Desert rapid cu capsuni, biscuiti fragezi si aromati, pas cu pas
Nu sunt foarte aratosi acesti biscuiti cu capsuni, dar sunt cei mai fragezi si aromati din cati am facut si gustat pana acum! Dimineata m-am trezit fara niciun dulce pentru micul dejun si pentru ca aveam niste capsuni in frigider, m-am apucat sa fac acesti biscuiti rapizi si fragezi. In 5 minute au fost gata, i-am pus la copt si peste alte 15 minute, gata micul dejun. Cand s-a trezit sotul meu, biscuitii se racisera si erau gata de mancat.
Deja sunt amintire, dar maine ii fac din nou. Sper sa mai gasesc capsune la fel de parfumate ca acestea. Eu ador prajiturile cu capsuni, vara este imposibil sa nu fac cel putin o data pe saptamana ceva bun cu aceste minunate fructe. Printre retetele mele preferate cu capsuni, se numara Prajitura cu capsuni si Tarta cu crema de vanilie si capsuni.
Eu am folosit niste bobite de ciocolata neagra, dar sigur puteti sa le inlocuiti cu bucatele de ciocolata neagra, alba sau cu lapte. Si daca nu mai gasiti capsuni, cred ca ies la fel de bine cu mure, fragi, afine, bucatele mici de caise sau piersica. Foarte simplu de facut sunt acesti biscuiti de casa cu capsuni, sunt o idee excelenta pentru orice moment al zilei, pentru picnic, pachetelul de serviciu si pentru musafirii anuntati pe ultima suta de metri.
Biscuiti cu capsuni – Ingrediente (9 bucati)
- 200 g faina
- 1 ou mediu
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 100 g zahar tos fin
- 4 g praf de copt
- 150 g capsuni + 3 capsuni pentru decor
- 60 g bobite de ciocolata
- 1 varf cutit sare
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie (optional)
Biscuiti fragezi cu capsune – Mod de preparare pas cu pas
- Punem intr-un vas oul, zaharul, coaja de portocala (daca nu va place, puteti elimina coaja de lamaie), uleiul si sarea. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
- Cernem faina, amestecata cu praful de copt, si o adaugam in amestecul lichid.
- Vom obtine un aluat moale, lipicios, dar asa trebuie sa fie, deci nu mai adaugam faina.
- Stergem capsunele cu un servet de bucatarie umed, eliminam codita, si le taiem in cubulete mici. Incorporam capsunele in aluatul de biscuiti si amestecam cu grija.
- Cu ajutorul unei linguri mai mari, punem gramajoare de aluat in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
- Taiem cele 3 capsuni pentru decor, in cubulete mici, si le asezam pe suprafata fiecarui biscuite. Adaugam si bobitele de ciocolata pe deasupra biscuitilor.
- Coacem biscuitii cu capsuni, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 minute, sau pana cand suprafata este usor rumenita.
- Scoatem biscuitii din tava si ii asezam cu grija pe un gratar. Dupa ce s-au racit, ii putem servi. Sunt atat de fragezi si gustosi!
Pofta buna!
Buna Laura. Acesti biscuiti arata superb si as vrea sa ii incerc si eu, insa am capsuni de la mine din gradina, la congelator; ar merge si cu acestea? Daca ele se „flescaiesc” putin, ar afecta cu ceva calitatea biscuitilor? Mentionez ca nu le-am pus gramada direct in punguta, ci separat pe o tava, iar abia dupa ce s-au congelat le-am pus impreuna in punguta, deci forma ar trebui sa se mentina cat de cat.
Multumesc anticipat!
Emanuela, iti recomand sa folosesti fructele inghetate in aluat. Eventual, le poti lasa foarte putin la dezghetat, dar doar pana cand poti sa le tai in bucatele.
Cu drag!