Reteta de vara cu frigarui de dovlecel, ton si urda
Astazi va propun o minunata reteta de vara cu dovlecei, atat de gustoasa si simplu de facut, sunt sigura ca o sa va placa foarte mult. Reteta de frigarui de dovlecei si ton este una dintre preferatele familiei mele.
Frigaruile se coc la cuptor, in doar 15 minute, iar daca vreti sa scurtati timpul de preparare, puteti frige dovleceii cu o seara inainte, iar a doua zi sa pregatiti umplutura pentru aceste delicioase rulouri de dovlecei. Frigaruile se pot manca calde sau reci, noi de obicei le mancam cu salata si uneori, cu felii de paine prajita frecata cu usturoi.
Ingredientul de baza al frigaruilor este tonul file in suc propriu de la Lotka. Imi place foarte mult consistenta fileului de ton, este perfect potrivit petru umplutura acestor rulouri de dovlecel.
Lotka se adreseaza celor care prefera tonul sau macroul, bucati sau file, in ulei de masline, suc propriu sau sos tomat. Produsele Lotka sunt versatile, pot fi utilizate in diverse combinatii si mancaruri, si au un continut bogat in Omega 3, vitamine si minerale.
Frigarui de dovlecei cu ton – Ingrediente (3 frigarui mari)
- 4 dovlecei medii (pentru rulouri)
- 1 dovlecel mediu (pentru umplutura)
- 1 conserva ton file in suc propriu Lotka (200 g)
- 100 g urda de vaca/ricotta
- 1 ou mediu
- 2 linguri parmezan ras
- 1 lingurita rasa sare
- 1 lingurita rasa busuioc proaspat tocat
- 2-3 linguri pesmet
- 2 linguri ulei de masline
Frigarui de dovlecel cu ton si urda – Mod de preparare pas cu pas
- Spalam dovleceii, ii stergem, indepartam capetele si ii taiem in feliute foarte subtiri (daca aveti un dizpozitiv pentru felierea legumelor, ar fi perfect).
- Incalzim gratarul foarte bine, apoi frigem feliile de dovlecel, cate 1 minut pe fiecare parte sau pana cand se inmoaie.
- Scoatem dovleceii fripti pe o farfurie si ii lasam sa se raceasca.
- Taiem dovleceul pentru umplutura in cubulete mici. Incalzim o lingura de ulei intr-o tigaie antiaderenta si adaugam cubuletele de dovlecel. Le pudram cu sare dupa gust si le sotam, pe foc mic, pana cand se inmoaie (cca 10 minute).
- Stingem focul si lasam cubuletele de dovlecel sa se raceasca complet.
Cum pregatim umplutura pentru frigarui – Mod de preparare
- Punem bucatelele reci de dovlecel intr-un vas, adaugam conserva de ton file in suc propriu Lotka, scursa, si le pasam cu furculita. Nu trebuie sa obtinem o pasta foarte fina.
- Adaugam acum urda/ricotta bine scursa, oul, parmezanul ras si busuiocul tocat si amestecam pana la omogenizare.
- La sfarsit condimentam umplutura cu sare dupa gust.
- Punem cate doua lingurite de umplura pe fiecare felie coapta de dovlecel, o rulam si o infigem pe batul de frigaruie.
- Pe fiecare frigaruie vor intra 7 rulouri de dovlecel.
- Asezam frigaruile in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, le pudram cu cate 1 lingura de pesmet si le stropim uniform cu putin ulei de masline.
- Coacem frigaruile in cuptorul incins la 200°C, pentru cca 15 minute sau pana cand se rumenesc uniform.
- Le servim calde sau reci, cu salata sau cu felii de paine prajita. Sunt delicioase!
Pofta buna!