Paste cu macrou si fasole roie, reteta de paste orecchiette cu macrou
Astazi am pentru voi o reteta delicioasa si consistenta, paste orecchiette cu macrou si fasole rosie. Poate ca va mira aceasta combinatie, dar va spun sincer ca este una dintre cele mai reusite atunci cand vine vorba despre paste.
Am mancat acest preparat intr-o trattorie din Toscana si mi-a placut atat de mult, incat, imediat dupa ce am ajuns acasa, l-am pregatit in propria bucatarie.
Reteta cu paste orecchiette (sau orice paste format scurt) este foarte simpla si rapida, in maxim 20 de minute le avem deja pe masa. Va recomand sa mancati la pranz aceste paste, este o mancare perfecta pentru cei mici si pentru persoanele care au un stil de viata activ.
Bineinteles ca pentru paste am folosit una dintre conservele mele preferate de la Lotka, macrou file in sos tomat, fara E-uri, fara conservanti, o minune de gust!
Iata cum preparam aceasta savuroasa reteta de paste.
Paste cu macrou si fasole rosie – Ingrediente (4 persoane)
- 250 g paste orecchiette/alte paste format scurt
- 1 conserva Lotka macrou file in sos tomat (115g)
- 1 ceapa mica alba
- 2 catei usturoi
- 200 g pulpa fina de rosii
- 100 g fasole rosie fiarta
- 3 linguri ulei de masline
- 1 -2 lingurite patrunjel tocat marunt
- sare
Paste cu macrou si fasole rosie – Mod de preparare
- Umplem o oala cu apa si o punem pe foc. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita plina cu sare si pastele. Fierbem pastele al dente, conform instructiunilor de pe cutie.
- Intre timp, punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta, pe foc mic spre mediu, adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt.
- Le sotam cca 1 minut, atentie mare sa nu se arda usturoiul, apoi adaugam macroul file cu tot cu sosul din conserva.
- Desfacem cu furculita fileul de macrou in bucatele mai mici si amestecam pe foc mic inca 1 minut.
- Adaugam pulpa fina de rosii, fasolea rosie fiarta, patrunjelul tocat marunt si sare dupa gust.
Daca folosim fasole rosie de la conserva, o scurgem bine, o trecem rapid printr-un jet de apa rece si o scurgem bine inainte de a o adauga in sos.
- Fierbem sosul pentru paste cca 5-6 minute.
- Adaugam pastele fierte in tigaie si, daca sosul este prea dens, adaugam si cca 50 ml din apa in care au fiert pastele.
- Fierbem pastele in sos inca 2-3 minute, apoi stingem focul si le servim cu foarte multa pofta.
- Sunt delicioase!
Pofta buna!
Pe asta chiar o fac !!!! Multumesc Laura.
Cu mult drag!
Foarte bună reteta doamna Laura. Multumesc. Le -a placut si soției și copilului.
Sa va fie de bine!
Mâine o fac si pe cea cu gorgonzola si ton.