Chiftele de macrou in sos de rosii – Retete culinare Laura Adamache
Chiftelele de macrou in sos de rosii sunt solutia perfecta pentru un pranz lejer si delicios. Daca va plac chiftelutele de carne in sos tomat, neaparat sa le incercati si pe acestea, cu macrou, sunt incredibil de gustoase. Avem nevoie de macrou conservat de buna calitate, eu am folosit file de macrou Lotka in ulei de masline, pentru aceasta reteta deosebita, plus alte cateva ingrediente care sunt prezente de obicei in bucatariile tuturor gospodinelor. Reteta pentru chiftele de macrou in sos de rosii este foarte simpla, cu cel mai mare drag va recomand sa o incercati.
Ingrediente – Chiftele de macrou in sos de rosii (4 persoane)
Ingrediente – Chiftele de macrou (16 bucati)
- 3 conserve file de macrou Lotka in ulei de masline (1 conserva are 115 g)
- 40 g pesmet
- 2 oua medii
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
- 1 lingura patrunjel tocat marunt
- faina (pentru tavalit chiftelele)
- 4-5 linguri ulei masline/floarea soarelui/arahide
Ingrediente – Sos de rosii
- 300 ml suc de rosii
- 50 ml apa
- 2 catei usturoi
- 1 ceapa medie
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita rasa oregano
- sare
- piper
Chiftele de macrou in sos de rosii – Mod de preparare
- Punem fileurile de macrou Lotka, bine scurse, in robot si le mixam, la viteza medie, cca 1 minut sau pana cand obtinem o consistenta omogena.
- Punem macroul intr-un vas, adaugam ouale, pesmetul, usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat marunt, sare si piper dupa gust.
- Framantam pana obtinem o compozitie bine legata.
- Formam chiftelute de marimea unei nuci si le tavalim prin faina.
- Prajim chiftelele de macrou in uleiul incalzit, cate 2-3 minute pe fiecare parte, la foc mediu.
- Scoatem chiftelele din tigaie si le asezam pe o farfurie tapetata cu hartie absorbata de bucatarie. Le acoperim cu un capac pana cand pregatim sosul.
Sos de rosii pentru chiftele cu macrou – Mod de preparare
- Punem uleiul de masline intr-o cratita, pe foc mediu si adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt.
- Le sotam pana cand ceapa devine translucida, apoi adaugam sucul de rosii amestecat cu apa. Amestecam, apoi adaugam oregano, sare si piper supa gust.
- Fierbem sosul de rosii cca 5 minute, apoi adaugam chiftelele de macrou si le amestecam cu grija cu sosul de rosii.
- Acoperim cratita cu capac si fierbem chiftelele in sosul de rosii pentru inca 10 minute, pe foc mic.
- Stingem focul si le servim cu multa pofta.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Chiftele de macrou in sos de rosii
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
6 Review(s) Based on