Pateuri cu carne


Retete culinare, Aperitive – Pateuri cu carne

Pateuri cu carne detaliu
Pateuri cu carne, reteta aperitiv de sarbatori cu carne

Reteta de pateuri cu carne este preferata mea! In fiecare an, inainte de Sarbatori, ma consult cu mami in legatura cu meniul pentru Craciun si Revelion si, vreau sa va spun ca mereu descopar la ea cate o reteta care ma atrage foarte mult.

Cand am sunat-o, tocmai scotea din cuptor a doua tava de pateuri si dupa ce am vazut cat de bine i-au iesit, i-am cerut repede reteta de pateuri si bineinteles ca le-am facut si eu. Sunt exceptionale, extrem de simplu de facut, iar aluatul acestor pateuri mi-a placut atat de mult (este foarte asemanator aluatului foietat) incat, de acum inainte, o sa inlocuiesc aluatul foietat din comert cu aceasta minune de aluat rapid.

In timp ce framantam aluatul, am avut o senzatie de déjà vu. Simteam eu ca parca mai facusem candva aluatul acesta asa ca m-am apucat sa scotocesc blogul si am descoperit ca aveam reteta (in versiunea cu ricotta) postata deja in iulie 2009, dar sub forma de Pizzette in foite si fara umplutura.

Ingrediente – Pateuri cu carne 30-35 pateuri

Aluat pentru pateuri cu carne

  • 250 g faina
  • 250 g branza de vaci
  • 250 g unt
  • 1 varf cutit sare

Umplutura de carne

  • 500 g carne tocata porc sau vita si porc
  • 2 linguri smantana
  • 1 ceapa medie
  • 1 ou
  • sare
  • piper

Pentru uns pateurile

  • 1 galbenus de ou
  • 3-4 linguri lapte
  • mac/susan/cascaval ras

Mod de preparare aluat foietaj rapid

  • Mixam untul moale cu branza de vaci foarte bine scursa pana obtinem un aluat omogen. Amestecam faina cu sarea si o adaugam treptat aluatului de unt si branza. Mixam sau framantam pana o inglobam perfect in aluat.
  • Aluatul rezultat va fi relativ moale si lipicios. Il invelim in folie de plastic alimentara si il lasam in frigider pentru minim 3 ore. Eu l-am lasat pana a doua zi.

Mod de preparare umplutura Pateuri cu carne

  • Tocam ceapa foarte marunt sau cel mai bine o dam prin razatoare si o calim in 2-3 linguri de ulei pana devine translucida.
  • Adaugam carnea tocata, sare si piper dupa gust si o lasam pe foc mic sa se patrunda complet ( cca 10-15 minute). La sfarsit, carnea trebuie sa fie uscata. Daca observam ca exista inca lichid in tigaie, punem carnea la scurs intr-o strecuratoare.
  • Dupa ce s-a scurs si s-a racit putin, o punem in robot si o mixam 1-2 minute.

Pasul acesta nu este obligatoriu decat daca dorim sa avem o umplutura cu o granulatie mai fina.

  • Amestecam carnea tocata cu 1 ou si 2 linguri de smantana groasa si o lasam sa se racesca complet.
  • Intindem aluatul, pe masa de lucru pudrata bine cu faina, intr-o foaie groasa de 0,3 -0,5 cm. Decupam cerculete de aluat cu ajutorul unei forme rotunde sau pahar, punem cate o lingurita plina de umplutura in mijlocul fiecarui cerc iar peste umplutura asezam un alt cerculet de aluat. Le sigilam foarte bine marginile.

Eu am folosit un dispozitiv pentru ravioli asa ca am folosit pentru fiecare pateu un singur cerculet pe care l-am pozitionat in micul aparat, l-am umplut cu 1 lingurita de carne tocata si apoi i-am sigilat marginile.

  • Asezam pateurile cu carne in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, le ungem pe fiecare cu un amestec obtinut din galbenusul de ou si lapte si le pudram cu mac, susan sau cascaval ras ( mami cu cascaval le-a facut).
  • Pozele sunt facute pe la 11 noaptea asa ca va rog sa scuzati calitatea.
Pateuri cu carne preparare
  • Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 15-20 minute sau pana cand suprafata devine aurie.
  • Le servim calde sau reci.
Pateuri cu carne detaliu final
Pofta buna!!
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pateuri cu carne
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 56 Review(s)

107 comentarii la “Pateuri cu carne

  1. liana spune:

    Arata foarte bine pateurile astea, iar aluatul e intr-adevar minunat, eu fac din el pateuri neumplute, cu branza sau o feliuta de carnat deasupra, si sunt excelente. O sa incerc si varianta cu umplutura de carne, deja mi-e pofta! :))

  2. Sidy spune:

    Cred ca au disparut repede de pe platou…mai ales calde….
    Iti doresc multa sanatate si fericire si sa ti se implineasca toate dorintele in noul an 2012. Doamne ajuta!
    La multi ani !

    • Laura spune:

      Sidy, scumpa, foarte foarte rapid s-au dus. Eu le-am facut pe la 11 noaptea si chiar daca era tarziu am mancat vreo 3 calde si crocantele.
      A doua zi le-am reincalzit cateva minute si au fost la fel de delicioase.
      Pup cu mare drag!!

  3. Emily spune:

    oh, ce bine arataaaaaaaa! Mi-ai facut pofta 🙂
    te pup draga mea Laura ♥ si-ti doresc sa ai o dupa amiaza superba, plina de zambete ♥

    • Laura spune:

      Emily, scumpica mea, asa de bune au fost incat s-au dus cat ai clipi.:))
      Am pastrat totusi 3 pateuri ca sa vad cum se comporta. Nici dupa 3 zile nu si-au schimbat consistenta.
      O sa le refac curand dar umplute cu branzica si spanac.
      Pup scumpa mea!!!!

  4. adriana.h.nita spune:

    of,Doamne,cum ne surprinzi tu cu atatea fineturi,Laura..am avut o zi asa proasta azi,dar diseara o sa o fac reteta ta ,asa ca sa imi ridic moralul,te pup draga LAURA

    • Laura spune:

      Adriana, scumpa mea, imi pare tare rau sa aud ca ai avut o zi proasta.:((( si sper tare tare mult sa-ti ridice moralul aceste pateuri micute.
      Pup dulce si te imbratisez cu mare drag!!

  5. alina spune:

    Draga Laura,
    pare o alta reteta perfecta… de incercat cat de curand… acum am scos din cuptor pentru a doua oara triunghiurile cu branza si au iesit exact cum trebuia.. am incercat multe din retetele tale si pot sa spun ca in tine si blogul tau am cea mai mare incredere si nu mi.e teama niciodata ca voi avea un esec culinar. multumim din nou pentru tot.

    • Laura spune:

      Alina, scumpa mea, ma bucur atat de mult ca iti plac triunghiurile cu branzica. Si mie-mi plac tare mult si cred ca am sa le refac curand.
      Pupicei cu drag si multumesc mult ca mi-ai incercat retetele.

  6. hilda spune:

    Servus Laura, a trecut ceva vreme de cand n-am mai lasat o vorba desi te urmaresc mereu cu mare drag. La multi ani si-un 2012 mai frumos decat ti-l doresti.

    Este extrem de tentanta reteta de aluat… deschide usa la mii de posibiltati. Am o intrebare totusi, reteta de azi spune branza de vaci, cea de pizzette cere Ricotta. Ai incercat si cu branza aceea de vaci care se vindea la kilogram in Romania (la noi se numeste fromage frais) sau tot despre Ricotta e vorba? Te pup si-ti multumesc anticipat!

    • Laura spune:

      Hilda, scumpa mea, ma bucur atat de mult sa te aud!! Iti doresc un an minunat, plin de succese, fericire si sanatate!
      De data aceasta le-am facut cu branza dulce grasa de vaci cumparata de la magazinul romanesc. Marca este Sanlacta. Le-am incercat si cu ricotta si ies la fel de bune.
      Data viitoare vvreau sa le incerc cu mascarpone sa vada daca ies la fel de bune.
      Pupicei dulci dulci si multumesc pentru vizita!

  7. adriana lupu spune:

    foarte bine arata aceste pateuri.am sa le incerc si eu.cred ca peste 30 de retete am facut de la tine si toate au iesit super bune. multumim ca existi.te pupam si eu si familia mea draga Laura

    • Laura spune:

      Adriana, draga mea, iti multumesc muuult mult ca ai incercat retetele mele si ca ti-au placut!
      Pup cu drag pe tine si intreaga ta familie! Sa aveti un 2012 plin de realizari si sanatate!!

  8. natalia spune:

    Scumpo,imediat ce am vazut aceste minunate pateuri mi am si scos ingredientele din frigider,voi face aluatul in aceasta seara si il voi lasa la frigider peste noapte.Voi face mici modificari,caci branza de vaci nu am,asa ca il voi face cu ricotta,iar untul cu margarina,sper sa nu si modifice gustul….pupacesc si mai vb,intru maine sa ti zic ce mi a iesit.

    • Laura spune:

      Natalia scumpa, abia astept sa-mi spui cum ti-au iesit!! Stai linistita ca ies foarte bine si cu ricotta si cu margarina. Pup dulce dulce!!

  9. Ana Moldovan spune:

    Laura draga,

    In primul rand La multi ani ! si An Nou Fericit !

    Cred ca e foarte buna reteta, seamana ca idee cu cea de saleuri, dar cu aluat mai lejer, o voi face cu siguranta. De sarbatori am facut 4 portii de paine Margherita din care 2 am dat cadou, a avut mare succes mai ales ca fiecare paiinita am presarat-o cu alt tip de samanta: mac, susan alb, susan negru, chimen, in, …

    Am mai facut si tortul Padurea Neagra dar nu a iesit chiar perfect, in partea de jos blatul era prea compact. Am citit undeva ideea ca ar trebui copt cate o jumatate o data, deci separat fiecare „foaie”, probabil e mai sugur asa; combinatia ciocolata, visine si frisca e sublima oricum, eu am insiropat cu visinata !

    In alta ordine de idei, am vazut ca iti plac biscuitii, si iti recomand din suflet aceasta reteta:

    Nu am apucat sa testez reteta ta de biscuiti dar e in plan. Am facut in schimb folosind vanilia de la PastaiDeVenilie, reteta de chec Mulino Bianco, imi place grozav si o trec in caietul meu la retete de baza, sigure 100%. Tu de unde ai gasit aceasta reteta ? Eu am cautat pe Internet retete legate de MulinoBianco si nu am gasit nimic. Ai cumva o carte ?

    Toate cele bune,
    Ana

  10. natalia spune:

    Scumpo,abia am scos tava din cuptor si incerc sa ma retin sa nu pap toate pateurile:d
    Sunt atat de bune,mi am ars si degetele la cat de nerabdatoare am fost sa le gust,iar aluatul e super delicios si foietat,am ramas mirata la cat de minunat poate fi,cu siguranta le voi repeta cat de des va fi nevoie(maine repet ce am facut azi,doar ca voi face pizzete le,caci mi a ramas un pic ff putin de aluat)….acum te pup dulce si am fugit sa mai iau un pateu 🙂

  11. Antonina spune:

    La multi ani draga mea! Imi place la nebunie formita aia! Am pus ochii pe ea 😉 Cat despre pateuri, dementiale ca mai tot ce faci! Te pup

  12. simona spune:

    arata atat de apetisante incat daca as gasi aici branza de vaci acum as merge sa cumpar ca sa fac pateurile! foarte aspectuoase si sunt convinsa ca si delicioase.

  13. Monica spune:

    Draga Laura,iti urmaresc de mult timp blogul,dar abia azi mi-am luat inima-n dinti sa-ti scriu.
    Am „executat” si eu aceste minunate pateuri-dar in varianta cu branza telemea, pe care am amestecat-o cu doua oua si un cartof fiert pasat (care face ca amestecul de branza sa ramana la fel de fin si atunci cand se raceste).Sunt delicioase!
    Iti multumesc pentru toate retetele minunate.
    Un an bun cu sanatate!
    Monica

    • Laura spune:

      Monica, scumpa mea, suna splendid versiunea ta!!! Chiar am sa le incerc si eu umplute in felul acesta.
      Pup cu mare drag si iti multumesc ca le-ai incercat!!

  14. adriana.h.nita spune:

    laura,au iesit foarte bune pateurile,exceptionale,dupa atita ani de incercari esuate de facut foietaj ,reteta asta e foarte simpla si foarte buna,in seara asta le fac din nou,te pup

  15. alina grosu spune:

    arata superb pateurile si cred ca sunt la fel de gustoase, insa as vrea sa stiu daca pot sa le incerc cu aluat foietaj cumparat?
    multumesc mult draga Laura!!

    • Laura spune:

      Alina, draga mea, sigur ca se poate folosi aluat foietat dar eu tare mult ti-as recomanda sa le incerci cu aluatul acesta. Se face atat de simplu iar gustul este incomparabil mai bun si mai sanatos fata de aluatul cumparat din comert.
      Pup cu drag!!

    • Valentina spune:

      Nemaipomenite pateurile!
      Eu am descoperit reteta acum cativa ani si am dacit o de multe ori. Si, imi place ca, reincalzite pateurile, sunt la fel ca atunci cand le ai facut.
      Eu le am incercat si cu ton in loc de carne si sunt foarte bine si asa

  16. alina grosu spune:

    multumesc mult, le-am incercat cu aluat cumparat, au iesit bune insa putin uscate, nu stiu ce nu am facut corect?? te pup dulce!!

  17. Dana spune:

    Servus Laura,

    Am o intrebare legata de apetisantele pateuri:
    Oare le stric daca folosesc untura in loc de unt? :-s

    Merci frumos! :*

    Cu drag,
    Dana.

  18. Ruxandra spune:

    Azi le fac si eu! Am vrut sa pun si eu intrebarea Danei,daca se poate inlocui untul cu untura si mai vreau sa te rog sa ne spui cum faci amestecul de branzica cu spanac,pentru umplutura.
    Multumesc pentru delicioasele retete si pentru toate explicatiile pe care ni le dai:)

    • Laura spune:

      Ruxandra, draga mea, eu zic ca se poate inlocui untul cu untura. Problema este sa nu cumva sa iasa aluatul mult prea gras. Daca doresti, poti incerca dintr-o cantitate mica mica de ingrediente si daca esti multumita de gust, poti face reteta cu gramajul specificat in ea.
      Pentru umplutra de branza folosesc: 200 gr ricotta ( o poti inlocui cu branza de vaci bine scursa), 200 gr spanac fiert, racit si tocat marunt, 100 gr parmezan sau cascaval, sare, piper. Le amesteci bine bine si umpli pateurile.
      Puuup!!

    • Laura spune:

      Ruxandra, draga mea, revin cu un update din partea Danei careia i-am spus acelasi lucru pe care ti l-am spus si tie in legatura cu untura. Ea le-a incercat cu untura si mi-a lasat urmatorul mesaj pe facebook:

      ” Daniela
      Servuus, au iesit foarte buna placintelele si cu untura! Le-am facut simple deoarece nu am avut destul timp la dispozitie, dar sunt f. f. f. fragede!!! Multumesc frumos! ”

      Deci ies foarte bune si cu untura.
      Te pupic!!

  19. Ruxandra spune:

    Multumesc frumos! Le-am facut respectand reteta ta doar ca unele simple,iar altele cu telemea…tot din lipsa de timp! Au iesit fffff bune,fiica mea si-a luat la scoala si mi-a zis ca au fost colegii tare incantati:)!
    Intrebam de untura,pentru ca stiam de la mama mea ca untura fragezeste aluatul.
    Multumesc tare mult pentru reteta cu branzica si spanac,mai am o prietena care are o pustoaica de 2 anisori si se arata foarte incantata de aceasta compozitie!
    Daniela,cred ca e din zona mea:)) o recunosc dupa salut adica”servus”:)
    Tot ce am incercat de pe blogul tau mi-a iesit perfect! Te vizitez de la prima ora a diminetii pentru a ma inspira…dar cand vad sarmalutele in foi de vita…zau ca as veni pana in Italia pentru o portie!!!!
    te pup cu mult drag !

    • Laura spune:

      Draga mea, ma bucur tare mult ca ti-au placut!! Si eu ador aluaturile cu untura. Ies atat de fragede si au un gust atat de delicios.
      Te pupic cu drag si te astept la sarmalute!!

  20. mariana spune:

    draga laura, de cand am descoperit retetele tale sunt incantata si le vorbesc tuturor prietenelor despre ele,astazi am testat reteta pateuri cu carne (am respectat reteta),au iesit suuuuuuper!fiica mea era incantata semanau perfect cu cele din fotografie.acum vreau sa incerc placinta economica arata bine.multumim pentru retetele delicioase.sanatate

    • Laura spune:

      Mariana, draga mea, iti multumesc mult ca iti plac retetele mele!! Ma bucur tare mult ca ti-au placut pateurile!!
      Pup dulce dulce!

  21. Monica Madaras spune:

    Servus Laura!
    Pateurile sint foarte foarte bune.
    Eu a doua oara am incercat cu untura, nu e bun, devenit prea moale, m-am chinuit mult sa le umplu, se rupeau. Nici foetajul nu a fost asa reusit, eu zic ca e pacat de atita munca, cu unt au fost deosebite: decorative, bune la gust, frumoase.
    Butter for ever!

    Asteptam multe- multe retete la fel de bune, sa oferim noi surprize familiei…
    Te-am pupat, Monica

    • Laura spune:

      Monica, draga mea, tare mult ma bucur ca ti-au placut!!
      Deci cu untura nu ies bine? O sa incerc si eu o cantitate micuta sa vad ce gust au dar, in general, si eu ador untul. Si untura imi place cum se comporta cu anumite aluaturi.
      Pup cu mult drag si ma bucur mult ca ti-au placut!

  22. Vanda spune:

    Draga Laura,
    crezi ca se pot tine in frigider pana a doua zi sau chiar ingheta pateurile gata facute dar necoapte, ca sa fie pregatite pentru o eventuala aniversare? De obicei e greu sa faci toate aperitivele cap-coada in aceeasi zi.
    Mai am o intrebare si la painea impletita cu rozmarin, poate doresi sa-mi raspunzi si la aceea cand ai timp.
    Multumesc.
    Vanda

    • Laura spune:

      Vanda, draga mea, se pot desigur tine la frigider chiar si 2-3 zile. La congelator le poti pastra dupa ce le-ai copt. Cand ai nevoie de ele, le incalzesti la microunde 2-3 minute sau cuptor ( 50-60°C) pentru 10-15-20 minute, depinde cat de calde le doresti.
      Pup cu mare drag!!

  23. Alexandra spune:

    Am făcut si eu aceste pateuri si sunt delicioase! Multumesc de reteta. Îmi place tare mult site-ul, e fain structurat iar retetele delicioase.

  24. mariana spune:

    draga Laura,am facut iar placintele cu carne,dar aluatul l-am facut cu untura au iesit delicioase.am testat si reteta cu placinta economica,a fost foarte buna,retetele astea rapide ma salveaza daca n-am prea mult timp pentru gatit.toata familia e fericita daca le pregatesc ceva nou si delicios.am postat si fotografii pe face book cu pateurile mele.multumim pentru retete si urmarim mereu noutatile.te salutam,mariana si miki

  25. Lidia spune:

    Laura draga te felicit. Retetele tale sunt grozave. Azi am facut pateuri si bastoane cu nuca si cacao. Delicioase. Acuma ca sunt delicioase e o chestie, dar faptul ca Irina mea le-a papat asa de bine ma determina sa pun pe lista de must have-uri in bucataria mea(pateurile sigur, bastoanele numai fara ciocolata deasupra pt ca smecheruta asta a mancat bastoane fara ciocolata si dupa ce am pus si ciocolata papa ciocolata si altul la rand 🙂 )La fel si cu bounty. Am tot zis , gata nu mai fac(din cauza ca imbracatul in ciocolata pt mine e chinese work, dar Irina a mancat tare bine si neimbracate in ciocolata(mai ales ca acuma le-am facut respectand intocmai reteta ta. Obisnuiam sa cantaresc frisca in ml nu in grame. E mai bun asa cu frisca masurata in grame) . Deci…m-am abonat la retetele tale. Multumesc ca ni le impartasesti.(Si grisinele cu gris i-au placut, dar mi s-a parut cam greu cu modelatul, deci o sa le incerc pe celelalte 🙂 )

    • Alina spune:

      Buna! Si eu as vrea sa stiu unde as putea gasi un dispozitiv pt ravioli ca cel folosit de tine! Suna f bine reteta, o voi incerca 🙂

      • Laura spune:

        Draga mea, eu am cumparat setul de 5 dispozitive, diferite ca marime, acum cativa ani din Lidl, in Italia. Din pacate au fost la oferta si de atunci nu am mai vazut pe nicaieri.:((
        Urmareste oferetele Lidl pentru ca s-ar putea sa mai aduca.
        Pup cu drag!!

  26. Alex spune:

    Buna, Laura
    Foarte buna au iesit pateurile, multumesc pentru reteta.
    Astazi incerc spirala umpluta cu spanac si ricotta, dar o sa incerc sa fac eu aluatul de foietaj.

  27. liliana spune:

    Buna retetele sunt super am facut o multime din ele ,pot sa-ti spun ca iubesc pagina ta cu retete si primesc pe mail .Iar acum sa le spun fetelor ca dispozitiv din acela il cereti la mag.-forma pentru coltunasii,va pup cu drag.

    • Laura spune:

      Liliana, draga mea, multumesc mult pentru aprecieri! Pup dulce dulce!!
      In ce magazin se gaseste dispozitivul?
      Multumesc, pup!

  28. Florescu Gena spune:

    Draga Laura,multumim pentru reteta cu siguranta o voi face pentru nepotelele mele.

    Draga Laura,multumesc pentru reteta cu siguranta o voi face pentru nepotelele mele

  29. Popescu cristina spune:

    Buna laura, as dori sa te intreb daca pot folosi aluatul pentru o placinta cu carne.
    am citit ca ai precizat ca este nevoie ca umplutura pateurilor sa fie usoara, in caz contrar nu cresc.
    Ar trebui sa impart aluatul in doua si sa procedez ca la reteta ta de placinta cu carne, cu foi de foetaj cumparate?
    Multumesc,
    Cristina popescu

  30. cornelia spune:

    foarte bune retetele toate…
    am facut multe din ele si au iesit super
    aceasta cu siguranta o fac azi
    iti doresc ,, sarbatori fericite si tot ce iti doresti
    te pup cu drag

  31. Mariana spune:

    Pentru ca este o varianta simpla la foietaj as vrea sa te intreb daca acest aluat ar putea fi folosit si in varianta dulce, adica la ceva prajituri. Am incecat in acest sfarsit de an sa fac aluat frantuzesc desi stiam ca am sanse mici de reusita. Si asa a si fost: un fiasco total. E ceva ce nu am inteles eu prea bine, cred. In tot cazul, vorba lui fecioru’ meu, nu merita atat efort daca nu esti sigur de reusita. Dar nici nu ma atrage ideea de a cumpara foietaj din comert. De aceea mi-ar place sa-mi dai o idee de ceva mai simplu da facut. Si mai sigur ca-mi reuseste.
    Pupici,
    Mariana

  32. Lidia spune:

    Am zis ca neaparat trebuie sa pun un comment azi. Dupa un an le-am refacut(dada, stiu ca am zis ca e un must-have, dar lipitul pateurilor m-a descurajat data trecuta). Le-am facut aseara, si de data asta, nu stiu cum necum, aluatul a iesit mai bine ca data trecuta, l-am lucrat mult mai usor. (am avut si dispozitiv de ravioli- aproximativ cu ce ai tu in poza)Una peste alta, is tare incantata de rezultat si cu Irinush la gradi probabil voi face mai des 🙂 Multumim de retete.

  33. Ana Maria spune:

    Astazi am facut aceste minunate pateuri… si am ramas cu farfuria goala in mai putin de jumatate de ora. Multumesc pentru aceast reteta, cu siguranta o voi mai repeta

  34. Isabela spune:

    Buna, Laura! Acum un an am facut o data pateurile astea si au fost senzationale. Acum as vrea sa fac o placinta cu ton si spanac si sunt in cautare de un aluat de genul asta, care sa semene cu foietajul. Crezi ca s-ar preta la o placinta? Il pot pune sub si peste umplutura? Si inca o intrebare, crezi ca ajung cantitatile pentru o tava de circa 20×30? Multumesc anticipat pentru raspuns si felicitari pentru migala si arta cu care pregatesti tot!

  35. Dorina spune:

    Buna Laura!

    Mai mura-n gura, ce fel de branza de vaci? 🙂 crema sau gen telemea?
    Pot pune feta? (Traind in Gr, o gasesc pretutindeni…)
    Abia astept sa le incerc pt petrecerea de 2 ani a baiatului meu 😀

    • Laura spune:

      Draga mea, branza de vaci are o compozitie cremoasa, asemanatoare ricottei italiene. Feta este cu totul si cu totul altceva, deci nu se poate folosi in aceasta reteta.
      Sigur exista si la voi branza de vaci.
      Pup cu drag!

  36. Izabela spune:

    In primul rand La multi ani si un an nou fericit!
    In al doilea rand, sunt foarte bune pateurile…sunt primele mele pateuri cu carne …imi place la nebunie aluatul…si acum dupa 3 zile cand am servit ultimele au fost foarte proaspete si fragede.
    Multumim mult de tot Laura!

  37. Alina Caliskan spune:

    Revin si eu cu intrebarea adresata si de o alta cititoare , daca ai folosit acest aluat si la prepararea unei placinte (indiferent de umplutura) care sa permita sa creasca aluatul si sa nu ramana crud la mijloc .

    Ma gandesc sa impart aluatul in doua sa pot folosi astfel o foaie dedesupt si cu una sa o acopar .
    P.S. Te faci „vinovata” de acest site cu retete grozave , asadar nu poti scapa de aprecieri si intrebari.

    • Laura spune:

      Alina, draga mea, nu am incercat sa-l folosesc la placinta. Fiind un aluat foietat rapid, este bine sa nu il incarcam prea mult. Nu zic ca nu se poate folosi, numai ca nu o sa creasca ca aluatul foietat clasic.
      O sa revin cu o reteta de aluat foietat cat se poate de curand.

  38. nico spune:

    Am facut aluatul si l-am bagat la frigider. Maine voi face pateurile , dar nu cu carne. Voi incerca cu ciuperci prospete. Revin cu informatii dupa ce sunt gata. Multumesc.

  39. Andreea spune:

    Am facut reteta folofind carne de pui, a fost indragita de toti membrii familiei. Am deja cereri sa o fac iarasi. Multumim, ne-ai fost de mare ajutor,

  40. ellis_el spune:

    Buna Laura,aluatul este exceptional,l-am folosit in multe preparate sarate,vroiam sa te intreb daca l-ai folosit vreodata pentru o varianta dulce,sau cat zahar as putea pune sa nu stric consistenta aluatului pentru ca e perfect asa cum e.Multumim pentru retetele minunate!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Ellis, ma bucur mult ca ti-a placut acest aluat. Il fac de ani de zile si mereu a avut succes. Nu iti recomand sa pui zahar in aluat, ii poate modifica consistenta, insa il poti umple cu creme dulci diverse (ciocolata, vanilie) sau cu gemuri mai compacte.

  41. Ardelean Paraschiva spune:

    Dragă Laura! Î-mi place foarte mult rețeta ta. Și eu fac pateuri cu carne, dar pun și ciuperci călite în ele.Am să încerc cu rețeta ta de aluat mi se pare mai bun decât al meu!!! Revin după degustare. Mulțumesc pt. rețetă.

  42. Emilia spune:

    Buna Laura am o intrebare. In loc de carne pot sa le umplu cu telemea amestecata cu branza de vaci si marar? Daca da, crezi ca trebuie sa adaug si un ou la umplutura? Multumesc

    • Laura Adamache spune:

      Draga Emilia, sigur, le poti umple cu o combinatie telemea si branza de vaci. Nu este nevoie sa adaugi si ou.

  43. stefan sapir spune:

    STIMATA DOAMNA LAURA
    AS DORI SA STIU DACA SE POATE INLOCUI BRANZA DIN ALUAT CU ALTCEVA-NU DE ORIGINA LACTATA
    VA MULTUMESC
    STEFAN
    ISRAEL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor