Waffe cu vanilie


Waffe cu vanilie – Retete culinare

Waffe cu vanilie - detaliu

Va propun o reteta de waffe cu vanilie, simpla ca buna ziua, ideala pentru micul dejun, alaturi de fructe proaspete, nutella, sirop de artar, miere sau pur si simplu pudrate cu putin zahar vanilat.

Noi preferam waffele simple, pudrate cu putin zahar vanilat si cu multe fructe proaspete. Langa cafeaua de dimineata sunt, pur si simplu, o nebunie.

Waffe cu vanilie – Ingrediente (8 bucati)

  • 400 g faina
  • 325 ml lapte
  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • 100 g unt
  • 6 g praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare

Wafe cu vanilie – Mod de preparare

  • Pentru inceput, punem untul intr-o craticioara si-l topim pe foc mic, apoi il lasam sa se raceasca complet.
  • Spargem ouale intr-un vas, le batem usor cu o furculita si adaugam peste ele tot laptele. Amestecam bine cu un tel sau cu lingura.
  • Adaugam faina amestecata cu praful de copt si un varf de cutit de sare.

Waffe cu vanilie - preparare aluat 3

  • Amestecam bine, adaugam zaharul si amestecam pana la omogenizare,

Waffe cu vanilie - preparare aluat 2

  • La sfarsit, adaugam untul rece, dar inca lichid, si il inglobam in aluat,

Waffe cu vanilie - preparare aluat

  • Aluatul final va avea o consistenta mai solida. Nu incercati sa mai adaugati lapte pentru ca nu vor creste cum trebuie si nu vor mai fi pufoase.
  • Incingem aparatul de waffe si dupa ce s-a incins, ungem ambele placi cu putin ulei.
  • Adaugam in centrul placii inferioare un polonic mic de aluat si, fara sa-l intindem, inchidem capacul. Presam usor si asteptam pana ne anunta aparatul ca e gata waffa noastra,

Waffe cu vanilie - aparat de waffe

  • Le coacem pe toate in acelasi fel.
  • Le servim caldute, pudrate cu zahar vanilat si cu fructe proaspete. Pofta buna!
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Waffe cu vanilie
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 327 Review(s)

113 comentarii la “Waffe cu vanilie

  1. madalina spune:

    Buna Laura! de mult iti urmaresc site-ul, si pe facebook, si am o mare intrebre de data asta! ador vafele si eu si sotul meu, dar nu am aparat de facut vafe, se pot coace intr-un alt mod? exista o alta posibilitate? caci tare mult imi place compozitia, si felul in care ele arata si as vrea sa o incerc cat mai repede! mersi tare mult

    • Laura spune:

      Madalina scumpa mea, multumesc tare mult ca ma urmaresti!! Exact cand coceam ultima waffa, m-am gandit ca poate multi dintre voi nu au aparat si cred eu ca merg perfect coapte gen pancakes.
      Daca vrei sa le incerci asa, incearca doar din jumatate de compozitie initial. Incinge o tigaie teflonata, unge-o discret cu putin unt si apoi pune in centrul tigaii incinde un polonic mic de aluat pe care nu-l mai intinzi, il lasi sa isi ia el forma.
      Coci pe foc mic pana apar multi bulbucei la suprafata, apoi o intorci si o coci si pe cealalta parte.
      Pup si daca le incerci sa imi spui cum ti-au iesit!!

    • Julia spune:

      Super retetele tale Laura,de cand te-am descoperit te urmaresc zilnic…sau aproape!Eu am copt waffe in aparatul de sandvici,trebuie doar sa fii atenta sa nu le arzi.Pup cu drag,Julia

  2. Raluca spune:

    De cand asteptam reteta asta! Am o intrebare, din cantitatea de mai sus cam cate ies? Ca de ies 3 buc. n-am facut mare lucru :)) la noi in fam. se mananca de la 7-8 in sus. 😀

    • Laura spune:

      Raluca scumpa, am scris la ingrediente ca ies 8 waffe. Pup cu drag si sper mult sa-ti placa!! si la noi sa stii ca se duc imediat!!:))))
      Spor la ” waffuit” !!!

    • Laura spune:

      Cat scumpa, eu m-am cam abatut de la regula si savurez una chiar acum cu un ceai negru alaturi. Am renuntat la pranz pentru ele.:))
      Pup cu drag si ma bucur ca-ti plac!!

  3. Lina spune:

    Ma gandesc sa fac niste waffe de post. Crezi ca pot folosi reteta asta inlocuind laptele cu lapte de soia si untul cu margarina?

    • Laura spune:

      Lina scumpa, sigur ca se pot inlocui laptele si untul dar daca se exclud ouale vor iesi mai uscate. Daca vrei sa le faci fara oua, adauga in locul lor, o banana mare coapta bine si transformata in piure. Bananele inlocuiesc ouale in multe retete.
      Pup cu drag!

    • Laura spune:

      Sarah scumpa, din pacate si eu am obiceiul asta dar incerc sa scap de el si sa pap macar un biscuitel mic, ceva.
      Pup cu drag!!!

  4. Adelina spune:

    Wafele arată demenţial! Nici eu nu am aparat şi parcă nici nu mi-aş lua că e plină deja bucătăria de tot felul de aparate, de nu mai ştiu unde să le ascund. 🙂 Am vrut să-ţi scriu doar ca să-ţi spun că-mi place cum le răspunzi tuturor cu zâmbetul pe buze, senină. 🙂 O săptămână frumoasă!

    • Laura spune:

      Adelina scumpa, tare mult ma bucur ca-ti plac! Noi ne-am indragostit atat de mult de aparatelul asta incat am ajuns sa-l folosesc aproape zilnic. Ador waffele!!
      Pupicei si o saptamana excelenta iti doresc!!

    • Laura spune:

      Licuta iubita, pup si multu ca-ti plac!! Chiar o sa fac un sirop caramel zilele astea pentru ca e favoritul lui Cris. Cu fructe proaspete sunt o nebunie.
      Puup!!

  5. Ana Maria Ciolacu spune:

    OMG !! Imi ploua-n gura… Gata, vreau si eu aparat de facut waffe! Nu ma mai joc… Sper sa gasesc, ca de cate ori am vazut am tot zis ca iau data viitoare. :))) Pupici, frumoasa mea! <3<3<3

    • Laura spune:

      :)))) Scumpa, daca gasesti aparatul, nu mai sta pe ganduri!!! Sunt atat de bune, pufoase si rapide incat chiar merita sa ai un aparatel ca asta in casa.
      Puuuuup scumpica!! <3 <3

  6. TeoBucatar spune:

    Waffele astea sunt o idee excelenta pentru a le asocia cu ceva fructe,in speta in cazul copiilor sclifositi:)Pupici , o seara minunata si multumesc mult pentru vizita!

    • Laura spune:

      Teo scumpa, o sa te vizitez mai des pentru ca-mi place mult blogul tau.
      Pupicei cu drag si sa stii ca sunt o nebunie cu fructe. Mie asa imi plac cel mai mult.

  7. Lia spune:

    Fara frma speciala nu au nici un farmec .
    Pana fac rost de una ,ma delectez cu pozele tale
    Mirosul de vanilie a ajuns pana la mine . 🙂

  8. Simona spune:

    Cred ca`i momentul sa`mi cumpar aparat de waffe! Arata minunat, iar ingredientele sunt atat de simple si la indemana oricui.. Pupici

  9. Ghiocel07 spune:

    Pentru cei interesati, am vazut la Real zilele acestea aparat de waffe. Este 50 lei. Laura, ca de obicei arata minunat.

  10. Alina spune:

    Draga Laura ,Arata super o sa le fac neaparat m-ai ales ca la ai mei (cei mici ) le plac la nebunie ,spune-mi si mie cum se curata aparatul ,ca spune in pliant ca nu se spala .Stau cu betigase cu vata pe ele sa -l curat dupa fiecare data c^nd ^l folosesc .Ai tu o metoda m-ai buna ?
    Mersi pupici .

    • Laura spune:

      Alina, draga mea, eu il curat cu o carpita de bumbac usor inmuiata in apa. Pana cum, nu mi s-a lipit nici o waffa de aparat asa ca e f curatel dupa ce le termin de preparat.
      Imbiba o carpa cu apa calduta, stoarce-o bine bine si apoi aseaz-o pe intreaga suprafata a grilajului de jos al aparatului. Inchide apoi cu capacul si lasa sa se inmoaie partile uscate de aluat.
      Daca nu se inmoaie, repeti procedura. Dupa ce se inmoaie, le cureti usor cu carpita.
      Nu am citit treaba asta nicaieri dar ma gandesc ca eu asa as face daca s-r murdari.
      Sa imi spui daca a dat rezultate metoda asta.
      Puuup!!
      P.S poti incalzi fffff putin aparatul inainte de a pune carpa in el. Vezi sa nu il incingi mult ca-ti ia foc carpa!!:))

  11. cri spune:

    (Trebuie sa le incercati :D) E pentru prima data cand le fac si sunt delicioase.Cum nu am aparat de facut waffe le-am facut intr-o tigaie teflonata unsa cu putin ulei si au fost foarte bune.Cu sigurnata le voi reface :))

  12. Agnes spune:

    Acum le-am facut in aparat.Sunt foarte bune.Multe salutari si retete super in continuare.Te urmaresc cu placere.Agnes

  13. madalina spune:

    Buna Laura! Am facut minunatele astea de waffe intr-o tigaie de clatite, fara un strop de ulei, mai ales ca reteta are unt in ea, si au iesit….super delicioase! sotul meu le-a mancat pe nerasuflate…iar eu m-am tinut dupa el! le-am dichisit cu gem de smochine, home-made, cum ne sta noua bine!
    Multumim frumos pentru retea, de acum e reteta familiei!

  14. bianca spune:

    Buna Laura! As avea o intrebare in legatura cu aparatul pentru vafe: nu e ceva asemanator cu sandwich- maker (sper ca am scris bine). Eu as vrea sa fac retea dar n-am aparat. Oare as putea sa le fac intr-o tigaie obisnuita? Multumesc pentru raspuns. O Seara placuta iti doresc.

    • Laura spune:

      Biana, draga mea, seamana oarecum dar totusi te sfatuiesc sa nu folosesti sandwich maker-ul pt waffe.
      Sigur ca le poti face in tigaie folosind metoda de coacere pentru pancakes.
      Incingi bine o tigaie antiaderenta, o ungi cu putin unt si apoi o stergi cu un servetel absorbant. Pui un polonic micut in centrul tigaii si nu-i atingi suprafata cu nimic. Lasi aluatul sa se intinda singur in tigaie.
      Cand suprafata se umple de bulbucei, o intorci pe cealalta parte si o mai coci cam 2 minute.
      Pup dulce!!

  15. ANCA spune:

    Zilele trecute am cumparat de la Kaufland aparat de facut waffe. De atunci tot caut o reteta si nu prea eram hotarata pe care sa o fac. Oricum de dimineata de cand am vazut reteta ta nu mai am nici o indoiala, am gasit ceea ce cautam. Sper sa le fac azi, mai ales ca am tot ce imi trebuie.Multumesc LAURA.

  16. ANCA spune:

    Laura, ce pot spune, ieri la pranz cand cei mici dormeau am facut aceste waffe. Dupa ce s-au trezit in scurt timp s-au terminat. I-am ajutat si noi, parintii. Oricum trebuie repetate cat mai repede!!!
    Multi pupici de la Iasi!!!!

  17. Gabriela spune:

    Gata, mi-am gasit si eu aparat de wafe… cu aceeasi forma ca a ta, in 2 zile urmeaza sa fac si eu, abia astept. Multumesc pentru reteta.

  18. Gabriela spune:

    MINUNATE!!!! Extraordinare ca gust, sotul nu se mai putea opri din mancat.

    Clar am dat reteta si mai departe.

    Multumesc.

  19. Beatu Alice spune:

    Tocmai ce am terminat de facut waffe rezultalul delicioaseeee. Multumesc din suflet pentru inca o reteta extraordinara. Pupici.

  20. Ana spune:

    Eu coc vafele atat in tigaie cat si in aparatul special. La fel fac si cu clatitele japoneze, doar ca in cazul lor trebuie uns bine aparatul cu unt deoarece aluatul nu contine deloc grasime.

  21. camelia spune:

    Am incercat reteta de wafe si au iesit perfecte, identice cu ale tale pentru ca am aceeasi forma la aparat. Am demult aparatul, si am mai incercat retete dar niciuna nu a iesit la fel ca acum. Mersi mult!

  22. Nicol spune:

    Laura, ai putea sa-mi spui cum sunt aceste wafe a doua zi? Cum se pastreaza? Ca idee…. ca poate nu mai ramane nici una pentru a 2-a zi.

    • Laura spune:

      Nicol, draga mea, au aproximativ aceeasi consistenta daca le pastrezi intr-un recipient de plastic inchis ermetic, pe masa din bucatarie, nu in frigider.
      Dar cel mai bine este sa le concumi cand le faci.
      Pup cu drag!

  23. Camelia spune:

    Laura,multumesc din suflet !astazi le-am facut waffe baietilor mei (sotului si baietelului )si pot spune ca au fost extrem de incantati !
    Minunate 🙂 si mi-au iesit fix 8 bucati !
    Din pacate eu sunt cu nenea Dukan,in functiune, asa ca nu m-am putut bucura de ele …. 🙂

    • Laura spune:

      Iunia, eu am cantarit laptele cu un cantar de precizie, in grame, dar poti folosi cca 320 ml lapte pentru aceasta reteta.

  24. Mariana Ghebosu spune:

    Laura esti o Minune!! am facut aceasta reteta utilizand aparatul nou achizitionat.Sunt super incantata de rezultat, plus ca am scapat si de fumul facut in casa utilizand forma din fonta pentru prajitura „faguri de miere”…, am scapat si de statul in fata aragazului de teama sa nu se arda ….si chiar si de spalatul aragazului !! Prajitura este extrem de rapida!! si numai buna de pus in pachetul baiatului.Am separat inimioarele si le-am lipit doua cate doua avand la mijloc nutela!! Chiar esti o Minune!! iti multumesc pentru aceste pufosenii si iti doresc cat mai multe retete minunate pe blogul tau.

    te imbratisez cu mult drag,
    Mariana

  25. Simona H spune:

    Am facut si eu minunatia asta de reteta de waffe, dar le-am facut la cuptor:D Am luat niste forme de silicon pentru waffe de la Lidl si vreau sa spun ca au iesit minunateeee! Le-am bagat la cuptor preincalzit aprox 25 minute la 180. In loc de zahar am pus 2 lg de miere, ca sa ii pot da si baietelului meu de 2 ani si sa nu fie prea dulci. O portie am servit-o cu capsuni si alta de dimineata cu lapte. Super bun!

  26. Maria spune:

    Buna Laura! Exceptionale retetele tale. Felicitari pt blog! Am apucat sa imi iau un aparat de wafe dar nu am cautat retete, le-am facut mereu dupa ureche 🙂 as vrea sa incerc reteta ta insa am o nedumerire: laptle, este lapte praf? Ai scris acolo gr si asta m-a indus in eroare 🙂

    • Laura spune:

      Draga mea, mult timp am cantarit lichidele dupa sistemul italian, adica in grame, nu ml.
      Este vorba despre lapte lichid, foloseste 325 ml.
      Te pup! Sa folosesti cu spor aparatul de wafe.

  27. Ioana spune:

    Buna. Poti sa imi spui cat timp lasi compozitia in aparat la copt? Eu abia mi-am luat un aparat, vreau sa il inaugurez, dar nu stiu cat sa las vafele la copt. Multumesc.

    • Laura spune:

      Draga Ioana, orice aparat de copt waffe te anunta printr-un mic semnal sonor cand s-au copt.
      Daca nu ai semnal sonor, sigur ai un beculet care isi schimba culoarea, din rosu in verde sau invers.
      In general, dureaza cca 2 minute pana cand sunt gata.

  28. Alina spune:

    Nu au ieșit bune …au ieșit perfecte?.Băiețelul meu este un mare consumator de vafe,iar acestea i-au plăcut în mod deosebit .Am făcut vafe după multe rețete însă aceasta reteta mi s-a părut perfectă așa ca mulțumim și pentru cei care nu ați încercat- o…nu știți ce pierdeti

  29. Sergiu spune:

    Eu cred ca cv nu mia mers? când pun pe mijloc un pic..nu se împrăștie chiar peste tot, iar în partea în care am pus sa cam ars și colturile..îs cam necoapte, cat ar trebuii sa îl las la incalzit

    • Laura Adamache spune:

      Sergiu, aluatul se extinde in momentul in care inchizi capacul aparatului. Nu stiu exact cat timp trebuie lasat la incalzit aparautl tau, nu stiu ce marca este, dar, in mod normal, ar trebui sa ai un led pe capac care sa isi schimbe culoarea in momentul in care aparatul este cald.

  30. Alina spune:

    Am facut fara zahar in compozitie si cu jumatate din faina alba jumatate integrala. Am pus putin mai mult lapte cu vreo 50 ml in plus. Au iesit foarte bune, multumim !

    • Laura Adamache spune:

      Draga Violeta, este un aparat pentru waffe. L-am cumparat acum 6 ani din Germania, parca de la Lidl. Imi pare foarte rau, dar nu stiu ce marca este. Scria pe aparat, dar pentru ca l-am folosit foarte mult in acesti ani, scrisul s-a sters. Oricum nu era o marca cunoscuta.

  31. Stefan spune:

    Merci pentru raspuns.Am vazut un aparat la Evomag,dar ma intreb daca ma anunta cand sunt gata.Cu stima, Violeta
    Cand vrei sa faci comanda on-line nu prea afli despre produs detalii.Dar in magazine,sunt astea simple din plastic si ieftine.Nu stiu ce sa fac.

  32. Laurentiu Zolotusca spune:

    Cantitatea de faina este mai mult decat dubla fata de retetele originale. Pacat de materia prima, nu este ce mi-am dorit, nu este nici pe departe fata de ce am mancat in Belgia, este diferit si de ceea ce cumperi in AFI, care se apropie mai mult de original!

    • Laura Adamache spune:

      Laura, nu stiu sigur daca ies. Iti recomand sa faci o proba cu una si daca ies, le coci pe toate. Daca nu ies, le poti prepara in tigaie, sub forma de pancakes. Cu drag!

  33. cristina spune:

    Buna Laura ,azi am facut minunatele waffe ( la noi le zice gaufré), si au iesit super bune.nici nu mai cumpar de acum.multumim pentru reteta si o zi frumosi. Pacat ca nu pot pune si poze dar nu e problema

  34. Ion spune:

    Multumim din suflet pentru reteta! Am facut si au iesit foarte bune. Apreciez tot ce faci pentru ca se simte ca pui suflet. Esti o fiinta deosebita care ne rasfata cu retete bune. Mult succes in continuare!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Mirela, sigur ca da. sa il scoti din frigider cu cca 30 minute inainte. Trebuie sa isi recapete consitenta initiala.

  35. Vera spune:

    Bună, eu mi-am cumpărat forma de faguri din fontă, pentru ca nu vreau sa coc în teflon. Crezi ca e ok reteta și pentru faguri noștri din copilărie sau e alt aluat? Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor