Tartine calde cu ton, cascaval si rosii, o gustare calda simplu de preparat
De cateva zile a venit frigul si pe la noi. Desi liliacul a inflorit si am cules o multime de sparanghel salbatic, se pare ca aceasta primvara falsa in sfarsit ii lasa locul sezonului rece. Si ce poate fi mai bun intr-o zi ploioasa de toamna, decat un mic dejun cu tartine calde cu ton, cascaval si rosii? Chiar si la pranz merg de minune, eu le-am facut de multe ori cand eram in criza de timp sau ma intorceam acasa mult prea tarziu pentru un pranz mai elaborat.
Tonul bucati in ulei de floarea soarelui de la prietenii mei de la Lotka, a fost perfect pentru aceasta reteta. Sa o incercati neaparat daca iubiti acest tip de tartine calde.
Tartine calde cu ton, cascaval si rosii – Ingrediente (2-4 persoane)
- 4 felii ciabatta
- 1 conserva ton bucati Lotka in ulei de floarea soarelui
- 2 linguri maioneza
- ½ ceapa medie tocata marunt
- 1 lingura patrunjel tocat
- 1 lingura capere desarate
- 1 lingurita suc de lamaie
- 4 felii rosie inima de bou
- 4 felii cascaval clasic
- 2 lingurite chives tocat marunt
- sare
- piper
Tartine calde cu ton, cascaval si rosii – Mod de preparare
- Scurgem tonul si il punem intr-un vas. Il zdrobim cu o furculita, apoi adaugam ceapa, maioneza, caperele desarate si tocate marunt, sucul de lamaie, patrunjelul, sare si piper dupa gust. Amestecam ingredientele pana obtinem o compozitie omogena.
- Adaugam cate 2 linguri din compozitia obtinuta pe fiecare felie de ciabatta, adaugam feliile de rosie si le acoperim cu cascaval.
- Punem tartinele cu ton in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, si le gratinam in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 3-4 minute sau pana cand cascavalul se topeste.
- Servim tartinele calde, cu putin chives proaspat tocat. Sunt delicioase!
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Tartine calde cu ton, cascaval si rosii
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Voturi:
14 Review(s) Based on
Multumesc mult pentru reteta! Grozava, desi am facut cateva concesii: smanatana cu 10% in loc de maioneza si branza brie in loc de cascaval, fara rosie ca e iarna si-s tare nasoale majoritatea celor din supermarket.
Te imbratisez cu recunostinta, pentru munca ta atat de profi ! Love you, om frumos!
Te pupic cu drag, Irina! Tare ma bucur ca ti-a placut aceasta reteta. Sa va fie de bine!
Buna, Draga Laura,
Știi cumva dacă ies și cu cașcaval de capra? Oare se topește la fel ca celălalt?
Draga Tatiana, daca este cascaval de capra, sigur se topeste. Branza de capra, gen telemea, nu se topeste.