Rosii umplute, un aperitiv delicios cu peste
Rosiile umplute cu crema de macrou sunt excelente ca aperitiv sau, de ce nu, chiar si ca fel principal la pranz sau cina. Eu le-am facut ieri si le-am mancat la pranz, cu cateva felii de paine prajita, au fost nemaipomenit de gustoase.
De foarte multe ori am facut aceste rosii umplute cu peste si au fost pur si simplu devorate de catre invitati. Daca doriti un aspect mai elegant, inlocuiti rosiile medii cu rosii cherry si folositi un poș pentru umplutura.
Mie fileul de macrou in ulei de floarea soarelui de la Lotka imi place foarte foarte mult si mi se pare perfect pentru aceste rosii umplute. Daca nu sunteti prieteni cu macroul, il puteti inlocui cu ton (Lotka are o gama variata de conserve de ton).
Rosii umplute cu crema de macrou – Ingrediente (6 rosii medii)
- 6 rosii medii
- 1 conserva file de macrou Lotka in ulei de floarea soarelui (115 g)
- 2 oua fierte tari
- 12 masline negre fara samburi
- 100 g maioneza
- 1 lingura patrunjel tocat marunt
- sare
- piper
Rosii umplute cu crema de macrou – Mod de preparare
- Taiem o felie din partea superioara a rosiilor, eliminam miezul cu ajutorul unei linguri si apoi le asezam pe un gratar, cu partea scobita in jos. Lasam rosiile sa se scurga cca 30 de minute.
- Fierbem ouale tari, apoi le lasam sa se raceasca complet intr-un vas cu apa rece. Dupa ce s-au racit, le decojim si le taiem in cubulete mici.
- Punem ouale maruntite intr-un vas, adaugam patrunjelul, maslinele tocate foarte marunt si maioneza si amestecam.
- Adaugam fileul de macrou Lotka si amestecam pana la omogenizare.
- La sfarsit condimentam crema de macrou cu sare si piper dupa gustul personal.
- Umplem rosiile cu aceasta delicioasa crema de macrou si le servim imediat.
- Rosiile umplute cu crema de macrou se pot pastra in frigider, intr-un recipient inchis ermetic, pentru maxim 24 de ore.
Sunt delicioase. Pofta buna!
Foarte bun,ca totdeauna!
Multumesc,multumesc!
ai cumva contract cu Lotka? ca numai marca asta o mentionezi cu litere colorate sa vada toti?