Rulouri cu somon afumat, reteta aperitiv pentru sarbatori
Reteta de rulouri cu somon este dedicata celor care isi doresc un aperitiv delicios si rapid, fara coacere, pentru masa de sarbatori. Eu le fac foarte des, mai ales cand am musafiri si nu am foarte mult timp de stat in bucutarie. Pentru aceste rulouri cu somon afumat, nu avem nevoie de foarte multe ingrediente.
Sunt de ajuns 3 felii lungi de paine alba sau integrala, o crema de branza natur si, dupa gust, rucola sau chives. Eu am ales rucola de data aceasta, in combinatie cu somonul si crema de branza, este minunata.
Daca doriti, puteti face aceste rulouri umplute rapide cu felii de sunca, in acest caz inlocuiti rucola cu chives sau codite de ceapa verde tocate marunt.
Rulourile cu somon si crema de branza se pastreaza in frigider pana la 24 ore, deci le puteti face cu o zi inainte de sarbatori. Nu avem nevoie decat de 10 minute pentru prepararea lor si de urmatoarele ingrediente pentru un aperitiv cu somon afumat rapid si gustos.
Rulouri cu somon afumat – Ingrediente (14-16 rulouri)
- 3 felii lungi de paine alba/integrala
- 200 g somon afumat
- 250 g crema de branza
- 2 linguri pline rucola tocata marunt/1 lingura chives sau codite de ceapa verde tocate
Rulouri cu somon afumat – Mod de preparare
- Punem crema de branza intr-un vas, adaugam rucola sau chives si amestecam pana la omogenizare. Daca doriti, puteti adauga si putin piper negru proaspat macinat. Nu va sfatuiesc sa puneti si sare, somonul afumat este suficient de sarat.
- Aplatizam feliile de paine cu facaletul astfel incat sa obtinem felii compacte si putin mai subtiri.
- Ungem fiecare felie de paine cu crema de branza si rucola.
- Asezam pe deasupra feliile de somon afumat, avem grija sa nu ramana spatii goale intre bucatile de somon.
- Rulam feliile de paine, apoi le invelim strans in folie de plastic alimentara.
- Le punem in frigider pentru minim 1 ora, cel mai bine le lasam pana a doua zi.
- Dupa repaus, taiem rulouri de cca 1,5 cm grosime, le asezam pe un platou si le servim
- Rulourile aperitiv cu somon sunt foarte gustoase si se fac foarte rapid. Vi le recomand cu drag pentru masa de sarbatori.
Pofta buna!
Unde gasim felii de paine lungi?
Draga Chris, eu le-am cumparat dintr-un magazin din Italia, dar cred ca am vazut si in Romania in supermaketurile mari.
Cum ați reușit să decupați atât de exact feliile de pâine?
Draga Adina, nu le-am decupat, le-am cumparat deja taiate.
Am aceasta reteta de multi ani si o fac de cate ori ma solicita ai mei acasa. Dar este putin modificata. Adica in loc de paine alba am folosit lipie libaneza. In loc de crema de branza am folosit urda. In loc de rucola am folosit marar.
Draga Amalia, o sa incerc sigur si reteta ta. Suna foarte bine.
Buna,
Si eu mi-am amintit de Craciun de acest aperitiv si l-am facut repede. Eu il fac cu clatite (fara zahar) in loc de paine. Astazi am mai facut un platou pentru ca maine avem un sarbatorit.
Acest tip de aperitiv si cu maslinele pane se termina primele mereu.
Draga Oana, la multi ani sarbatoritului! Sunt minunate si cu clatite, un aperitiv simplu, rapid si foarte gustos.
Te imbratisez cu drag!