Bradut din foietaj cu crema de macrou


Bradut de foietaj cu macrou preparare

Reteta de bradut din foietaj cu crema de macrou este minunata! Se face atat de simplu, iar aspectul este in ton cu Craciunul.

An de an, sarbatorile de iarna ne pun imaginatia la incercare. Vrem sa ne uimim familia sau prietenii cu preparate inedite, dar cat mai simplu de pregatit. Ei bine, acest brad din aluat foietaj se face cat ai bate din palme!

Nu avem nevoie de multe ingrediente, iar daca vorbim de timpul de preparare, in maxim 15 minute avem bradutul in cuptor.  Nu suna deloc rau, nu-i asa? Va spun sigur ca veti obtine un mare WOW din partea celor care il vor gusta.

Umplutura bradut din foietaj – Sfaturi pentru o reusita perfecta

Umplutura este atat de simplu de facut. Dar pentru un gust minunat trebuie sa folosim, asa cum recomand mereu, ingrediente de cea mai buna calitate.

Urda de vaca trebuie sa fie foarte proaspata, dar bine scursa, iar cand vine vorba despre peste, eu am folosit  2 conserve de file de macrou Lotka, in ulei de masline. In rest mai avem nevoie de cateva codite de ceapa verde, sare, piper si, doar daca va place,  putin  marar proaspat tocat.

Crema de macrou cu ceapa este perfecta pentru orice aluat copt, dar se poate folosi si pentru oua umplute sau intinsa pe felii de paine prajita.

Vezi aici mai multe retete de Craciun

Ingrediente bradut sarat din foietaj

  • 2 foi rotunde aluat foietaj
  • 2 conserve file de macrou Lotka, in ulei de masline (160g)
  • 200 g urda de vaca/ricotta de vaca
  • 1 lingura codite tocate de ceapa verde
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui/ulei de masline
  • 1 galbenus de ou + 2 linguri lapte + seminte de mac (pentru uns si pudrat bardutul)
  • sare
  • piper

Bradut din foietaj – aperitiv sarat de Craciun sarat – Preparare pas cu pas

  • Pentru umplutura, punem urda in robot, adaugam macroul file Lotka scurs de ulei, coditele de ceapa verde si 2 linguri de ulei de masline.
Bradut de foietaj cu macrou preparare
  • Mixam la viteza medie pana cand crema de macrou devine omogena (cca 2-3 minute). O gustam si, in functie de gustul personal, adaugam sare si piper.
  • In tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, punem prima foaie de aluat foietaj. O ungem uniform cu crema de macrou si ceapa, apoi o acoperim cu a doua foaie rotunda de foietaj.
Bradut de foietaj cu macrou preparare

Cum se decupeaza bradutul din foietaj

  • Cu ajutorul unei rigle, taiem marginile aluatului, astfel incat sa obtinem doua laturi egale.
Bradut de foietaj cu macrou preparare
  • Eliminam partea inferioara a aluatului, astfel incat sa obtinem la final trunchiul bradului.
  • Cu un cutit ascutit taiem marginile laterale ale bradului sarat de Craciun, in fasii de 3  cm. Fasiile trebuie taiate dinspre margine pana la trunchiul de brad conturat.
Bradut de foietaj cu macrou preparare
  • Rasucim fiecare fasie de 3 ori, in aceeasi directie, iar cand ajungem spre varf, rasucim fasiile doar de 2 ori.  
  • Ungem bradutul cu un amestec format din galbenus de ou si lapte si il pudram cu seminte de mac.
Bradut de foietaj cu macrou preparare
  • Il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 30 minute sau pana cand bradutul nostru este rumenit frumos.
  • Il lasam sa se raceasca 3-4 minute in tava, apoi il scoatem pe un platou si il servim cu pofta.
Bradut de foietaj cu macrou preparare

Ce facem cu marginile taiate din bradutul din foietaj?

  • Sigur va intrebati ce facem cu marginile de aluat taiate. Le taiem si pe ele in fasii de 2-3 cm, le rasucim , le asezam in tava, le ungem cu galbenus si le pudram cu seminte de mac sau susan.
  • Le coacem tot la 180°C, cuptor preincalzit, pana cand se rumenesc uniform.
  • Sunt delicioase atat calde, cat si reci. Un aperitiv perfect pentru o zi de sarbatoare!
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Bradut din foietaj
Autor:
Publicata:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 9 Review(s)

4 comentarii la “Bradut din foietaj cu crema de macrou

  1. Adi spune:

    L-am facut la Craciunul trecut. Super bun si de efect. Nu vroiau mesenii sa rupa din el „ca prea bine arata” 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor