Pui toscan cu sos cremos


pui preparare multicooker

Pui toscan cu sos cremos la multicooker. Reteta de pui cu sos de smantana, usturoi, rosii deshidratate si spanac, un deliciu greu de refuzat.

Imi place atat de mult acest pui toscan cu sos! Chiar daca nu sunteti fani carne de pui, sunt sigura ca aceasta mancare o sa va faca sa va razganditi. Este o reteta simpla pe care am mancat-o cu o portie de orez salbatic fiert la aburi. Daca nu va place orezul, puteti sa mancati puiul toscan cu piure de cartofi, couscous, legume fierte la aburi, mamaliga sau pur si simplu cu o bucata de paine proaspata.

Ingredientele pentru puiul toscan se gasesc cu usurinta in orice supermarket. Eu am folosit pulpe si ciocanele de pui, este recomandarea mea pentru aceasta mancare. Am eliminat pielea bucatilor de pui, dar nu este obligatoriu.

Pui toscan la multicooker Heinner

Am facut mancarea toscana de pui la Multicookerul Heinner Alacarte 5 HMCK-5BK, cel mai bun prieten din bucatarie in zilele aglomerate. Este un aparat minunat, se programeaza simplu si rapid, este o placere sa lucrezi cu el. Il programam, in functie de reteta, iar cand mancarea este gata, multicookerul ne anunta printr-un semnal sonor.

Sos de smantana si usturoi pentru pui toscan

Eu am facut sosul de smantana pentru pui separat, pe aragaz, dar daca nu aveti timp, puteti pune ingredientele pentru sos direct in multicooker. Vom obtine un sos gustos si o mancare de pui divina! Neaparat sa incercati aceasta reteta, o sa va placa sigur.

Ingrediente pui toscan cu sos

  • 6 bucati pui (pulpe sau ciocanele)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 6 catei usturoi
  • 100 ml smantana pentru gatit (15% grasime)
  • 100 ml supa de pui filtrata/supa de legume
  • 50 g parmezan ras
  • 1/2 lingurita rasa fulgi ardei iute (optional)
  • 50 g rosii deshidratate
  • 100 g spanac proaspat
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper

Preparare sos cremos de smantana pentru pui toscan

  • Curatam usturoiul si il tocam marunt. Punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si adaugam usturoiul.
pui preparare multicooker
  • Il sotam 1-2 minute, pe foc mic (atentie mare sa nu se arda), apoi adaugam smantana si supa de pui/supa de legume si amestecam.
pui toscan preparare
  • Fierbem sosul, pe foc mic, cca 15 minute, apoi adaugam parmezanul ras si amestecam pe foc mic inca 1-2 minute sau pana cand sosul devine cremos.
pui toscan preparare sos

Pui la multicooker – Preparare mancare pas cu pas

  • Punem pulpele de pui in vasul multicookerului Heinner, le condimentam cu sare, piper si, daca dorim, cu fulgi de ardei iute. Adaugam rosiile deshidratate tocate potrivit si sosul de smantana.
pui preparare multicooker
  • Inchidem capacul, selectam programul SLOW COOK si setam timpul de preparare la 4 ore. Temperatura de coacere la slow cook este de 92°C, puiul va iesi atat de moale, incredibil de gustos.
pui toscan preparare multicooker
  • Cu jumatate de ora inainte de terminarea programului, deschidem aparatul, amestecam rapid cu lingura de plastic a multicookerului, si adaugam spanacul crud, tocat potrivit.
pui toscan preparare
  • Inchidem capacul si lasam mancarea de pui toscana sa fiarba inca 30 de minute. Multicookerul ne anunta printr-un semnal sonor cand mancarea este gata.
  • Nu ne ramane decat sa o punem in farfurii si sa o gustam cu cea mai mare placere.
Pui toscan detaliu
  • Pofta buna!

VEZI AICI O ALTA RETETA DELICIOASA LA MULTICOOKER

4 comentarii la “Pui toscan cu sos cremos

  1. Crina spune:

    Suna f interesanta reteta 🙂 Ce se poate folosi in loc de rosii deshidratate? Multumesc anticipat si multe salutari din Australia 🙂 Iti urmaresc blogul cu mare drag!

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, nu iti recomand sa le inlocuiesti. Daca nu ai rosii deshidratate, le poti exclude din reteta, gustul puiului toscan va fi oricum foarte foarte gustos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor