Prajitura cu frisca si capsuni, reteta de prajitura cu fructe de primavara
Astazi va invit la o prajitura cu frisca si capsuni. Delicioasa, simplu de facut, ideala pentru micul dejun. Puteti inlocui capsunile cu orice alt fruct va place. Eu am folosit capsuni pentru ca eram pe picior de plecare si trebuia sa le consum. Gustul capsunilor nu a fost nemaipomenit, dar in prajitura cu frisca au mers destul de bine. Data viitoare o sa incerc aceasta prajitura pufoasa si gustoasa cu un fruct de sezon care cu siguranta este mult mai parfumat.
Prajitura cu frisca si capsuni – Ingrediente tava dreptunghiulara 28X32 cm
- 250 ml smantana pentru frisca
- 250 g zahar
- 300 g faina
- 4 oua
- 4 g praf de copt
- 2 linguri rase cacao
- 150 g capsuni
- 1 plic zahar vanilat
- un varf cutit sare
Prajitura cu frisca si capsuni – Mod de preparare
- Intr-un vas, batem usor cu un tel (cat sa se amestece), ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Amestecam faina cu sarea si praful de copt si o dam prin sita.
- Adaugam peste amestecul de oua si zahar, frisca lichida si apoi treptat faina cernuta.
- Impartim aluatul in doua parti egale iar intr-una dintre ele adaugam 2 linguri de cacao. Amestecam foarte bine.
- Tapetam forma cu unt si faina. Adaugam aluatul cu cacao pe care-l intindem intr-un strat uniform.
- Deasupra lui, formam un strat din aluatul fara cacao in care adaugam capsunile taiate in bucatele potrivite.
- Coacem prajitura la 180°C, cuptor preincalzit, pentru 25-30 minute.
- O lasam sa se raceasca in tava, o pudram cu zahar pudra, o taiem in patratele si o servim.
- Este delicioasa la micul dejun!
Pofta buna si o saptamana excelenta va doresc !
Mai multe prajituri cu capsuni, va asteapta sa le incercati:
Sumar
Nume Reteta:
Prajitura cu frisca si capsuni
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
1 Review(s) Based on
Buna,Laura!M-ai surprins din nou placut cu aceasta minunata prajitura!Pupici dulci.
Arata delicios si suna foarte simplu de facut 😉
SIMPLES E CERTAMENTE UMA DELICIA, ADORO MORANGOS E POR AQUI ELES ESTÃO BEM DOCES.
É BEM DIFICIL RESISTIR.
O BOLO FICOU LINDO.
BOA SEMANA
BEIJOS
Foarte usor de executat si sigur foarte repede de mancat.Prezentarea este superba,la fel ca toate prezentarile tale.Pupici
Tare apetisanta prajiturica!!!Abia astept sa vina sezonul capsunilor s-o incerc:)Pup!
Super arata! Pup
Putin spus delicios! Superba prezentarea! Ca de obicei…
Raluca, draga mea, ma bucur ca-ti place prajiturica.
Pup dulce!
Tare buna prajitura! si arata foarte frumos! pup
Timea, draga mea, ma bucur tare mult ca-ti place!
Pup dulce dulce!
Un alt deliciu pe care ni-l oferi draga Laura. Minunat! Multi pupici.
Maria Elena, draga mea, ma bucur mult ca iti place!
Pup!
Draga Laura, as vrea sa incerc si eu prajiturica, insa am o intrebare: pot folosi frisca vegetala?
Multumesc!
Steluta, draga mea, sigur ca poti folosi frisca vegetala. Si eu tot frisca vegetala am folosit.
Pup dulce!
Multam pt raspuns, am sa execut reteta si revin cu feed back! 🙂
A iesit de vis! Multam fain, inca odata!
Sa-ti fie de bine, Steluta, draga mea.
Pup dulce!
Nu stiu din ce cauza (poate calitatea proasta a cacao) blatul nu mi-a iesit chiar asa frumos. Am respectat cat am putut de mult cantitatile (folosindu-ma de postarea ta referitoare la masuratori). Cateva poze al produsului: (scuzele de rigoare pentru calitatea proasta – au fost facute cu un telefon, era aproape 2 dimineata, deci n-am mai avut rabdare). Cateva idei? Cuptor electric, m-am asigurat sa fie f bine incins inainte, am copt din fata si spate la 180 grade constant, nu am deschis deloc cuptorul. Am racit-o treptat precum ai sfatuit si la Pandispan.
Buna Laura,
Daca inlocuiesc frisca cu lapte va afecta consistenta blatului?
Buna Raluca daca am retinut bine. As dorii sa te intreb ceva: copilul meu cel mic are sarbatoare la gradinita si as dorii sa fac o prajitura nu prea complicata,fara creme multe din cauza caldurii si care sa ii puna pe toti nemtii astia in fund. M- am uitat pe pagina ta ( foarte frumos facuta) dar nu stiu pe care sa o aleg. Mersi mult!
Draga mea, numele meu este Laura.:)
Iti recomand doua retete delicioase:
https://www.lauraadamache.ro/2011/09/tarta-cu-morcovi-si-ciocolata.html
https://www.lauraadamache.ro/2009/05/negresa-cu-inima-de-cocos-si-migdale.html
Te pup!
Buna ziua
pentru ce dimensiune da tava sunt aceste ingrediente ?
am incercat foarte multe retete de pe site.
Sunt minunate toate !
Multumesc.
Oana, draga mea, asa cum am scris si in reteta, in dreptul ingredientelor am folosit o tava dreptunghiulara de 28X32 cm.
Te pup!
Pur si simplu delicioasa si foarte simpu de facut! Nadia
merge si cu capsuni congelati?
Multumesc pentru reteta, Laura! Soțul meu a zis ca e ” una din cele mai bune prajituri pe care le-am făcut pana acum” si am făcut destule 🙂
Multumesc pentru reteta…….http://mmihalache.blogspot.ro/2015/06/prajitura-cu-frisca-si-capsune.html
DE-LI-CIOA-SA!
Sa va fie de bine, draga mea!!
Buna Laura, frisca se pune lichida? sau se bate? Mersi
Draga Adina, asa cum am scris in reteta, frisca se pune lichida.
Cu drag.