Placinta la tigaie, umpluta cu ton si legume
Recunosc ca am o slabiciune pentru placinte. Chiar si cand sunt 40°C, tot fac cumva sa coc o placinta dulce sau sarata, iar cand nu am timp sa prepar un aluat fraged sau dospit, apelez la tigaie si la acest minunat aluat rapid cu praf de copt. Se face in maxim 10 minute, este potrivit pentru umpluturile sarate si isi mentine consistenta chiar si 2 zile.
Umplutura pe care v-o propun astazi este cu legume fripte si file de ton Lotka in suc propriu. O combinatie reusita pentru toti cei care iubesc retetele cu peste.
Prietenii de la Lotka va asteapta cu o gama bogata de produse pe baza de ton si macrou, fara E-uri, fara conservanti, bucati sau file, in diverse sosuri: ulei de masline, ulei de floarea soarelui, suc propriu, sos tomat.
Placinta la tigaie cu ton si legume – Ingrediente (1 placinta de 30 cm diametru)
Ingrediente aluat placinta la tigaie
- 300 g faina
- 150-160 ml apa
- 25 ml ulei de masline
- 6 g praf de copt
- 1 lingurita mica rasa sare
Ingrediente umplutura placinta la tigaie
- 1 vanata mica
- 1 dovlecel zucchini mediu
- ½ ardei gras galben
- 1 conserva file de ton Lotka in suc propriu (200 g)
- 50 g mozzarella
- 2-3 linguri de ulei de masline (pentru legume)
Aluat placinta la tigaie – Mod de preparare
- Amestecam faina si praful de copt si o cernem intr-un vas. Adaugam apa, uleiul de masline si sarea si framantam pana obtinem un aluat elastic.
- Acoperim aluatul cu folie de plastic alimentara si il lasam sa se odihneasca, cca 30 de minute, la temperatura camerei.
Umplutura placinta la tigaie – Mod de preparare
- Spalam legumele si le stergem.
- Taiem vanata si dovlecelul in felii subtiri de cca 2-3 mm. Taiem ardeiul galben, dupa ce l-am curatat de seminte si de filamente, in fasii de cca 1-2 cm. Pudram legumele cu putina sare.
- Frigem feliile de vanata si dovlecei si fasiile de ardei, in 2-3 transe, pe gratarul incins, uns cu ulei de masline.
- Punem legumele coapte intr-o farfurie si le lasam sa se raceasca.
Asamblare placinta la tigaie cu legume si ton
- Impartim aluatul in doua bucati egale, apoi le intindem, pe masa usor pudrata cu faina, in doua foi rotunde, de cca 2-3 mm grosime.
- Punem prima foaie de aluat intr-o tigaie antiaderenta, unsa cu putin ulei de masline. Formam un strat cu felii de vanata, dovlecei si ardei peste care adaugam fileul de ton si mozzarella, rupte in bucati portivite.
- Acoperim umplutura cu a doua foaie, o ungem cu putin ulei de masline si sigilam bine marginile.
- Aprindem aragazul si coacem placinta, pe foc foarte mic, cate 10-15 minute pe fiecare parte. Atentie, tigaia trebuie sa fie acoperita in permananeta cu capac.
- Scoatem placinta pe un gratar si o lasam sa se raceasca.
- Dupa ce s-a racit, o feliem si o gustam cu pofta.
- Este delicioasa! Pofta buna!
Pare foarte gustoasa si usor de facut.
O voi face cu siguranta!
Draga Daniela, abia astept sa imi spui cum a iesit.
Felicitari! Sunteti foarte talentata si harnica, uimitoare chiar !Fotografiile sunt si ele reusite. Multumim.
Ma bucur mult ca v-am descoperit.
Draga mea, bine ai venit! Cu drag astept sa incerci retetele mele si sa imi spui cum au iesit.
Pentru ca imi plac retetele tale (sunt cateva pe care le fac constant, cum ar fi placinta cu morcov si dovlecei sau pizza la tigaie), as aprecia daca mi-ai spune cum as putea sa fac aceasta placinta cu branza sarata. Multumesc!