Biscuiti cu faina de orez si lime


Biscuiti fragezi fara faina de grau – reteta simpla pas cu pas


Biscuiti cu faina de orez si lime, o reteta rapida si lejera pentru toti cei care vor un desert fara faina de grau. Reteta pas cu pas pentru cei mai gustosi si fragezi biscuiti fara gluten.

Acesti biscuiti au o consistenta deosebita. Sunt friabili si, cel mai important, pot fi consumati de cei care sufera de celiachie (intoleranta la gluten). Daca nu sunteti prieteni cu faina de orez, va recomand sa ii dati o sansa. Se pot pregati atat de multe preparate cu aceasta faina! O sa ramaneti surprinsi de cat de multe retete cu faina de orez, dulci sau sarate, puteti pregati. I-am facut acum o saptamana si inca mai am doi biscuiti, pastrati intr-un borcan inchis ermetic. Si-au pastrat perfect textura initiala, deci ii puteti conserva fara probleme pentru cca 8-10 zile.

Au un gust aparte, racoros, si sunt perfect de servit dimineata langa o cana cu ceai.

Va recomand sa incercati si reteta de Biscuiti cu faina de orez si ciocolata

Biscuiti cu faina de orez – Ingrediente (cca 25 biscuiti)

  • 250 g faina de orez
  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 100 g zahar pudra
  • 2 albusuri mari
  • 25 ml suc de lime/lamaie
  • 2 lime (coaja rasa)

Biscuiti fragezi fara gluten – Preparare pas cu pas

  • Mixam untul, la temperatura camerei, cu zaharul pudra, pana obtinem o crema fina.
  • Adaugam albusurile, mixam, iar apoi adaugam treptat faina, sucul de lime sau lamaie si coaja rasa de lime.

In functie de tipul de faina folosit, este posibil sa mai fie nevoie de putin suc de lime. Eu am folosit o faina foarte fina si am folosit numai 15 ml suc de lime dar daca mai este nevoie, mai adaugati 1-2 linguri de suc. Consistenta aluatului trebuie sa fie cremoasa si moale, astfel incat sa putem forma biscuitii cu ajutorul unui sac à poche.

  • Formam biscuitii in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

  • Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 12-13 minute.

Biscuitii nu trebuie sa aiba suprafata rumenita! Cand observati ca baza lor a inceput sa se rumeneasca discret, ii scoatem din cuptor si ii lasam sa se raceasca in tava.

  • Se pudreaza cu zahar pudra si se servesc alaturi de ceai, cafea sau lapte.
  • Sunt deliciosi si foarte lejeri acesti biscuitei cu aroma de lime.
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti cu faina de orez
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

57 comentarii la “Biscuiti cu faina de orez si lime

      • Simion Alexandra spune:

        Buna! Am facut si eu azi 😜, doar ca am facut cu xilitol in loc de zahar, ca incerc sa ii tai si zaharul si glutenul lui fi-miu. Deliciosi! Nu prea si-au tinut ei forma, dar nu ne suparam. O intrebare as avea: pot sa ii depozitez intr-o cutie din aia metalica ? Au iesit destul de multi 😉

        • Laura Adamache spune:

          Draga Alexandra, ma bucur mult ca ti-au placut. Sigur, ii poti pastra intr-o cutie metalica pana la 2 saptamani, intr-un loc uscat si rece.

    • Laura spune:

      Iuliana, draga mea, o poti gasi in magazinele naturiste sau la plafar. Daca nu o gasesti, o poti face singurica in casa, macinand cu o rasnita de 2-3 ori, orez.
      Pup cu drag!!

  1. Laura C spune:

    Interesanta reteta Laurici:)
    Cred ca am s-o incerc si eu cat de curand, sper sa gasesc faina de orez.

    Pupicei si o zi buna.

    • Laura spune:

      Licuta, scumpa mea, noua ne-au placut foarte mult. In Italia, in zona in care stau, gasesc mai rar lime, dar aici se gasesc peste tot. Le ador pur si simplu asa ca profit de perioada asta ca sa le folosesc cat mai mult.
      Pup cu mare drag!

  2. laura spune:

    eu am luat azi faina de orez din Auchan, dar nu de la raionul de faina. au ei un raion cu produse bio si pe acolo gasesti si asa ceva.

  3. lira spune:

    Laura mersi mult pt reteta. Fetita mea e alergica la gluten si mereu cautam variante de „ceva dulce” , mai ales ca la 3 ani e mai greu de stapanit pofta de dulce vazand o gramada de dulciuri la alti copii. Te anuntam de rezultat. mersiiiiiiiiii

    • Laura spune:

      Lira, draga mea, tare ma bucur ca iti place retetuta! O sa vin cu mai multe retete pentru celiachie, promit.
      Pup cu mare drag fetita ta scumpa!!

    • lira spune:

      Laura te ador… si ii ador :P! I-am facut acuma, a doua tura e in cuptor. Asa cum ai zis, au un gust aparte, acesta e cel mai potrivit cuvant. Din pacate eu nu am avut o faina foarte foarte fina, dar chiar si asa au fost super. Crocanti la exterior, pufosi la interior… Cred ca ii trecem la lista de favorite, mai ales ca au mare terecere si la Elena.. Mersi de un milion de ori.

    • lira spune:

      laura inca ceva… ai mei nu au iesit chiar asa aspectosi ca si ai tai, s-au lasat putin la copt. oare trebuia sa pun mai multa faina?

      • Laura spune:

        Lira, draga mea, daca s-au tuflit un picut, mai puteai adauga 1 lingura de faina. Faina de orez este destul de diferita. Eu pana acum am cumparat vreo 4 tipuri de faina de orez, fiecare fiind diferita ca textura de cealalta.
        Pup dulce!!!

  4. rugea anka spune:

    superrr !!!ma tot gandeam ce sa mai fac mai ales ca am ramas fara faina alba;) chiar am acas faina de orez ff fina din germania;) merg sa pregatesc sa fac azi;) pupik Laura:))

  5. rugea anka spune:

    :)gata ..i-am terminat au iesit superrr 😉 ….. eu sunt disperata ca la orice fel de biscuite sa bag umpik de nuka ,asa ca am bagat umpik nuka macinata …hmmm;) au gust a lapte praf..pupik

  6. mmartipan spune:

    Eu am gasit faina de orez la real, la raionul lor cu produse bio, 8 lei/500 g.
    Am o micuta intrebare: albusurile se adauga asa, simplu, sau trebuie batute spuma inainte? 🙂 multumesc frumos.

  7. Alina spune:

    Draga Laura ,^ti scriu cu o dilema ,nu e in legatura cu reteta de m-ai sus .Dar vreau sa te intreb daca ai vreo reteta de tofu ,nu stiu cum sa-l pregatesc deloc si vreau sa-l incerc cu legume cumva ai vreo ideie ? Stiu ca tu esti o gospodina perfecta si probabil stii cum sa-l faci, mersi mult pupici .

  8. Nico spune:

    Excelenta reteta! Multumesc!!
    Draga Laura, am descoperit de foarte curand blog-ul tau si sunt tare incantata de retete! Deja am manufacturat Bensone (excelenta prajitura!!!) si vreau sa te intreb daca tu stii cum se face Pinza Bologneza – o prajitura care are textura Bensone dar si magiun in interior.
    Multumesc!

    • Laura spune:

      Bine ai venit, draga mea!! iti multumesc ca iti plac retetele mele si ca ai incercat bensone-le.
      Draga mea, o sa postez retetuta de pinza imediat dupa ce o s-o fac!
      Pup dulce dulce!!

  9. RODICA spune:

    aazi am cumpatat faina de orez…..abia astept sa fac reteta dumneavoastra!nu stiu aici in italia ce este lime….asa ca folosesc lamie….va pup

    • Laura spune:

      Rodica, scumpa mea, lime-le este tot o lamaie dar are coaja verde si un gust mai delicat. Daca nu gasesti lime, poti folosi linistita lamaie.
      Sa imi spi cum au iesit biscuiteii!!
      Pup!!

  10. Monica spune:

    Draga Laura sunt cei mai buni biscuiti pe care i-am mancat, deliciosi, lejeri si parfumati. Se topesc pur si simplu… mmm. Pup si mai asteptam retete asa bune cum numai tu stii sa faci.

  11. Lidia spune:

    Laura draga, tocmai i-am scos din cuptor. Is tare dezamagita ca i-am facut cu faina de ovaz( am fost azi in oras si am luat faina de ovaz, nu de orez – eram sigura ca e de ovaz, nu mi-am imaginat ca se poate face si cu faina de orez). Gandesti ca is asa lipiciosi inauntru(de copt is copti). Is curioasa cum or fi cu faina de orez.(Am zis sa incerc ceva fara cacao pt Irina….sa vedem maine daca o sa ii placa). Anyway, ramane sa ii incerc si cu faina de orez. Sper ca is mai buni cu orez. Revin.

    • Laura spune:

      Lidia, este absolut normal ca nu ti-au iesit cu faina de ovaz. Exista o mare diferenta intre faina de orez si cea de ovaz si biscuitii acestia se fac numai cu faina de orez.
      Incearca-i cu ingredientele scrise in reteta si o sa vezi cat sunt de buni!

  12. Mariana Dmt spune:

    Facut, savurat, terminat. Grozavi!
    Eu cred ca am lasat aluatul mai moale, nu au tinut bine forma posului la copt dar au fost deliciosi la gust!

    Multumesc!

  13. Andreea Pintea spune:

    Am incercat si eu biscuitii. Sunt deosebit de gustosi si parfumati, dar din pacate ai mei nu si-au pastrat forma la cuptor 🙁 probabil ca am facut compozitia cam moale. Oricum sunt deliciosi, chiar daca nu arata chiar atat de bine 🙂

    • Laura spune:

      Andreea, draga mea, conteaza mai putintel forma. Important e ca au fost deliciosi. Dar daca vrei sa isi pastreze forma, baga tava cu biscuiteii formati in frigider pentru cca 30 minute si apoi scoate-i si baga-i direct in cuptorul preincalzit. Daca aluatul ti-a iesit moale moale, mai poti desigu adauga si o lingura cu faina de orez.
      Pup dulce!!

  14. Nicoleta spune:

    Draga Laura,de vreo 3 saptamani am cumparat faina de orez special pentru acesti minunati biscuitei. Insa am o intrebare pe care am tot ezitat sa o pun ,daca nu am sac a poche ce altceva as putea folosi ca sa-i formez? Sau sa-i pun in tava cu o lingurita ? Multumesc din suflet.

    • Laura spune:

      Nicoleta, draga mea, daca nu ai sac a poche, formeaza biscuiteii cu mana. Lasa aluatul la frigider pana se intareste putin si apoi formeaza bilute micute. Aseaza-le in tava de cuptor tapetata si apoi preseaza-i usor cu mana sau cu o furculita.
      Pup cu drag!

  15. Anca spune:

    trebuie sa fac acesti biscuiti pentru mama mea care are boala celiaca si nu mananca mai nimic dulce. Mc pentru reteta!

  16. Carla spune:

    Draga Laura,

    De curand am trecut pe o alimentatie fara zahar si fara glutem pentru fetitele mele de 3 ani, asa ca sunt in mare cautare de retete de acest fel… Incerc azi biscuitii acestia, dar as vrea ca in locul zaharului sa folosesc un indulcitor natural (acum voi incerca cu curmale pasate si nu cred ca va iesi mare lucru, insa data viitoare vreau sa folosesc pudra de stevie). Intrebarea mea este: daca folosesc alt indulcitor, care ca si cantitate e mult mai mic decat cele 100 gr de zahar pudra, cum pot sa echilibrez cantitatea totala a ingredientelor? Scad din unt, sau adaug faina… sau? Ai vreo idee?

  17. Roxana spune:

    O reteta minunata…….sunt deliciosi .Am facut de 4 ori acesti biscuiti si au devenit favoriti mei……Daca ai si vreo reteta de paine fara gluten care sa fie cat de cat ca si painea normala as fi cea mai fericita pt.ca am incercat foarte multe combinatii de fainuri dar nu mi-a iesit….Pup cu drag si sper sa mai oferi retete gustoase care sa fac lafel de usor pt.noi cei care fugim de gluten din varii motive.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Mihaela, nu i-am incercat pana acum fara zahar. O sa revin curand si cu o reteta de biscuiti pentru cei mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor