Salata de primavara cu ton – Retete culinare Laura Adamache
Vesela, colorata, sanatoasa si satioasa, salata de primavara cu ton, porumb si mozzarella este una dintre retetele noastre preferate. O mancam ca fel principal, de obicei cu felii de paine integrala, uneori prajite si frecate cu un catel de usturoi.
Pentru aceasta salata de primavara eu folosesc un mix de salata valeriana, rucola, radicchio (cicoare rosie) si salata romana, dar puteti sa folositi doar salata verde sau eventual un mix de rucola, salata verde si baby spanac.
Important este sa alegem ingrediente proaspete, de cea mai buna calitate. Starul acestei delicioase salate este tonul file Lotka in suc propriu, fara E-uri si fara conservanti.
Salata de primavara cu ton – Ingrediente (2-4 persoane)
Ingrediente salata
- 200 g mix salata
- 1/2 conserva file de ton Lotka in suc propriu
- 1 morcov mediu
- 100 g porumb conservat
- 1 ou fiert tare
- 4 rosii cherry
- 4-5 mozzarelle mini
- 50 g masline verzi fara samburi
Ingrediente sos salata
- 100 ml ulei de masline
- 10 -15 frunze proaspete busuioc
- 2-3 linguri otet balsamic/otet de mere
- sare
- piper
Ingrediente decor salata
- 1/2 conserva file de ton Lotka in suc propriu
- 2 oua fierte tari
- 10 mozzarelle mini
- 4 rosii cherry
- frunze proaspete busuioc
Mod de preparare salata de primavara cu legume si ton
- Punem salata intr-un vas incapator (eu am folosit un mix de salata deja spalat). Daca folositi salata proaspata, trebuie spalata si uscata foarte bine inainte de prepararea salatei.
- Adaugam ½ conserva de file de ton Lotka in suc propriu, bine scurs, porumbul scurs bine si el, maslinele verzi taiate in jumatati, 4 rosii cherry taiate in jumatati, mozzarella mini, morcovul ras pe razatoarea cu gauri medii, oul tare taiat in bucatele micute.
- Amestecam toate ingredientele cu grija.
Sos salata – Mod de preparare
- Punem uleiul in blender, adaugam otetul balsamic/otetul de mere, frunzele de busuioc, sare si piper dupa gust. Mixam pana obtinem un sos omogen.
Asamblare salata de primavara
- Turnam sosul peste salata si amestecam cu grija.
- Adaugam pe deasupra salatei, celelalte doua oua fierte, taiate in sferturi, mozzarellele mini, rosiile cherry taiate in jumatati si tonul file Lotka ramas.
- Adaugam cateva frunze mici de busuioc proaspat pe deasupra si servim salata imediat. Noi am mancat aceasta salata de primavara cu paine integrala cu seminte de in.
Pofta buna!
Dragă Laura,
Am făcut această salată astăzi. A fost minunată. Singurul regret a fost că nu am pus mai mult ton ( nu am mai avut) și frunze de busuioc.
Frunzele de busuioc o parfumează atât de plăcut.
Este o plăcere să revin regulat le blogul tău căutând alte idei de rețete.
Îți mulțumesc!
Sa va fie de bine, draga mea! Ma bucur ca v-a placut.