Muffins cu portocale si ciocolata pentru un desert rapid si delicios
Scroll down for English version
Imediat cum am intrat in casa din Germania, m-am repezit in bucatarie sa vad daca am cuptor si am rasuflat usurata cand l-am vazut. In schimb, am avut emotii cand am constatat ca e un model extrem de vechi si cu o singura modalitate de coacere, cea traditionala. L-am probat cu aceasta tura de muffins cu portocale si ciocolata, extrem de parfumati si gustosi, si desi cuptorul coace mai greu, coace bine si uniform. Asa ca a trecut testul si noi am savurat in liniste acesti deliciosi muffins cu portocale. Reteta este simpla si rapida, neaparat sa o incercati.
Iata si alte briose cu portocale, simple si foarte rapid de facut.
Muffins cu portocale si ciocolata – Ingrediente 10 muffins
- 200 g faina
- 30 g amidon de porumb
- 125 g zahar
- 4 g praf de copt
- 125 ml lapte
- 1 ou mare
- 70 ml ulei
- 75 ml suc de portocala
- 2 portocale (doar coaja rasa)
- 100 g ciocolata amara
- 1 varf cutit sare
Muffins cu portocale si ciocolata – Mod de preparare
- Amestecam intr-un vas toate ingredientele lichide (laptele, oul, uleiul, sucul de portocala) si in alt vas amestecam ingredientele solide (faina, amidonul, zaharul, praful de copt, sarea si coaja rasa de portocala).
- Adaugam mixul lichid peste cel solid si amestecam doar pana ce se amesteca bine. Cu cat le amestecam mai putin cu atat muffins vor fi mai pufosi.
- Taiem ciocolata neagra in bucati mai mari.
- Tapetam forma cu hartiute de muffins si umplem pe trei sferturi cu aluat, fiecare hartiuta.
- Eu la prima tura le-am umplut cam mult asa ca aveti grija sa le umpleti doar pe trei sferturi.
- Punem cate o bucata de ciocolata in mijlocul fiecarui viitor muffins.
- Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 20-25 minute. Le pudram cu putina ciocolata rasa si coaja de portcocala si le servim. Deliciosii muffins cu portocala si ciocolata sunt gata de gustat! Pofta buna!
Orange Chocolate Muffins (English version)
- 200 grams of flour
- 30 grams of cornstarch
- 125 grams of caster sugar
- 1/2 bag of baking powder
- 125 grams of milk
- 1 large egg
- 80 grams of vegetable oil
- 75 grams of orange juice
- 2 oranges, zest finely grated
- 100 grams of dark chocolate
- 1 pinch of salt
- Mix all the liquid ingredients in a bowl (the milk, the egg, the vegetable oil and the orange juice) and in another bowl mix all the solids (the flour, the cornstarch, the sugar, the baking powder, the salt and the grated orange zest).
- Mix the solids and the liquids in one bowl and stir only until they combine evenly. The less we mix the dough, the fluffier the muffins will be.
- Coarsely chop the chocolate.
- Place some muffin wrappers in a muffin pan and fill them with dough for three quarters. Make sure to fill them only for three quarters because I filled the first batch too much and they overflowed.
- Place a piece of chocolate in the middle of every muffin. Bake them in the preheated oven at 180°C for 20 to 25 minutes. Decorate with grated chocolate and orange zest and serve.
- They are delicious!
Arata foarte bine, iar combinatia de portocala cu ciocolata amaruie imi place foarte mult , trebuie sa le incerc si eu … 🙂
Liana, draga mea, ma bucur tare mult ca iti plac.
Pup cu mare drag si daca le incerci sa imi spui cum ti s-au parut!
foarte bune trebuie sa fie! frumoase poze ( ca de obicei), reusita reteta!
Alina, draga mea, multumesc mult!!
Pup cu mare mare drag!!
Draga Laura ieri am facut nastureii cu ciocolata si au iesit super gustosi.Maine am sa fac aceste muffinsuri.Sunt usor de facut si stiu ca vor iesi bine.Toate retetele facute de la tine au iesit super bine.Sa ai un sfarsit de saptamana frumos alaturi de familie.Pupici
Adriana, scumpa mea, ma bucur tare mult ca ai incercat nasturasii cu cioco si ca ti-au placut!!
Pup dulce!!
abia i-am asteptat!!! acusica ii scot din cuptor! doamne, cum miroase in casa!!!
Lorena, scumpica, sper tare mult sa-ti fi placut!!
Pup cu drag si multumesc ca i-ai incercat!
ah,deliciosss ! abia astept sa le fac :)..multumesc de reteta Laura :*
Cu mult drag, Dana, draga mea!!
Sper tare mult sa iti placa!
Pup dulce!!
O combinatie perfecta!!! Parca le simt aroma…mmm!Pupici!
Licuta, scumpa mea, chiar perfecta! au fost tare tare parfumati si bunuti foc!
Pup dulce!!
:))) Mi-ai amintit de mine. Când ne-am mutat primul lucru pe care l-am făcut a fost să verific cuptorul. 🙂
Minunat arată prăjiturelele tale! La mulţi ani pe 2012!
Adelina, scumpa mea, eu am stat o perioada de 4 luni intr-un apartament in Germania care nu avea cuptor si nici congelator. Doar o plita electrica antica cu doua ochiuri lipite si care nu puteau fi folosite simultan si un frigider microscopic cu 2 rafturi. De atunci am ramas un pic traumatizata si mereu ma uit sa vad daca am cuptor.:))
Pup dulceee!!
Delicioase! Numai bune langa un ceai cald, ghemuit pe canapea, aruncand un ochi pe geam la zapada care ne-a acoperit cu totul! Ma bucur ca ati ajuns cu bine si ca ai tot ce-ti trebuie acolo. Pupici
Simona, draga mea, exact asa le-am servit eu. Ghemuita pe canapea, langa un ceai negru si cu ochii pe geam. Nimic nu se compara cu un muffins de portocale si ciocolata amara servit in compania fulgisorilor de nea.
Pup cu mult drag!
Iata-ma din nou aici atrasa de aroma de portocala si ciocolata!
Superb totul!
Nina, scumpa mea, tare ma bucur ca iti plac!!
Pup ducle!!
Gustoasa si frumoasa reteta, la fel si prezentarea! Ce crezi Laura,merg si sub forma de chec briosele astea simpatice?
Lorraine, draga mea, exact asta m-a intrebat si Scarlet asa ca o sa dau un copy/paste raspunsului pe care i l-am dat ei:
” Eu cred ca se pot transforma si in checulet. Timpul de coacere va fi un pic mai mare ( pentru o forma standard de 30X11 o sa ai nevoie cam de 30-35 minute, pe treapta a treia, cuptor preincalzit la 180°C, caldura de jos si de sus).
Daca faci chec, dupa 20 minute fa proba cu scobitoarea si daca inca iese umeda si checul e prea bronzat, acopera-l cu o folie de aluminiu si mai lasa-l inca vreo 10 minute. Eu consider ca in 30-35 minute maxim trebuie sa se coaca.”
Pup dulce si daca le incerci sub forma de checulet sa imi spui cum a iesit!
mhhhmmm….ce delicios arata! imi lasa gura apa! dar ma framanta ceva……eu de ceva timp am inceput sa fac briose( nu faceam deloc deoarece nu ne era cunoscuta aceasta prajitura si cum la noi in Ardeal nu prea se fac, nu le-am incercat, vedeam aceste prajituri numai in filme la americani sau englezi, deci nu prea le dadeam importanta) in schimb hartiutele pentru briose, nu sunt obisnuita cu ele, cum mai exact se procedeaza? trebuie tapetata tava cu unt si apoi se pun hartiulele?
Denisa, scumpa mea, ma bucur mult ca iti plac!! Exista o diferenta intre briose si muffins. Briosele se fac cu drojdie de bere iar muffins se fac cu praf de copt. iar cand muffins-ii au si o cremuta delicioasa deasupra, se numesc cupcakes. Hartiutele nu se ung cu nimic. Se aseaza pur si simplu in forma si apoi se umplu pe trei sferturi cu aluat. Dupa coacere, le scoti cu tot cu hartiuta din forma si ori le indepartezi cu grija hartia ori le servesti chiar in hartia in care au fost coapte. Daca ai musafiri, eu zic sa le scoti hartiuta si sa le asezi in alte hartiute curate.
Pup cu drag!!
lAURA AM FACUT ASTAZI ACESTE MINUNATII SI AU IESIT ASA DE PUFOASE SI BUNEEEEEEEEE!!!AU MANCAT PITICII MEI CU MARE POFTA SI AU MAI CERUT.AM FACUT 2 PORTII.MULTUMIM.PUPICI
Adriana, scumpa, pupa piticii din partea mea.
Ma bucur tare mult ca le-au papat cu pofta.
Sunt urmatoarele pe lista mea de dulciuri! arata minunat!!
Claudia, ma bucur tare mult ca iti plac! Pup dulce!
Laura, am si eu o intrebare. Se pot face si in forma de chec? Am forme de briose, insa cele vechi care dupa ce le folosesti, e un chin sa le cureti. Si as vrea sa fac minunea asta de reteta, dar pot doar in forma de chec. Oare daca incerc, se va coace bine in interior?
Scarlet, draga mea, eu cred ca se pot transforma si in checulet. Timpul de coacere va fi un pic mai mare ( pentru o forma standard de 30X11 o sa ai nevoie cam de 30-35 minute, pe treapta a treia, cuptor preincalzit la 180°C, caldura de jos si de sus).
Daca faci chec, dupa 20 minute fa proba cu scobitoarea si daca inca iese umeda si checul e prea bronzat, acopera-l cu o folie de aluminiu si mai lasa-l inca vreo 10 minute. Eu consider ca in 30-35 minute maxim trebuie sa se coaca.
Pup dulce si astept sa imi spui cum a iesit!!
Combinatie dementiala!
Adinel, asa-i ca-i stralucita combinatia? Eu ador ciocolata neagra si in combinatie cu portcocalele e divina.
Pup dulce!
nu stiu cum e cuptorul,dar muffinsurile astea au iesit grozav de apetisant!
Pansy, scumpa, ma bucur tare tare mult ca iti plac.
Cuptorul e cam la pamant dar se misca totusi asa ca sunt aproape multumita de el.:))
Pup cu drag!
Vazute, placute, executate. Extraordinare, o combinatie f buna intre portocale si cioco. Si o aromaaaa…din cauza retetelor tale cred ca in curand o sa ma trezesc cu toata scara la mine la usa… :)). Superbe toate retetele tale, superbe pozele…totul la superlativ 🙂
Corina, draga mea, combinatia cioco amara – portocala mi se pare una dintre cele mai reusite.
Pup dulce si ma bucur ca le-ai incercat si ca ti-au placut!
Laura draga,
multumesc foarte mult pentru reteta!
Am facut azi a doua transa si au iesit foarte bune. Ramane si reteta asta pe „lista scurta” de prajituri de repetat in curand.
Miruna
Miruna, scumpa mea, ma bucur tare mult ca ti-au placut!!
Pup cu drag!
Am o intrebare: cu ce se poate inlocui amidonul de porumb? Locuiesc in UK, si nu am reusit sa gasesc aici…
Alexandra, draga mea, il poti inlocui cu faina sau cu amidon de cartofi. Pup cu drag!!
laura, te admir f.f.f. mult, imi place la nebunie blogul tau!!!!!!!!!!! as vrea sa fac si eu muffins de astia, dar nu gasesc nicaieri lamai suculente in cartier, crezi ca merge daca inlocuiesc cu mirinda de portocale?????
te pup si multa inspiratie iti doresc!!!!!!!
Multumesc mult, Andreea draga mea!! daca nu gasesti portcocale suculente, in ultima instanta, poti folosi si mirinda de portocale desi ideal ar fi sa o incerci cu un suc natural de portocala.
sa imi spui cum a iesit daca o incerci cu mirinda.
Pup dulce!!
Buna!
Am facut si eu acesti muffins, dar au o crusta tare la fund si nici nu sunt prea pufosi. Nu-mi dau seama de la ce. Am respectat cantitatile ingredientelor din reteta. Poate i-am tinut prea mult la cuptor?
Cristina, scumpa mea, daca ai depasit timpul de coacere specificat in reteta, aceasta este cauza.
Cu cat ai prelungit timpul de coacere?
Pup cu drag!!
Laura, iti multumesc pentru raspuns. Eu nu am cuptor electric, ci din cel obisnuit aici in Romania, si am considerat ca trebuie tinuti muffinsii un pic mai mult (cred ca am depasit cu vreo 20 de minute timpul indicat de tine). Mi se parea ca nu se copsesera dupa 25 de minute si de aceea m-am gandit ca se vor coace mai bine daca ii las mai mult :). Dar, nu ma las pagubasa, sambata fac inca o portie de muffinsi si incerc sa nu mai de pasesc timpul de coacere indicat de tine. Te pup!
Cristina, scumpa mea, eu te sfatuiesc ca dupa primele 20 minute de copt, sa deschizi usa cuptorului si sa bagi o scobitoare intr-un muffin. Daca iese curata, atunci sunt gata si ii scoti dar daca batul iese murdar, ii mai lasi 5-6 minute la copt.
Pup dulce dulce!
Draga Laura,
m-am inspirat din reteta ta de muffins cu portocale si am facut muffins cu menta si ciocolata. Au iesit super. Nu am reusit sa iti trimit poze cu torturile ( tortul oglinda si cel cu inimioare de ciocolata) dar iti trimit poze cu muffins-urile mele. Iti multumesc inca o data pentru minunatiile care ies din mainile tale.
Irina, scumpa mea, abia astazi am reusit sa raspund e-mail-ului tau. Arata absolut superb muffins-ii tai!!
Pup cu mare mare drag si felicitari!!
Laura merci mult de tot pentru rapsuns. Am facut reteta in forma de chec, si a iesit minunata! Intradevar trebuie lasat mai mult timp decat in forma de briose. Treaba asta sa acopar forma cu staniol daca s-a copt prea tare in timp scurt, nu o stiam, multam fain de tot, o sa o folosesc in alte situatii (ca am patit-o de multe ori :D)
Evident ca o fost atat de gustos checuletul, incat acum gandindu-ma la el, imi vine sa dau fuga sa mai fac o portie ;))
Spor mult sa ai si la alte retele delicioase 😉
Scarlet, draga mea, ma bucur tare mult ca ti-a placut checuletul. La orice prajitura, cozonac, paine, etc, poti folosi trucul cu folia de aluminiu. La cozonac e cel mai eficient pentru ca intotdeauna cozonacul se bronzeaza destul de rapid din cauza mixului de galbenus cu care e uns.
Pup cu mare drag!!
Buna Laura. Multumiri pentru idee. Sunt singurii muffinsi cu bobite de ciocolata, care au avut succces si la copiii mei.E super combinatia si s-au si pastrat f bine.
Am facut doua portii: una de muffinsi si una de mini checuri animalute: iepuras, ursulet.
Mdeea, draga mea, tare mult ma bucur ca v-au placut!!
Cred ca au iesit superbe cele in forme de animalute.
Pup dulce!
buna seara! de mult timp urmaresc retetele tale. in seara asta m-am apucat de Muffins cu portocale si ciocolata. hhhhmmm sa tai te rog din suflet cele 30 gr. amidon. imposibil de mancat, gustul este mult prea evident.
Heilwig, iti multumesc ca iti plac retetele mele. Draga mea, esti sigura ca nu ai confundat amidonul cu amoniacul?? Amidonul nu are nici un gust. Se fac prajituri exclusiv cu amidon pentru ca ies foarte foarte pufoase.
Te pup!
In nici un caz, asta este. mersi oricum de retetele postate. eu am taiat amidonul pentru data viitoare. te pup si nu te supara.
Heilwig, nu ma supar absolut deloc numai ca este imposibil ca amidonul sa influenteze gustul unei prajituri. Amidonul este o faina obtinuta din cartofi, porumb, tapioca, orez, etc si nu are gust. Se foloseste pentru legarea cremelor, sosurilor, budincilor sau poate inlocui faina complet sau partial in prajituri.
Ce tip de amidon ai folosit si ce gust au avut muffins-ii?
Te pup si eu!
Buna ziua, muffins-ii acestia arata foarte bine si vreau sa ii fac si eu dar am o intrebare: momentan nu am nici tava speciala pentru ei, nici forme de hartie. Am in schimb, niste forme de aluminiu. Se pot folosi? Si daca da, trebuie tapetate inainte sau pun aluatul direct? Multumesc frumos si felicitari pentru site! 🙂
Nicoleta, draga mea, sigur ca poti folosi formele de aluminiu. Le tapetezi bine bine cu unt si faina, adaugi aluatul astfel incat sa le umpli pe trei sferturi si le coci.
Pup cu drag!!
vaai cat sunt de bune, acum am facut si eu:X:X superdelicioase
Ma bucur tare tare mult ca ti-au placut!
Puuup!
Tocmai le-am scos din cuptor.Yummiiiiii 🙂
Multumesc pt reteta 🙂
PS:Mi-au iesit 11 bucati,dar…………nu stiu ce s-a intamplat cu a 11-a……a disparut :”>
Buna Laura, as vrea sa fac acesti muffins insa am o nelamurire lichidele sant trecute in grame ,trebuie cantarite? PS.Ai un blog foarte interesant cu multe retete deosebite ,unde intru de cate ori am timp sa vad ce bunatati ai mai facut.Crostoli i-am facut aseara si au iesit foarte buni,ar fi trebuit sa fac 2 portii.Numai bine iti doresc.
Nu am mai avut rabdare sa astept raspunsul tau, i-am facut,am masurat lichidele in ml,nu ma asteptam sa iasa atat de buni si se fac si foarte usor.Multumesc pt. reteta te pup
Alina, draga mea, mii de scuze ca raspund atat de tarziu. Eu masor lichidele in grame desi nu e tocmai ortodoxa metoda mea. Nu imi place deloc cana gradata pentru ca nu imi ofera un gramaj extrem de exact asa ca am folosit intotdeauna un cantar de precizie electronic.
Pup cu mare drag si ma bucur ca ti-au placut!
Draga Laura,
Au fost absolut fenomenali, pufosi si aromaaaati! Au disparut in cateva ore! Multumesc!
O super combinatie!!
Ce bine arata. Dupa ce trece Postul Sf. Apostoli sunt primii pe lista mea.
Carol, draga mea, ma bucur tare mult ca iti plac.
Sunt atat de buni!! Pup dulce!!
Buna Laura, dupa mai multe retete incercate, asta este extraordinara! sunt foarte buni si aromati!
Laura crezi ca se poate folosi ca si blat de tort?
multimim pentru faptul ca imparti cu noi aceste bunatati! Pup!
Nicoleta, draga mea, ma bucur tare mult ca ti-au placut!!
Sigur ca poti face un blat din aluatul acesta. Sa maresti timpul de coacere si sa nu deschizi usa cuptorului in primele 15 minute.
Pup cu drag si sa-ti fie de bine!!
Am testa si reteta asta…e net superioara fata de reteltele pe care le stiam eu, am insa o mica intrebare ?! de ce se pune amidon – ii simt putin gustul, pot sa il inlocuiesc cu altceva ?
M.E., ma bucur mult ca ti-au placut. E foarte ciudat ca-mi spui ca s-a simtit gustul amidonului. Ai folosit amidon de porumb sau de cartofi?
La o alta reteta, cineva a avut aceeasi problema si ma intreb de ce oare, avand in vedere ca se foloseste intr-o cantitate destul de redusa in general.
Amidonul face dulciurile mai pufoase si mai aerate.
Daca ai probleme cu gustul lui, il poti inlocui cu aceeasi cantitate de faina.
Te pup!
Mmmm, delicioase . Abia astept sa le fac .
Alina, draga mea, ma bucur mult ca-ti plac!! Sunt fff bune!!
Pup dulce!
Saptamana asta ce a trecut am achizitionat si eu o tava pt 12 muffins si un pistol pentru fursecuri si am trecut la treaba.Am facut 2 portii din acesti minunati muffins ieri dupa amiaza si impreuna cu sotul si alti 2 prieteni pana seara i-am infulecat pe toti.Buni au mai fost ,saru’mana pentru toate retetele pe care le imparti cu noi.
Si acum merg la postarea ‘margarete fragede’ sa-ti povestesc ce chin am tras cu ele.
O duminica placuta in continuare.Nicoleta
Mi-au iesit foarte foarte bune. Multumesc Laura. Retetele tale sunt extrem de atent facute si scrise…niciodata nu mi-au dat gres si nici nu a fost nevoie sa intervin pe „traseu” si sa schimb cantitatile!Cred ca am facut zeci de retete de la tine 🙂
Draga mea, iti multumesc mult pentru aprecieri!
Ma bucur tare mult ca iti plac retetele mele.
Pup cu drag!
buna dimineata..este vreo problema daca nu am amidon?ce trebuie sa fac in acest caz,sa pun mai multa faina?
Draga mea, inlocuieste amidonul cu aceeasi cantitate de faina.
tocmai am terminat de facut 2 tavi,mai am una in cuptor :).Multumesc pentru reteta,ii foarte foarte buna..Am avut prin casa niste ciocolata toffiffee si am pus cateva bucati in vreo 3-4 muffins.vreau sa spun ca-s incredibile! mersi inca o data.sa ai un weekend placut.
Cu mult drag!
Ma bucur mult ca ti-au placut!
Acum le-am scos din cuptor si sint foarte bune.Sincera sa fiu nu ma asteptam sa iasa chiar atit de bune.Multumesc pentru reteta.
Cu mult drag, Camelia, draga mea!
Sa-ti fie de bine!!
arata senzational…si as vrea sa le incerc azi…dar am o intrebare Fara amidon(nu am in casa) ar fi ok?multumesc!
Draga mea, ma bucur mult ca-ti plac. Poti inlocui amidonul cu 30 g faina.
Pup cu drag!
Laura, imi face cu ochiul compozitia retetei, insa as vrea sa o fac intr-o combinatie cu fructe, nu cu ciocolata. De aceea m-ar interesa daca e absolut necesar sucul de portocale
Iona, draga mea, nu este neaparat necesar. Il poti inlocui cu aceeasi cantitate de lapte sau suc de fructe.
Te pup!
Tocmai le-am scos din cuptor !!! Rapid si foarte bun! Aroma de ciocolata si portocale – fara egal!
Multumesc.
Buna Laura,
Felicitari pentru tot ce faci, ai un foarte frumos talent!
Am adoptat reteta ta de brownies, si sunt bucuria intregii familii. Din cand in cand insa imi doresc sa le combin cu o dulceata/ gem de fructe, ptr diversitate. Ai idee cum sa fac astfel incat sa nu se scurga la fund gemul/ dulceata? Mi-ar placea sa pastrez compozitia de la reteta asta, mi-a placut cel mai mult din tot ce am incercat.
Multumesc frumos,
Roxana
Roxana, draga mea, aluatul acestor muffins este destul de fluid si nu cred ca poti impiedca gemul sa ajunga la fund. Daca era vorba despre fructe, puteai sa le dai intai prin faina, dar cu gemul este imposibil sa procedezi in acest fel.
E a 2-a ora cand le incerc (prima data am pus suc de gref,pt ca asta aveam in casa) si acum am pus portocale. sunt deosebite. Data viitoare voi pune si putina dulceata de coji de portocale. ca sa nu alunece la fund voi pune dulceata dupa ce muffins-urile au stat putin la cuptor
Deicoaseeee!!! Prima data cand am facut muffins si mi-au iesit 😀 … multe retete am „furat de a tine”. Am o intrebare: daca fac muffins de 2 portii, cum eu am numai o tava, pot asa compozitia a frigider sau nu?
Georgiana, draga mea, sigur ca poti lasa aluatul in frigider. Ma bucur tare mult ca ti-au placut!
Buna Laura, am facut de 2 ori reteta asta (prima data la mana, a doua oara in cantitate mare la robot) si de fiecare data mi s-au format cocoloase. Am dat alutaul prin sita si au iesit mufinsi f buni, insa nu foarte pufosi. Oricum sunt f buni si au foat f apreciati la gradi la fiu-meu. Am gresit cu ceva de s-au format cocoloase? Inca o intrebare: daca folosesc mai putin zahar decat scrie intr-o reteta, afecteaza cumva reteta?
Multumesc
ps: ai un site fantastic!
Draga mea, cand amesteci ambele compozitii, incepe intotdeauna din centrul vasului si amesteca incet, nu rapid. Daca iti este mai usor, adauga treptat ingredientele lichide peste cele solide si amesteca la fel, dinspre centru, spre margini. La robot nu ar trebui sa se formeze cocoloase, indiferent de ordinea in care adaugi cele doua compozitii. Daca folosesti robotul (desi nu il recomand pt prepararea muffinsilor pt ca amesteca prea mult aluatul si risti sa obtii niste muffins un pic gumosi) procedeaza astfel: pune ingredientele lichide in vas, actioneaza cateva secunde robotul, apoi adauga treptat ingredientele solide si mixeaza incontinuu in timp ce le adaugi, la o viteza medie.
Poti reduce cantitatea de zahar fara nicio problema ulterioara. Te pup!
Acesti muffinsi iam pus primi in lista…foarte aromati…iam mancat cu sotu pe toti intro zi…eu am mai facut in schimb un pic de sos din miezul de la portocala care mia ramas…sunt buni si cu sos si fara…o sai mai fac cusiguranta 🙂
Buna laura..numai ce.am terminat acesti muffins de copt…am o problema…forma mea de muffins cred ca este mai mica ca a ta pt ca formele mele s.au umplut cu aluat si dupa ce.am mai pus si ciocolata…aproape a dat pe langa…iar cand s.au copt s.au cam unit…as putea lasa coca in castron pana ce coc o tava si apoi sa pun si restul de coca in aceeasi forma de teflon..am si forme de silicon da nu.mi place cum se coc…nu sunt asa gustoase ca in forma de teflon…
Draga Dana, daca ai formele mai mici, poti coace muffins in doua serii, nu se intampla nimic daca lasi aluatul in vas pana coci o tava de muffins.
Nici mie nu-mi plac formele de silicon.
Cum ciocolata cu portocala e preferata mea, dand peste aceasta reteta, n-am putut sa n-o si execut, desi nu foarte optimista, cum sunt la doar a 2-a tentative, pt ca prima n-a avut rezultatul scontat si iata ca acum cred ca am aflat si de ce: am amestecat compozitia prea mult, banuiesc eu.
In alta ordine de idei, aceasta reteta este perfecta: pufosi si cu o-ntrepatrundere de nuante de portocala si ciocolata, desavarsita.
Iti multumesc, din nou, si cum observ ca devine obicei, stiu sigur c-o s-o mai fac curand.:)
Buna. Si ingredientele lichide se masoara tot in grame, deci pe cantar si nu cu paharul gradat? Eu am tava de 12 muffins , deci ar trebui sa las 2 goale sau sa impart compozitia in 12. Ai cumva alta idee
Draga Raluca, la aceasta reteta am masurat toate ingredientele, solide si lichide, cu cantarul.
Poti lasa doua locuri goale, nu va fi nicio problema.
Buna Laura. Tocmai am facut reteta ta de muffins cu portocale. Ce nu inteleg….in reteta scrie 100 g ciocolata neagra si tu ai pus doar o bucatica in centru (daca am inteles bine :-P). Eu am introdus-o in aluat ca era multa. Acum astept sa se coaca. Sper ca imi vor iesi. Multumesc pentru retetele tale minunate!
Draga Adela, cele 100 g ciocolata se taie in bucati potrivite care se introduc in centrul aluatului fiecarui muffin. Poti introduce ciocolata si in aluat, nu influenteaza rezultatul final, doar ca daca doresti sa procedezi asa, ciocolata trebuie taiata in bucatele mai micute. Abia astept sa imi spui cum au iesit.
Buna Laura.Se schimba textura daca incocuiesc uleiul de floarea soarelui cu ulei de cocos?
Draga Camelia, nu le-am incercat cu ulei de cocos, dar nu ar trebui sa se schimbe consistenta.
Multumesc pentru reteta, Laura, sunt briosele preferate ale familiei mele de cativa ani si inca nu ne saturam de ele. Ce-i drept, noi punem si ceva inauntru, de la fructe pana la diverse gemuri – delicioase!
Sa va fie de bine, draga Roxana!
Buna. Cam cât timp ar rezista proaspete brioșele? Ma gândesc sa le fac mâine, 30.12 si sa le putem manca pana pe 01.01. Cum le-as putea pastra cat mai bine? Multumesc!
Draga Adraina, scuze pentru raspunsul intarziat. Se pot pastra la temperatura camerei, intr-un recipient de plastic inchis ermetic.