Crenvursti in aluat foietat


Retete culinare, Aperitive – Crenvursti in aluat foietat

Crenvursti in aluat - detaliu final pe masa de Pasti

Reteta de crenvursti in aluat foietat este foarte simplu de facut si perfect potrivita ca aperitiv la o masa intre prieteni, sau chiar o masa de sarbatoare. Sunt convinsa ca cei mai multi dintre voi cunosc acest aperitiv cu crenvursti. Cu toate acestea, am hotarat sa postez reteta pentru cei care inca nu o cunosc. Pe mine m-a salvat de foarte multe ori si cu ocazia Craciunului, cand nu pot spune ca am avut foarte mult timp la dispozitie, am facut doua tavi cu crenvursti in aluat. Se fac teribil de simplu si sunt foarte gustosi atat calzi cat si reci.

Ingrediente – Crenvursti in aluat foietat

  • 1 foaie aluat foietat (250 gr)
  • 5 cremvursti afumati
  • mac / susan

Mod de preparare

  • Intindem aluatul foietat pe planul de lucru si daca este prea gros il intindem putin cu facaletul.
  • Taiem crenvurstii in bucati de 3-4 cm si aluatul foietat in fasii de 2-3 cm.
  • Punem o bucatica de crenvurst pe unul dintre capetele fasiei de aluat si apoi il rulam pana il imbracam complet in aluat.
  • Punem macul intr-o farfurie adanca si tavalim, presand usor, fiecare crenvurst pana ce aluatul este imbracat uniform in mac.
  • Asezam rulourile in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 10-12 minute.
  • Se servesc calde sau reci. Pofta buna!!
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Crenvursti in aluat foietat
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 22 Review(s)

29 comentarii la “Crenvursti in aluat foietat

  1. cristi spune:

    Asa e, uneori e nevoie sa ai astfel de preparate la indemana :)).
    La mine preparatul de „fuga” sunt lipiile de casa, le fac rapid, le tai in fasii si merg apoi cu orice dip pus pe masa :)).

    La Multi Ani, Laura!

    • Laura spune:

      La Multi Ani, Cristi!!
      Anul asta am stat tare prost la capitolul timp. Pe 22 ne-am intors din Germania si nu prea am avut timp sa gatesc tot ce planuisem. Pe mine, cremvurstii astia ma scot mereu din incurcatura dar mi-ai dat o idee super buna cu lipiile.:))
      Un An Nou plin de realizari si multa sanatate!!

  2. mitinita spune:

    Noi le zicem „purcelusi impaturiti” de la „pigs’n blankets”:)) Dar ai tai arata mult mai festivi.
    Un An Nou Fericit va doresc,draga Laura si sa va mearga numai bine.Pup

    • Laura spune:

      :)))))) Ce fain sunaaaaa!!! De acum asa o sa le zic si eu!!
      Pup cu drag si un 2012 plin de sanatate, realizari si fericire!!

    • nu conteaza spune:

      purcelusi invartecusi … impaturiti ar insemna sa fie inveliti prin acoperire cu colturile deasupra, cam ca la placinte …

    • Laura spune:

      Raluca, iubita, este unul din aperitivele care ma scoate mereu din incurcatura!!
      Pup cu mare drag si un 2012 minunat si plin de realizari iti doresc!!

  3. sarah spune:

    draga mea,iti doresc un an nou plin de realizari,multa sanatate si fericire alaturi de cei pe care ii iubesti.la multi ani!

  4. Anastasia spune:

    Fie ca noul an sa-ti aduca mai multe impliniri decat te-ai gandit vreodata, mai multe reusite decat esecuri, mai multe bucurii decat necazuri si multe, multe zambete! Sa-ti amintesti cu drag clipele petrecute alaturi de oamenii minunati, sa uiti de toate supararile, sa fii sanatoasa si plina de viata! La multi ani !!!!!!

  5. rugea anka spune:

    …deliciosi;) i fac des in special duminika…. noua ne place peste cu susan si cascaval ras;)…esty o skumpa Laura..tine-o tot asa ..le ai:)GOD BLESS YOU!!!

  6. Andreea Palimariu spune:

    Și eu fac aceasta reteta, ne place, la mine povestea crenvurștiului in foietaj vine din copilărie, de când mergeam cu mama prin oraș și găseam la patiserie și mi se păreau cele mai bune chestii, acum fiul meu e la fel, doar ca mai fac și eu acasă. Ne plac foarte mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor