Gustare rapida cu foietaj, rosii si cascaval
Aceste mici patratele de foietaj sunt unele dintre cele mai apreciate gustari din barurile din Italia. Pentru ca se fac extrem de simplu si sunt mai mult decat gustoase, de ce sa nu le facem in casa? Sunt ideale ca aperitiv pentru petreceri si, daca vreti sa schimbati floricelele cand urmariti un film, cu ceva mult mai gustos, va recomand cu drag acest aperitiv cu foietaj. Merg de minune cu un pahar de bere rece!
Pentru aceasta reteta de aperitiv, am ales produsele Mutti, mai exact dublu concentrat de rosii Mutti, indispensabil pentru aceasta reteta, si 2 linguri de ketchup di pomodoro Mutti. Iubesc tot ce inseamna Mutti, am fost intotdeauna indragostita de produsele lor. Rosiile sunt din recolta proprie, 100% italiene, iar dupa doar cateva ore dupa culegere, rosiile sunt deja ambalate. Nu exista corectori de gust in produsele Mutti, doar rosii si sare. Au un gust minunat, natural, „de rosii adevarate”, cum spune mama mea.
La ce se foloseste concentratul de rosii Mutti?
Pe langa acest delicios si rapid aperitiv, concentratul este ideal pentru a conferi culoare, aroma si consistenta unei mari varietati de feluri de mancare. Este potrivit pentru preparatele care au nevoie de perioada foarte lunga de gatire, cum ar fi ragú, tocana, gulas, dar se preteaza si la perioade scurte de preparare cum ar fi sosurile pentru paste sau alte sosuri pe baza de rosii.
Cat despre ketchup-ul Mutti, chiar am numai cuvinte de lauda. Nu contine conservanti si nici agenti de ingrosare, are un gust atat de bun, incat iti vine sa il consumi direct din sticla, fara nimic altceva pe langa.
Aperitiv cu foietaj, gustare rapida cu concentrat de rosii Mutti – Ingrediente (cca 100 bucati)
- 2 foi dreptunghiulare aluat foietaj (400 g)
- 4 linguri dublu concentrat de rosii Mutti
- 2 linguri ketchup Mutti
- 1-2 lingurite oregano uscat
- 5-6 linguri cascaval ras/parmezan
Aperitiv cu foietaj, rosii Mutti si cascaval – Mod de preparare
- Intr-un vas micut, amestecam dublu concentrat de rosii si ketchup-ul Mutti.
- Intindem prima foaie de aluat foietaj in tava de cuptor (eu folosesc hartia in care este invelit foietajul pentru a tapeta tava).
- Ungem uniform cu amestecul de concentrat si ketchup Mutti.
- Pudram sosul de rosii obtinut cu oregano si cu cascavalul ras. Eu folosesc de multe ori parmezan sau pecorino romano, am incercat si cu branza de capra maturata, minunat iese acest aperitiv cu oricare dintre aceste alegeri.
- Acoperim cu a doua foaie de foietaj si presam usor. Introducem tava in frigider pentru 15 minute.
- Dupa repaus, taiem placinta noastra rapida de foietaj in cubulete de cca 2 cm. Introducem din nou tava in frigider pentru 15 minute sau pana cand cuptorul atinge temperatura de coacere.
- Preincalzim cuptorul la 200°C, introducem tava in cuptor si coacem foietajul 10 minute, pe a treia treapta a cuptorului, apoi reducem temperatura la 180°C si il coacem inca 10 minute.
- Scoatem tava din cuptor si servim cubuletele de tarta, calde sau reci. Sunt la fel de gustoase.
Pofta buna!
Spune-mi setarea cuptorului, ventilație sau încălzire sus și jos ? Cu stima, Violeta
Draga Violeta, am folosit functia traditionala, incalzire si de jos si de sus, treapta a treia a cuptorului.
Ce faina aperitiv am sa-l fac si eu de ziua casatoriei noastre sai bucur pe musafirii nostri avem aniversala dubla este si ziua sotului chiar de 18 iunie ,multumesc pentru reteta.
Draga mea, va doresc viata lunga si fericita impreuna! Abia astept sa imi spui cum au iesit.
Bună, Laura! Spune-mi, te rog, putem unge cu ou foietajul de deasupra sau risc sa impiedic cresterea? Multumesc si… felicitari!