Ciocanele de pui la cuptor, reteta delicioasa de pui pane
Carnea de pui, cu exceptia aripilor si ciocanelelor, nu este neaparat preferata mea, dar daca este gatita si condimentata cum trebuie, o mananc cu placere. Zilele trecute am cumparat niste ciocanele de pui foarte frumoase, nici mici, nici exagerat de mari, perfecte pentru reteta de ciocanele pane pe care v-o propun astazi.
Nu sunt prajite, desi s-ar putea crede asta avand in vedere crusta uniforma, crocanta si aurie a ciocanelelor, ci sunt coapte, cu doar cate un strop de ulei adaugat pe deasupra fiecarei bucati de carne de pui. Astfel pregatite, sunt mult mai sanatoase decat cele prajite in ulei, iar gustul este absolut minunat.
Ciocanele de pui la cuptor – Ingrediente (8 ciocanele medii)
- 8 ciocanele pui
- 2 oua medii
- 60 ml lapte
- 70 g pesmet fin
- 70 g parmezan ras
- 15 g malai fin
- 1 lingurita oregano uscat
- ½ lingurita boia dulce/afumata
- ½ lingurita mica sare
- ½ lingurita mica piper
- ulei de masline/arahide/floarea soarelui
Ciocanele de pui la cuptor – Mod de preparare
- Spalam ciocanelele de pui si le stergem foarte bine.
- Intr-un vas sau farfurie adanca punem ouale si laptele si le amestecam cu furculita pana la perfecta omogenizare.
- Intr-o farfurie separata, amestecam pesmetul, parmezanul ras, malaiul fin, oregano, boiaua, sarea si piperul.
- Trecem copanele intai prin amestecul de oua si lapte si apoi le tavalim bine, pe toate partile, prin amestecul de pesmet si parmezan.
- Asezam ciocanelele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le stropim, pe fiecare cu cate un sfert de lingurita de ulei de masline/arahide/floarea soarelui.
- Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 45 de minute, sau pana cand sunt perfect rumene iar lichidul care iese din bucatile de carne este transparent. In timpul coacerii, nu vom intoarce ciocanelele de pe o parte pe cealalta.
- Mancam cu pofta aceste ciocanele de pui pane, cu o salata de sezon sau un piure de cartofi sau alte legume, alaturi. Sunt delicioase!
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Ciocanele de pui la cuptor
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
42 Review(s) Based on
Dragă Laura, după desertul pe care-l prepar săptămânal (tartă cu morcov și Kandia 85%) … am trecut la un test pentru acest ciocănel crocant …
Nu am respectat din start rețeta de aici ( am folosit cimbru-n loc de oregano… n-am pus lapte-n ouă, n-am avut boia și nici parmezan ) … de felul meu sunt nițel grăbit … oricum rezultatul m-a convins despre o calitate apropiată de gustul meu .
Musai voi relua încercarea cu adaus de boia și cu ciocănele înțepate (ca sa mai pun lingurițe din amestecul de ouă .. altfel rămâne de prisos) .
Mulțumesc pentru publicarea rețetelor deosebit de bune .
Cu mult drag! Sa iti fie de bine. Ma bucur ca ti-a lacut aceasta reteta.
70 grame
Am facut azi reteta, le-am dat de 2 ori prin amestec, deci am folosit 3 oua in total si ceva mai mult pesmet si malai. Au iesit D E L I C I O A S E! Sotul nu se mai oprea din complimente <3. Reteta e deja recomandata si la prieteni :))
Sa va fie de bine, draga mea!
Tare mult ma bucur ca v-au placut.
Buna, Laura! Interesanta reteta, dar la mine nu a fost crusta asa groasa… si dupa ce puneam mai mult tot mai pica din pesmet… E vreun secret ?
Le-am facut de f multe ori si intotdeauna au iesit delicioase! Doar ca la mine nu a iesit crusta asa de galbuie ca a ta ci au iesit mai inchise la culoare. Care este secretul tau?
Draga Crina, nu este niciun secret. Eu am folosit un pesmet facut in casa, este un pic mai deschis la culoare decat cel din comert.
Sa iti fie de bine!
Multumesc!!
Buna Laura,
tocmai ieri am descoperit reteta ta.. A iesit ”dementiala”… Am avut musafiri de diferite nationalitati si le-a placut foarte mult…
Nu am avut suficient parmezan, asa ca am folosit gouda, dar tot a iesit foarte bune!
Crusta mi-a iesit aproape ca si la KFC… Cu siguranta o sa o mai prepar pe viitor!
Multa sanatate!
Draga Laura, ma bucur mult ca v-a placut reteta! Sa va fie de bine!
Cuptorul cum il folosim doar cu ardere jos?
Florentin, cu caldura de jos si de sus, treapta a treia a cuptorului.
Dragă domniță Laura… În primul rând, va doresc o primăvară minunată și doua călduroase „La mulți ani”!
Apoi… sa vă povestesc cum am dat târcoale cuptorului.. și cu ce anxietate gândindu-mă ca nu au cum sa se facă ciocănelele alea în 45 min.. Eh! Nu că nu am găsit pic de carne „roz”, ci chiar sunt șocată cât de zemoase și coapte sunt! Perfecte! Divine! Saru’ mana! ❤️