Daca va plac fursecurile crocante, atunci cu siguranta or sa va placa si acestea. Se pot face cu cca 10 zile inainte de-a le servi si le putem conserva intr-o cutie de metal inchisa ermetic sau intr-un borcan mare.
Puteti sa-i parfumati cu ce doriti dumneavostra: esenta de vanilie, lamaie, migdale, portocala, trandafiri, iasomie, etc. Eu am ales sa le dau gustul meu preferat, si anume, cel de vanilie.
Ingrediente 45-50 fursecuri diametru 3-4 cm
- 3 oua
- 180 gr zahar tos foarte fin
- 20 gr zahar vanilat
- 225 gr faina
- gem de fructe de padure sau alt gem la alegere
- 150 ciocolata cu lapte
- fulgi de migdale
- 1 varf cutit sare
Scoatem vasul in care am mixat ouale din bain marie. Cernem faina de doua ori si incepem sa o adaugam treptat mixului de oua, amestecand cu grija de jos in sus.
Lasam tava intr-un loc uscat pentru 10-12 ore.
Dupa perioada de repaus, preincalzim cuptorul la 150°C si coacem fursecurile pentru 12-15 minute.
Nu trebuie sa prinda culoare. Daca nu ii doriti foarte crocanti, ii lasati doar 12 minute la copt iar daca ii doriti crocanti bine, ii lasati 15 minute la copt.
Dupa ce s-au racit, ii putem imbraca total in ciocolata cu lapte (topita la bain marie si lasata apoi sa se raceasca ) sau doar partea externa. Dupa ce ciocolata s-a intarit putin, ii decoram cu fulgi de migdale intregi,
Am umplut cativa biscuitei cu gem de fructe de padure si mi-au placut extrem de mult asa ca puteti sa ii incercati si asa pentru ca sunt intr-adevar deliciosi!!
Cantitatea de faina nu este mentionata in reteta
Draga Laura iti doresc ca mosul sa iti aduca in primul rand multa sanatate si fericire!Restul va veni de la sine!
sarbatori fericite!
iar o sa spuna sotul meu ca fac prea multe prajituri! Dar cine poate rezista la asa ispite? Sa stii ca am programat de Craciun sa fac tortul tau de la 35 ani si ma bate gandul sa-l fac patrat. Sarbatori fericite oriunde ai fi!
La multi ani si sarbatori fericite alaturi de cei dragi!
sunt superbe, felcitari !!
Craciun fericit iti doresc si numai bucurii !!
Esti extraordinar de talentata! Flicitari!
Minunate fursecuri! Craciun fericit!