Fursecuri fragede de Craciun, reteta fursecuri rapide cu unt
Doar cateva zile ne mai despart de Craciun, cea mai asteptata si vesela sarbatoare din an. Pe langa cadourile pentru cei dragi, curatenia generala si impodobirea bradului, ne gandim si la meniul de Craciun. In fiecare an dorim sa asezam pe masa de sarbatori, pe langa produsele traditionale, preparate dulci si sarate care sa ii impresioneze pe cei dragi.
Reteta fursecurilor de Craciun, fragede, este foarte simpla si gustoasa. Sa spunem ca singurul lucru mai migalos din aceasta reteta o reprezinta ornarea fursecurilor, dar chiar merita, plus ca puteti sa faceti acest lucru impreuna cu cei mici, se vor distra de minune!
Pentru aceasta reteta de fursecuri spritate cu unt, eu am folosit pistolul pentru biscuiti, dar daca nu il aveti printre accesoriile voastre de bucatarie, impachetati aluatul fursecurilor in folie de plastic alimentara, il puneti in frigider pentru 30 minute, apoi il intindeti in foaie de 5-6 mm grosime, pe masa pudrata cu faina, si il decupati cu forme clasice de fursecuri.
Pentru fursecuri facute cu pistolul, nu trebuie sa ungem tava cu absolut nimic. Tava pentru fursecuri trebuie sa fie perfect curata si uscata, atat.
Fursecuri de Craciun – Ingrediente (40 fursecuri)
- 275 g faina
- 90 g zahar pudra
- 170 g unt moale (82% grasime)
- 1 ou mare
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 1 pastaie vanilie (doar semintele)
- 1 varf cutit sare
Fursecuri de Craciun – Ingrediente pentru decor
- cirese confiate
- coaja portocala confiata
- ciocolata alba (cca 200g)
- ciocolata neagra (cca 200 g)
- perle de zahar
- bomboane mici colorate
- fulgi de ciocolata
Fursecuri fragede pentru Craciun – Mod de preparare
- Punem untul moale in robot, adaugam zaharul, sarea, coaja rasa de lamaie, semintele pastaii de vanilie si mixam pana obtinem o crema omogena.
- Adaugam oul si mixam, la viteza medie, pana il inglobam perfect in crema de unt.
- Adaugam faina si mixam pana obtinem un aluat cremos, dar cu o consistenta densa.
- Umplem pistolul cu aluat si formam, pe tava neunsa, diferite forme de fursecuri de Craciun.
Ingredientele cu care se pot orna fursecurile, inainte de a le introduce in cuptor, sunt: ciresele confiate, coaja de portocala confiata, perlele de zahar si bomboanele mici. Dupa coacerea si racirea fursecurilor, le putem orna cu ciocolata alba si neagra, topite la bain-marie.
Sfat pentru fursecuri fragede de Craciun care isi pastreaza forma dupa coacere
Pentru ca fursecurile fragede sa isi pastreze forma, este necesar sa punem tava in frigider, pentru cca 15 minute, inainte de coacere. Vom obtine astfel cele mai frumoase fursecuri de Craciun.
- Coacem fursecurile in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 10-12 minute. Atentie! Suprafata fursecurilor nu trebuie sa se rumeasca deloc, deci nu prelungiti timpul de coacere.
- Scoatem fursecurile din cuptor si, dupa ce s-au racit, le ornam cum dorim.
- Eu am ales ciocolata alba si ciocolata neagra, plus fulgi de ciocolata neagra si bilute mici de ciocolata alba.
Fursecuri fragede pentru Craciun – Cum le conservam
- Putem prepara aceste fursecuri cu 2-3 saptamani inainte de a le consuma. Se pastreaza perfect, in cutii de metal ermetice, pastrate intr-un loc racoros.
Spor la pregatiri pentru masa de Craciun!
Buna ziua,
Daca vreau sa fac o portie si cu cacao (in aluat), care ar fii cantitatea de faina si de cacao?
Multumesc anticipat si „Sarbatori Fericite”!!!
In primul rand multumesc pentru toate ideile de retete pe care le folosesc si le voi folosi 🙂 In al doilea rand am o intrebare : Coca se poate intinde ? Pot decupa cu forme fursecurile? Craciun fericit !
Draga Laura, ma bucur mult ca iti plac retetele mele.
Da, se poate intinde, daca o lasi la frigider cca 30-40 minute. O intinzi pe masa pudrata cu faina si apoi decupezi biscuitii.
Arata minunat,dar au ajuns prea tarziu!Voi pastra reteta,asta este sigur.
Ma bucur de orice reteta,le incerc,am incredere si niciodata increderea nu mi-a fost inselata.
Multumesc tare mult ,pentru ceeace faci.
Iti doresc un Craciun cu bucurie,si un AN NOU cu deosebite impliniri!
LA MULTI ANI!
La multi ani, draga mea!
Multumesc mult pentru apreciere. Cand vei droi sa le incerci, fursecurile te asteapta pe blog.
Are ceva daca folosesc unt cu 65% grasime?
buna ,daca inlocuiesc oul cu 2 galbenusuri e ok ?Mi au ramas de la stelutele cu scortisoara si nuca .Multumesc ca existi ,esti minunata !