Iubesc varza de bruxelles asa ca de cate ori o vad in magazin nu ezit sa o cumpar. Acum cateva saptamani, am gasit niste varzute tare frumoase si tinere pe care le-am gatit alaturi de paste integrale, una dintre combinatiile preferate de noi.
Ingrediente 2-4 persoane
- 300 gr paste integrale ( penne, fusilli, etc)
- 200 gr varza de bruxelles
- 200 gr sunculita afumata
- 1 ceapa mica
- 1 catel usturoi
- 1 pahar vin alb
- 50-75 ml suc de rosii
- parmezan
Cand achizitionam varza de bruxelles trebuie sa fim atenti ca frunzele externe sa nu aiba o tenta galbena si nici sa fie moi la atingere. Daca frunzele sunt galbene, varzutele nu sunt tocmai tinere iar gustul va fi amar. Daca avem posibilitatea, le alegem de aproximativ aceeasi dimensiune ca sa fiarba toate in acelasi timp.
Punem la fiert o oala cu apa in care adaugam 2-3 lingurite de sare ( sarea elimina gustul amar) si adaugam verzele. Le fierbem pentru 10-15 minute apoi le scurgem si le trecem rapid printr-un jet de apa foarte rece.
Daca doriti le puteti lasa intregi sau le puteti taia in doua. Eu am taiat jumatate din ele in doua si restul le-am lasat intregi.
Punem la fiert o oala cu apa in care adaugam 2-3 linguri de ulei de masline. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita rasa de sare si pastele.
Turnam 1 pahar de vin alb ( cca 100 ml) iar in momentul in care acesta s-a evaporat adaugam sucul de rosii si 1-2 polonice din apa in care fierb pastele.
In cazul in care dupa ce adaugati pastele, observati ca sosul a fost absorbit in totalitate, mai adaugati 1 polonic din apa in care au fiert pastele si amestecati pe foc mic.
Le amestecam pe foc mic pentru 2-3 minute apoi le servim cu parmezan ras presarat pe deasupra,
un deliciu cu siguranta.pup!
Sarah draga mea, tarebune intr-adevar!!
Pup!!
Minunata arata!!!Yummy, ce pofta mi-ai facut!:))Pup!
Licuta scumpa, noua ne-au placut taaaaare mult. Ne-am ridicat de la masa cu o senzatie de foarte bine in stomacel!!:))
Pup scumpa mea!!
Minunat arata!!! Si trebuie sa recunosc ca-i un deliciu!! Am folosit mereu varza din conserva.. nici nu stiu daca pot gasi la noi prospatura.. hmm trebuie sa caut mai bine! Pupici !!
Anto scumpa, trebuie neaparat sa se gaseasca si la noi varzuta proaspata. Eu stiu ca inainte de-a pleca eu in Italia, adica acum vreo 11 ani, exista varza de bruxelles cam peste tot deci cred ca si acum trebuie neaparat sa existe.
Puuup!!
Eu nu pot manca varza de Bruxelles, precum nu pot manca nici broccoli sau conopida, din pricina unei colite de fermentatie, pe care o am….de cand ma stiu, dar reteta prezentata este imbietoare.
Cristina
Cristina scumpa, imi pare tare rau sa aud asta.:(((
Multa sanatate iti doresc si multu mult ca-ti place reteta!!
……super idee !…..ca tot e sezonul verzei !!!!…….
Gratiela, ma bucur mult ca iti place reteta!!
Eu azi fug la cumparaturi si o refac daca gasesc tot ce-mi trebuie!!
Pup!!
pastele imi plac , varzuca asta mica si gustoasa imi place , deci … reteta notata 😉 ….
:)) Cat scumpa, daca esti fan varza de bruxelles atunci sigur or sa-ti placa pastutele!!
Noua ne-au placut atat de mult!!
Puuuup!!
Laura, qué maravilloso plato de pasta!. Yo he comido hoy coles de Bruselas, pero sin pasta… con papas. Riquísimas!
Un besoteeeeeeeeee
iti multumesc pt reteta este prima dat cand fac si mananc varza de b. si mi-a placut f. mult.
Draga Laura, pastele sunt un deliciu!!! Multumesc mult de reteta! Tocmai azi am gasit varza de bruxelles si ma gandeam cum sa le gatesc, asa ca reteta ta a fost binevenita pestru masa de pranz :). Pupici :*:*:*
Sa iti fie de bine, draga mea! Pup!