Chiftelute pufoase prajite cu peste, reteta simpla
Foarte bune si simplu de facut aceste chiftelute pufoase de cartofi si macrou. Ieri l-am intrebat pe sotul meu ce ii suna mai bine pentru pranzul de astazi, sarmalute in foi de vita sau chiftelute cu cartofi si macrou? Stiam deja ce o sa-mi raspunda, asa ca am facut si chiftele si sarmalute. Sarmale mai am si maine, chiar si poimaine, insa chiftelele au disparut in mai putin de 10 minute.
Reteta mea de chiftelute cu macrou este foarte simpla. In primul rand avem nevoie de un macrou de calitate, eu am folosit file de macrou Lotka in ulei de masline, apoi de niste cartofi albi, si, ideal, pesmet facut in casa, nu foarte fin, si oua de tara. Nu va spun cat de gustoase sunt aceste chiftelute cu cartofi si peste!
Conserva de macrou file Lotka in ulei de masline contine 70% file de macrou, 28,7% ulei de masline si sare. Cel mai important pentru mine este ca produsele Lotka nu contin E-uri si nici conservanti.
Eu le-am mancat simple, sotul meu cu putin ketchup de casa. Daca reusiti sa nu mancati toate chiftelutele imediat dupa ce le scoateti din tigaie, va spun ca si o salata merge perfect langa ele.
Daca va plac chiftelutele, va astept sa incercati si aceste delicioase retete de chiftele.
Chiftelute pufoase de cartofi cu macrou – Ingrediente
- 2 -3 cartofi albi vechi (250 g)
- 1 conserva file de macrou Lotka, in ulei de masline (115 g)
- 1 catel de usturoi
- 1 ceapa mica
- 1 lingura plina patrunjel tocat marunt
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- 2 oua medii + 100 g pesmet (pentru tavalit chiftelutele)
- 100 ml ulei pentru prajit
Cum se fac chiftelutele pufoase de macrou – Preparare pas cu pas
- Umplem o oala cu apa, adaugam 1 lingurita cu sare si punem cartofii intregi, in coaja, la fiert.
- Dupa ce au fiert, ii scoatem din oala, ii lasam sa se raceasca complet, apoi ii curatam si ii dam prin razatoarea cu gauri mici.
- Peste cartofi, adaugam ceapa tocata foarte marunt, catelul de usturoi dat prin razatoarea fina, patrunjelul, macroul file scurs, sare si piper proaspat macinat, dupa gust.
- Framantam pana cand obtinem o compozitie bine legata.
- Punem intr-o farfurie adanca cele doua oua si le amestecam cu furculita pana la omogenizare.
- Intr-o farfurie separata punem pesmetul. Formam chiftelute de marimea unei nuci, le trecem intai prin oua, apoi le tavalim prin pesmet.
- Incalzim uleiul intr-o tigaie antiaderenta si adaugam chiftelutele.
- Le prajim cate 2 minute pe fiecare parte, la foc moderat.
- Scoatem chiftelele de cartofi si macrou din tigaie, le asezam pe o farfuria tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si, dupa 2-3 minute, le servim cu multa pofta.
Pofta buna!
Ces boulettes sont une bonne idée, pas chères et faciles à faire. Et on peut varier les poissons, ça doit plaire aussi aux enfants. Merci pour ce partage, bonne journée.
Salutare, Draga Laura!
Nu se arde pesmetul la prăjit sa dea gust rau chifteluțelor?
Draga mea, nu se arde sigur.
Te imbratisez!