Aripioare de pui la cuptor cu cartofi, o mancare simpla si delicioasa, perfecta pentru intreaga familie. Cum nu prea am avut mult timp astazi, am pregatit repede aceste aripi crocante de pui la cuptor cu cartofi. Le-am gustat cu mujdei de usturoi si o mica salata verde, au fost atat de gustoase, abia astept sa le refac.
Aripile de pui erau preferatele tatalui meu si, pentru ca tati era modelul meu, normal ca si mie imi placeau. Le gatea minunat, de cele mai multe ori in tocanite, ciorbe si aripioare pane. Mami si fratele meu strambau din nas cand auzeau de preparate cu aripi de pui, asa ca eu si tatal meu ne asezam la masa si savuram impreuna, doar noi doi, un pranz pe cinste.
De cate ori gasesc aripioare de pui in magazin (aici se gasesc destul de rar), reteta de aripi la cuptor este prima pe lista.
Asa cum am mai spus, nu prea imi place carnea de pui, dar cand vine vorba de ciocanele de pui (vezi aici o reteta delicioasa de ciocanele crocante) sau aripioare, le mananc cu cea mai mare pofta. Reteta mea de astazi este picanta, noi iubim gustul picant, asadar nu putea sa lipseasca din aceste aripioare la cuptor.
Neaparat sa folositi aripi de pui mari, carnea va iesi suculenta, iar aripile de vor avea o crusta crocanta si savuroasa. O nebunie de gust!
Deci daca va intrebati ce gatim cu aripi de pui, neaparat sa incercati aceasta reteta. Este atat de gustoasa, cu siguranta o sa va placa.
Aripioare de pui la cuptor, crocante si picante
Aripioare de pui crocante si picante – Ingrediente
- 4 aripi mari de pui
- 1 lingurita seminte de coriandru
- 3 catei de usturoi
- 1/2 lingurita mica rasa chili pudra
- 1 lingurita rasa boia dulce
- 4-5 picaturi sos tabasco
- 2 linguri suc de lamaie
- 5 linguri ulei de masline
- 5 linguri vin alb demidulce
- sare
- piper
- 300 g cartofi rosii + 2 linguri de ulei de masline + sare
Mod de preparare pas cu pas – Aripi de pui crocante la cuptor
- Eliminam varful aripilor, apoi taiem fiecare aripioara in doua bucati.
- Le stergem bine cu hartie absorbanta si le punem intr-un vas.
Marinada pentru carne de pui (aripi, copane, piept)
- Amestecam uleiul de masline, sucul de lamaie, vinul alb, sosul tabasco, semintele de coriandru macinate, cateii de usturoi zdrobiti, pudra de chili, boiaua dulce, sare si piper dupa gust.
- Adaugam emulsia obtinuta peste aripile de pui si amestecam pana cand sunt perfect acoperite.
- Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru cca 2 ore.
Cartofi crocanti la cuptor – Preparare pas cu pas
- Umplem o oala cu apa calda, adaugam 1 lingurita de sare si o punem pe foc mediu.
- In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam cartofii curatati si taiati in cuburi potrivite. Fierbem cartofii 5 minute, apoi ii scurgem.
Aripioare de pui la cuptor, picante si crocante – cum le coacem
- Ungem o tava cu 2 linguri de ulei de masline si adaugam cartofii.
- Ii pudram cu sare si ii amestecam bine. Pe deasupra cartofilor adaugam aripile de pui.
- Coacem aripile de pui si cartofii in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru cca 30 de minute.
- Dupa 15 minute, intoarcem aripile pe partea opusa si le mai lasam la copt inca 15 minute. Cand s-au rumenit uniform, le scoatem din cuptor si le servim impreuna cu cartofii crocanti.
Arată bine, merită incercat.
ref aripioare „mari”. revin si adaug: prea mult vin, nu s-a mentionat patrunjelul. Boia se poate pune si iute un pic, de ce tabasco? – e f. tare! Una peste alta este ff OK!
Merci pour cette recette simple qui a l’air délicieuse. Bonne journée
E super rețetă o să o fac si eu astăzi ms mult
Laura, draga mea, iti multumesc din suflet pentru aceasta reteta simpla dar, daca nu stii cum s’o faci, devine complicata!… Esti un inger, am folosit de multe ori retetele tale si, de fiecare data, a iesit minunat!… Iti doresc un Paste linistit cu pace’n suflet si multa dragoste!… Dumnezeu sa te binecuvanteze, pe tine si intreaga ta familie!… Diana
Te imbratisez cu mult drag, Diana!
Super! O fac si eu astazi . Multumesc
In loc de sos Tabasco nu pot sa pun checeap?
Anonim, nu. Sunt doua sosuri diferite. Poti elimina sosul tabasco daca nu il ai in bucatarie.