Salata de orez, reteta gustoasa de vara
Prima reteta pe care am pregatit-o dupa ce ne-am intors din vacanta a fost o minunata salata de orez cu ton, rosii si fasole verde. Vara gatesc foarte des salate cu orez, naut, cus cus, alac, orz si alte cereale. Avantajul acestor salate este ca nu trebuie consumate imediat dupa preparare. Rezista de minune in frigider pana seara, asa ca le putem manca linistiti si la pranz si la cina. Tonul file Lotka a imbogatit gustul acestei salata de vara. Marca Lotka se adreseaza celor care prefera tonul sau macroul, bucati sau file, in ulei de masline, suc propriu sau sos tomat. Produsele Lotka sunt versatile, pot fi utilizate in diverse combinatii si mancaruri, si au un continut bogat in Omega 3, vitamine si minerale.
Salata de orez cu ton, rosii si fasole verde – Ingrediente 4 portii
- 200 g orez parboiled
- 1 conserva ton file Lotka in suc propriu (200 g)
- 100 g fasole verde
- 10 rosii cherry
- 50 g cascaval clasic/mozzarella (optional)
- 5 linguri ulei de masline
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingurita capere in otet
- 1 lingura patrunjel tocat marunt
- sare
Salata de orez cu ton, rosii si fasole verde – Mod de preparare
- Umplem o cratita cu apa si o punem pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam o lingurita de sare si orezul. Fierbem orezul 14 minute, apoi il scurgem, il trecem printr-un jet de apa rece, il punem intr-o sita si il lasam sa se raceasca.
- Umplem o alta cratita cu apa, o punem pe foc, iar cand incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita de sare si fasolea verde curatata si taiata in bucati de cca 3-4 cm. Fierbem fasolea 5-6 minute, apoi o scurgem, o clatim sub apa rece si o lasam intr-o sita sa se raceasca.
- Scurgem fileurile de ton, taiem rosiile in jumatati si cascavalul/mozzarella in cubulete mici.
- Pentru sosul cu care vom asezona salata, punem uleiul intr-un mic vas, adaugam sucul de lamaie, caperele tocate marunt, patrunjelul si sare dupa gust. Amestecam pana la omogenizare.
- Intr-un vas incapator punem orezul, fasolea verde, rosiile, cascavalul si tonul. Adaugam sosul si amestecam cu grija.
- Servim salata de orez cu pofta, este delicioasa. Pofta buna!
Multumesc pentru fiecare reteta in parte pe care o primesc in fiecare saptamana!Arata minunat si am s-o fac neconditionat.Va doresc sanatate si inspiratie.
Draga Maria, eu iti multumesc! Ma bucur mult ca iti plac retetele mele.
Te imbratisez cu mare drag!