Salata ruseasca cu ton si legume, reteta aperitiv de Pasti
Pe masa de Pasti din casa parintilor mei s-a aflat mereu aceasta salata ruseasca cu ton, preferata mea si a tatalui meu. Si pentru ca mami si fratele meu erau fani declarati ai salatei boeuf, foarte asemanatoare cu aceasta, mami le facea pe amandoua.
Daca va doriti un aperitiv cu peste pentru masa de Pasti, va recomand cu draga inima aceasta reteta de salata. Nu va pot spune cat este de gustoasa!
Ingredientul principal al salatei rusesti este tonul bucati Lotka in ulei de floarea soarelui.
Acesta este unic pe piata romaneasca, prin intermediul inovatiei de ambalaj, datorita foliei transparente ce permite vizualizarea produsului si a consistentei acestuia.
Salata ruseasca cu ton – Ingrediente (4-6 persoane)
- 1 conserva ton bucati Lotka in ulei de floarea soarelui (160 g)
- 150 g mazare proaspata/congelata
- 150 g morcovi (cantariti dupa curatare)
- 100 g castraveti murati
- 200 g cartofi albi vechi fierti (cantariti dupa fierbere si curatare)
- 200 g maioneza
- sare
- piper
Fierberea legumelor pentru salata cu ton
- Umplem o craticioara cu apa, adaugam o lingurita cu sare si morcovii intregi, curatati. Ii fierbem cca 20-25 de minute sau pana cand ii strapungem cu usurinta cu o furculita.
- Ii scoatem din apa si ii lasam sa se raceasca.
- Umplem o craticioara separata cu apa, adaugam 1 lingurita cu sare si o punem pe foc. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam mazarea (eu am folosit mazare congelata si am adaugat-o congelata in apa fierbinte) si o fierbem cca 6-7 minute. Dupa ce a fiert, o clatim sub jet de apa rece. O lasam sa se scurga foarte bine.
- Cartofii se fierb in coaja si apoi se lasa sa se raceasca complet. Eu ii fierb cu o seara inainte de prepararea salatei rusesti.
Cum preparam salata ruseasca cu ton
- Taiem morcovii in cubulete mici si le punem intr-un vas. Adaugam mazarea, cartofii si castravetii murati taiati in cubulete micute, tonul bucati Lotka scurs de ulei, si maioneza (aici vedeti cum se face pas cu pas maioneza de casa).
- Amestecam ingredientele si condimentam salata cu sare si piper dupa gust.
- Pentru o forma deosebita a salatei cu ton, imbracam o forma de silicon/clasica, dreptunghiulara, cu folie alimentara. Lasam marginile foliei in afara formei.
- Umplem forma cu salata ruseasca, o nivelam si o acoperim cu marginile foliei alimentare.
- Punem salata in frigider pentru minim 2 ore. Indepartam folia alimentara de la suprafata salatei, apoi o rasturnam pe un platou. Cu grija indepartam si folia aflata in forma.
- Ornam suprafata salatei rusesti cu un strat subtire de maioneza, morcov taiat in feliute subtiri si bobite de mazare fiarta.
O servim cu pofta, este delicioasa.
Foarte buna,multumesc mult!
Sa va fie de bine, draga mea!
Multumesc frumos Laura. Am inclus rețeta chiar acum in lista preparatelor mele prioritare. Am colectat pe parcursul timpului și alte retete elegante prezentate de tine. Multe mulțumiri.
Îți doresc tot ce este mai bun in noul an care se apropie.
La Mulți Ani!
Un an nou cu sanatate si impliniri! Multumesc pentru apreciere!
Astazi am făcut-o. Foarte bună
Ma bucur tare mult ca ti-a placut!
Mulțumesc frumos pentru rețetă. Fac cu plăcere rețetele dumneavoastră.
Sa iti fie de bine, draga mea!