfacut in bucati. Adaugam sare si piper dupa gust.
- Ungem felia cu care vom acoperi sandvisul, cu putina maioneza, si o adaugam peste umplutura.
- Presam sandvisul cu grija, apoi il taiem in doua sau patru triunghiuri.
- Putem sa mancam sandvisurile imediat sau le putem pastra in frigider, invelite in folie de plastic alimentara, pentru 24 ore.
Pofta buna!
O idee excelenta acest sandvis! Delicios si usor de preparat, perfect in zilele de vara
Draga mea, ma bucur mult ca iti place aceasta reteta.