Biscuiti de post, reteta simpla si rapida cu ciocolata si nuca
Biscuitii de post cu ciocolata sunt atat de gustosi, nu o sa va vina sa credeti ca nu contin oua, unt sau lapte de vaca. Ii fac aproape in fiecare saptamana, sunt un desert de post simplu si rapid, cu ingrediente accesibile oricui.
Am folosit o ciocolata neagra (75% continut cacao) potrivita pentru cei care se afla in post. Puteti sa eliminati ciocolata din aceasta reteta de biscuiti de post sau o puteti inlocui cu stafide, nuci sau alune tocate nu foarte marunt.
Am facut aceasta reteta de biscuiti cu lapte de nuca, foarte bun este orice alt lapte vegetal, iar daca nu tineti post, ies foarte bine si cu lapte de vaca. Ce sa va mai spun despre acesti biscuiti simpli si de post? Sunt crocanti dupa ce se racesc, se pot servi cu lapte, ceai, cafea, au un un gust divin de nuca, sunt neaparat de incercat.
Click pe poza de mai jos pentru alte delicioase si simple retete de post
Biscuiti de post cu ciocolata – Ingrediente (16 biscuiti)
- 200 g faina
- 30 g nuca macinata
- 100 g zahar
- 50 ml ulei de floarea soarelui/arahide
- 100 ml lapte de nuca/migdale/soia
- 5 g praf de copt
- 1 baton vanilie/1 lingurita esenta de vanilie
- 100 g ciocolata neagra (75% cacao)
- 1 varf cutit sare
Cum se fac acesti deliciosi biscuiti de post cu nuca si ciocolata?
- Amestecam faina cu praful de copt si o cernem intr-un vas. Adaugam zaharul, nuca macinata, ciocolata taiata in bucati potrivite (nu foarte mici, dar nici foarte mari) si sarea. Amestecam ingredientele cu un tel.
- Adaugam uleiul, laptele de nuca si semintele unei pastai de vanilie sau esenta de vanilie dupa gust.
- Amestecam pana obtinem un aluat omogen.
Cum se formeaza si se coc biscuitii simpli de post?
- Formam bilute de aluat, mari cat o nuca, si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt (lasam o distanta de cca 3 cm intre biscuiti).
- Coacem biscuitii cu ciocolata in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 de minute sau pana cand se rumenesc usor la suprafata.
- Dupa ce ii scoatem din cuptor, ii asezam pe un gratar si ii lasam sa se raceasca. Sunt minunati! Cu drag va recomand sa incercati aceasta reteta simpla de biscuiti.
Pofta buna!
Buna Laura, deoarce fica-mea nu vrea sa simta nuca in nici un preparat,o pot inlocui cu migdale macinate? Multumesc!
Sigur ca da, poti inlocui nucile cu migdale sau alune. Cu drag!
Minunati !
Cei mai buni biscuiți, îi facem in fiecare post de cateva ori cate 2 porții. Mulțumesc frumos pentru rețete, ca suntem mare fani ai retetelor tale, sa fii sănătoasă si să faci cat mai multe retete delicioase.🤗😘
Sa va fie de bine, draga mea!
Scuza-ma Laura,tot eu.. uleiul il pot inlocui cu ulei de cocos? Multumesc din nou.
Sigur ca da, draga Mariana.
Buna ziua! Am respectat reteta intocmai, si nu a iesit, pe dinăuntru sunt asa mai umede ca si cum ar fi necoapte, cu ce am gresit…
Sunt minunați! I-am făcut de câteva ori și toată lumea i-a apreciat! Mulțumesc!❤️
Buna Laura! Ieri am descoperit aceasta minunata rețeta. Bineînțeles ca astăzi am și făcut biscuiții, porție dubla. Dar, jumătate din cantitatea de faina am folosit faina din fulgi de ovăz. Au ieșit… uau. Mereu fac din retetele tale. Acum am și scris 😁 Mulțumesc
Sa va fie de bine, draga mea!
Absolut deliciosi!!! Sa nu mai spun cat de rapizi – si la facut si la mancat. De cateva zile, de cand i-am facut prima oara, ii fac zilnic. Azi am facut portie tripla – sa avem rezerve.
Sa va fie de bine, draga mea!
Bună,Laura! Aluatul e omogen , însă e foarte lipicios. Ce fac, pun pe mână ulei, apă, ori făină?
Am găsit soluția : am pus ulei în palmă, din timp în timp. Am încercat la început cu apă, nu mi-a plăcut…
Draga Maria, uleiul este cea mai buna solutie. Ma bucur ca ti-au placut.
Am facut astazi acesti biscuiti si au iesit deliciosi. Am facut cantitate tripla 😊! Multumesc mult pentru reteta minunata, draga Laura! Toate retetele tale sunt foarte bune si imi ies gustoase mereu! Multumesc inca o data! Sa ai o zi minunata 😘!
Sa va fie de bine, draga mea!
Îți mulțumesc mult pentru rețeta!!Chiar e suppppper,superrrr, delicioasa chiar o să mai încerc!!
Te pup dulce,cu drag Ema ❤️😘😘😘😘😘👍👍👍👍👍👍👍
Cu mult drag, Ema! Te imbratisez!
Laura, crezi ca se poate inlocui nuca macinata cu pulpa de nuci/alune obtinuta atunci cand facem lapte vegetal?
Multumesc!
Draga mea, nu am incercat, dar daca pulpa este stoarsa foarte bine, cred ca ies deliciosi.
Buna Laura. Multumesc ptr reteta asta minunata. Chiar ma gandeam ce sa fac dulce si mi-a aparut pe facebook. Cred ca o sa-mi placa maxim, sunt fana pricomigdale, fursecuri cu stafide etc.🤗😘
Buna ziua !Am doua intrebari : 1. Se poate inlocui zaharul cu indulcitor ?
2.Cum trebuie setat cuptorul electric ?Temperatura jos si sus sau numai jos ?Cu ventilatie sau fara ?Multumesc !
Daca inlocuim ciocolata cu cacao, ce cantitate trebuie pusa?